BLOG Underviser i sosu-land

Lise Juhl Jepsen:

SOSU-underviser

Abonner på nyt om Underviser i sosu-land i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   6

”En omgang” – seksualundervisning på erhvervsskolernes grundforløb 1.

Seksualundervisning på ungdomsuddannelserne er ikke obligatorisk, men meget taler for at det kunne være en god ide at indføre det. ”I en undersøgelse foretaget af Syddansk Universitet anslås det, at 24.000 kvinder årligt bliver tvunget til sex eller forsøgt tvunget til sex i Danmark. I op mod 80 procent af alle voldtægtssager kender offeret gerningspersonen i forvejen.13-19-årige udgør 40 procent af dem, der er blevet udsat for tvungen sex eller forsøg herpå. Det er i de år, mange begynder at feste, drikke og skabe deres første seksuelle erfaringer. Og så er det i den alder, at langt de fleste begynder på en ungdomsuddannelse” skriver Anne-Mette Hjerril fra Sex & Samfund i kronikken ”Indfør seksualundervisning på ungdomsuddannelserne, så unge lærer at respektere grænser” (Information 18.feb. 2020)

1   3

”Har du nogle gode snot-historier?”

Livet på lærerværelset på en SOSU-skole, kan være et lidt specielt. Jeg forestiller mig i hvert fald at det adskiller sig markant fra fx en folkeskole, i de emner der ofte - MEGET ofte - diskuteres henover spegepølsemadderne.

0   4

Fremmedsprog på sundhedsuddannelsen

Hvad skal man bruge engelsk til når man er social-og sundhedsassistent

0   7

Vend undervisningen på hovedet

Gamification og elevstyret undervisning i naturfag

2   6

”Vi har jo ikke en masse biler de kan rode med”

Hvordan man ”går i værkstedet” med SOSU-elever

Netværket Sosu-undervisere er for alle, som underviser på social- og sundhedsskoler eller har interesse for området. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
152 andre er allerede tilmeldt