BLOG Thorkild Thejsen

Thorkild Thejsen:

journalist og lærer

Abonner på nyt om Thorkild Thejsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

182   209

”Syv – måske diskutable – oversættelser af enkeltord”

Hvorfor har jeg ikke foreslået forlaget at forsyne Keld Skovmands bøger med ”en advarende deklaration af deres mangel på sandhedsværdi”, spørger Lars Qvortrup og Jens Rasmussen i en 200 sider lang bog, hvor de langer ud efter vindmøller og tilfældigt forbipasserende.

13   205

Op på hesten igen

Flere år efter en gammel konflikt langer to professorer nu hårdt ud efter Keld Skovmand i en 200 sider lang bog. Lene Tanggaard og Per Fibæk Laursen får også stryg. Det samme gør flere andre; såmænd også en fyr, der hedder Thorkild Thejsen.

17   176

Den dag i 8. klasse, da der blev smækket med døren (2 - lærerne)

”Hvis jeg siger, at han er en nørd, mener jeg det positivt”, siger den ene lærer om Storm, som har det svært i klassen. Storm har brug for nogle sociale succesoplevelser, hvis han skal folde det faglige ud, mener læreren. Storm er ”nørdet dygtig, men han virker arrogant på de andre”, siger den anden lærer. Det med relationer må komme efter det faglige, mener han.

5   124

Den dag i 8. klasse, da der blev smækket med døren (1)

Storm står alene på gangen og kigger i sin telefon. Han forlod klassen midt i timen og smækkede med døren, da en af de andre råbte, at han spyttede. Klasselæreren har været henne og tale med ham, men er gået igen. Jeg stiller mig ved siden af ham. - Må jeg spørge dig om noget? ”Mmm…. okay. Hva’ vil du”?

7   197

Vil jeg gerne arbejde her? Vil jeg gerne have, at mine børnebørn går her?

”Casper, altså vores nat-tek-lærer, han kan godt blive træt af Bo, og så råber og skriger han, fordi han har så travlt. Det hjælper bare ikke. Ditte derimod, vores dansklærer, … altså i dansktimerne snakker Bo også, men Ditte, hun råber ikke. Hun klapper ham på skulderen og griner også ad ham”.

4   227

Farvel, Jørgen, og tak for din indsats

Vi er mange, der kommer til at savne Jørgen Stampe. Han døde i går efter et halvt års sygdom

0   38

Skriv dagbog om coronatiden med din klasse nu

Hvordan er det at stå for nødundervisning hjemmefra og på skolen? Hvordan er det at være elev i hjemmeskole eller på en skole med en masse restriktioner? Hvad gjorde og gør I? Hvad sker der med undervisningen og med jer? Det vil skoleforskere gerne have, at I skriver dagbog om nogle dage i maj. Meld dig på dagbog2020@gmail.com

0   68

Ankers spændende fagpolitiske liv

Anker Christoffersen døde den 27.marts ”efter et langt, spændende liv”, som familien skriver om ham. Og spændende har det været. Anker udrettede meget - opnåede meget. For folkeskolens lærere og ledere – for Danmarks Lærerforening og hele fagbevægelsen.

1   122

Tid-, top- og målstyring er gift for meningsfyldt lærerarbejde

Hvor vil du gerne arbejde, og hvor er der størst mulighed for at realisere folkeskolens formål? Tjek stillingsannoncerne fra fri- og privatskoler og fra folkeskoler, og læs en ny anmelderrost bog om vilkårene efter 2013.

0   92

Hvad er et professionelt lærersprog?

Det professionssprog, man skal tilegne sig på læreruddannelsen, skal være praksisnært. Og akademisk. Men bliver det ikke lidt for ofte til en gang pseudoakademisk lingo, der måske nok giver point ved eksamen, men som ikke rører ved skolens praksis?

1   164

Vi har mistet Thyge Winther-Jensen

Han blev 85 år, fulgte engageret med og bidrog aktivt til det sidste. Bekymret for folkeskolen og læreruddannelsens udvikling og optaget af forskningen i pædagogik og didaktik. Professor emeritus, dr.phil. og tidligere folkeskolelærer Thyge Winther-Jensen døde den 28. december efter kort tids sygdom.

2   88

Hvor er diplomprojekterne om ”de andre fag”?

Politikere taler og skriver om ”fagligt løft, dannelse og frihed”. Men når det gælder pædagogiske diplomuddannelser, er det tilsyneladende en ensrettet kommunal skolepolitik, økonomien og stram styring af skolelederne, der bestemmer, at der stort set kun skal uddannes læse-, matematik- og læringsvejledere.

4   100

1800 bachelorprojekter – ikke alle er gode

Er bachelorprojektet læreruddannelsens svendestykke eller blot endnu en opgave, der skal overstås? Lærerprofession.dk får indstillet mange spændende projekter, men hvad med de andre 1750? Og hvilke muligheder tilbyder læreruddannelsen?

4   179

"Den bedst uddannede generation i danmarkshistorien"

Undervisningsminister Antorini var sikker, finansminister Corydon var ikke i tvivl, og KL’s Erik Fabrin var 100 procent sikker: lockout, lovindgreb og reform ville sikre både elever og lærere en bedre folkeskole. Fem år efter går det kun den forkerte vej.

De bedste professionsbachelorprojekter og pædagogiske diplomprojekter

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.368 andre er allerede tilmeldt