Måltiderne er en fast del af hverdagen på alle skoler, nu kommer Fødevarestyrelsen med nye anbefalinger til lærerne.

Ny guide vil hjælpe lærere til at give bedre rammer for spisefrikvarteret

Når klokken ringer ud til frikvarteret og eleverne skal spise frokost, er det ikke ligegyldigt hvordan. Fødevarestyrelsen har lavet nye anbefalinger til lærere for det gode måltid. Læs dem her og se også inspirerende videoer med TV-kokken Timm Vladimir.

Publiceret

FEM RÅD TIL LÆRERE OMMÅLTIDER MED ELEVER

- Det gode måltid kræver voksne, der går foran

- Det gode måltid indebærer elevinvolvering

- Det gode måltid giver energi

- Det gode måltid tager tid

- Det gode måltid involverer forældrene

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Måltidet i skolen har en pædagogisk funktion, som stadig er central i anbefalingerne omkring spisning med elever. Men med Fødevarestyrelsens nyeste anbefalinger er der også mere fokus på, hvordan man konkret kan organisere sig til et roligt spisefrikvarter. De nye praktiske råd indbefatter nemlig både at lærerne går forrest, involvering af eleverne, tid til måltidet og forældresamarbejde.

Hvis de ting skal kunne lykkes, kræver det, at skolebestyrelse og skoleledelse tager styring på de organisatoriske dele af hverdagen. Det giver lærerne mere tid til at fokusere på det sociale og pædagogiske samspil med deres elever.

 

 

- Når der er nok tid til at spise, kan eleverne mærke om de bliver mætte, de kan nå at nyde maden og hygge sig sammen. Derfor er organisering og skemalægning af alle dagens måltider en fordel, så der er tid til det hele, forklarer TV-kokken Timm Vladimir i en af inspirationsvideoerne lavet til lærere og pædagoger.

Anbefalingerne kan bruges uanset om eleverne selv har madpakker med hjemmefra, eller om de får mad gennem en madordning på skolen. De handler nemlig ikke om selve maden, men om de rammer, som de voksne skaber sammen med eleverne omkring spisepausen.

 

 

 

 

 

 

Læs mere

Find alt om de nye måltidsråd her

Powered by Labrador CMS