Jeppe Bundsgaard

Profilbillede af Jeppe Bundsgaard

Professor

DPU/AU

Professor i danskfagets didaktik.

12   66

Nye beregninger af nationale test

STIL har gjort et rigtig godt stykke arbejde. Det viser at problemerne har eksisteret i alle fag, alle årgange, og at et meget stort antal elever har fået helt forkerte resultater.

0   8

Vi har brug for hjælp

I denne Corona-tid er der mange der spørger hvordan det går på skolerne, hvordan eleverne har det, om de lærer noget, om de får støtte i hjemmet og om hvordan lærerne håndterer situationen, hvordan undervisningen foregår og meget mere.

6   23

Wikipedia i undervisningen

Forslag til fælles udviklingsprojekt hvor elever skriver artikler til Wikipedia.

6   112

Hvad vil det sige at nationale test måler usikkert?

Ingen er vel efterhånden længere i tvivl om at nationale test måler usikkert. Men hvad vil det egentlig sige? Alle test måler jo usikkert! Og måske er det derfor jeg jævnligt hører debattører og sågar forskere sige ting som: ”Testen er det bedste redskab vi har! Og læreren har jo brug for at vide hvordan det går med eleverne! Og forældrene for at vide hvordan det går med deres børn!”. Så her er en sammenligning som illustrerer hvor usikkert testen måler.

0   9

Tæt på nationale test

Nationale test til debat.

4   46

Nye resultatvisninger i nationale test

Ministeriet har lyttet til kritikken af nationale test og har svaret ved at give lærerne langt flere og mere relevante oplysninger om elevernes besvarelser. Det er rigtig godt. Og det gør det nok endnu mere tydeligt for den enkelte lærer hvor mange kilo gran salt man skal tage resultaterne med.

25   13

Dansk er så meget mere

Hvorfor så meget fokus på tekniske dele af danskfaget?

3   6

Deltag i EUs proces om nye nøglekompetencer

EU har netop bedt medlemslande, professionelle, forskere og borgere om bidrag til opdatering af rammeværket af nøglekompetencer for livslang læring.

11   19

Hvad gør vi?

I nat blev det klart at USA har fået noget der skræmmende meget ligner en fascist som præsident. I dag har skoleelever og studerende over hele USA forladt undervisningen og er gået på gaden

0   12

Uddannelsespolitik i USA

Washington Post har stillet præsidentkandidaterne en række konkrete spørgsmål om deres planer for uddannelsesområdet. Der er mange interessante overvejelser om test, fælles mål, finansiering af skoler mv.

5   460

Odense går foran!

Odense har skåret mere end en fjerdedel (ja, du læste rigtigt: henad 300 mio. ud af 1,25 mia.) af budgettet på skoleområdet over de seneste fem-seks år. Kommuner sammenligner deres budgetter. Når Odense kan, så kan vi da også!

45   541

Uden Mål og Med – et peer review

En læsning af Keld Skovmands bog Uden mål og med - forenklede Fælles Mål?

12   431

Så upræcise er nationale test

Ministeriet har netop udgivet et notat om ”nationale tests reliabilitet”. Det er virkelig oprørende læsning. Men yderst teknisk. Så jeg tænkte jeg ville forsøge at illustrere hvad problemet er.