Lærerne går i månedsvis og ved ikke om de er købt eller solgt

De 450 lærere i Jammerbugt Kommune vil først i april få at vide, om de beholder deres job, og hvis det er tilfældet, hvor de så skal arbejde. Det er konsekvensen af en meget langvarig proces på vej mod en ny skolestruktur.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er meget fint, at politikerne er grundige ved fastlæggelsen af en ny skolestruktur, men når der går mere end et år, og når beslutningen bliver udsat fra det ene kommunalbestyrelsesmøde til det andet, er det er en stor belastning for de ansatte", siger formand for Midtvendsyssel Lærerkreds, Inger Haaber Pedersen.

Kommunen har besluttet at nedlægge fire skoler og mellem 25 og 30 stillinger. Samtidig er det vedtaget, at ingen af de ansatte lærere kan være sikre på, hvor de skal undervise efter sommerferien.

Skal løbe stærkere

"Politikerne har tilkendegivet, at de penge, der spares gennem strukturændringen, skal føres tilbage til folkeskolen, men allerede nu ligger det fast, at en stor del af de i alt 14 millioner kroner, det drejer sig om, vil blive brugt til vikardækning og til om- og tilbygning af skoler, altså mursten. I betragtning af at elevtallet kun falder lidt, kommer det til at betyde, at de lærere, der beholder jobbet, skal løbe stærkere", siger Inger Haaber Pedersen.

Hvor mange lærere i Jammerbugt Kommune, der får en fyreseddel, er uvist, men Kredsformanden tvivler på, at der kan findes plads til alle, selvom nogle lærere går på efterløn eller pension.

En række andre nordjyske kommuner vil også have færre lærere ansat fremover. I Brønderslev Kommune bliver 27 stillinger nedlagt, i Hjørring 25 og i Frederikshavn 100 inden for hele skoleområdet.