Lærerstuderende
Abonner på nyt om Tirsdagstanker i dit personlige nyhedsbrev.
Folkeskolens opgave er at forberede sine elever på fremtiden. Problemet er at den fremtid, der er foran os, er en anden end den vi forbereder vores elever på.
”Klimakrise” er et hyppigt anvendt ord. Det har det sådan set været længe. Men der er brug for, at vi også italesætter et andet aspekt; nemlig kulturen. Folkeskolen har en afgørende rolle for samfundets udvikling – også når det kommer til at blive grønnere.
Praktikken er et af læreruddannelsens bærende elementer. Både i forhold til at den studerende tilegner sig essentielle kompetencer, men også for at den studerende kan se sig selv i folkeskolens dagligdag.
Som lærerstuderende har jeg min daglige gang i det faglige indhold. Men hvem er de elever, som jeg skal formidle til? Os, der ikke har stor praktisk erfaring i at undervise på flere klassetrin, må udvikle vores opgaver med en fiktiv klasse for øje.
Ikke fordi at natklubberne nu lukker tidligere og jeg derfor læser endnu mere. Men fordi jeg kan sætte mig i elevernes sted i undervisningen.
Undervisning i klimaforandringer og bæredygtighed er ligesom seksualundervisning. Det er for sårbart et emne til, at vi kan lade det være op til elevernes egen internetsøgning.
Læreruddannelsen er andet og mere end faglighed. Den bidrager også til den studerendes personlige udvikling. For hvilken lærer vil man være? Og hvilken lærer kan man blive?