BLOG Sten Larsen

Sten Larsen:

Tidligere lektor, nu timelærer ved KP

Abonner på nyt om Sten Larsen i dit personlige nyhedsbrev.


0   56

Spørgsmål til Jens Rasmussen - midt i al det andet

”Et afklaringsarbejde er på sin plads”, siger Jens Rasmussen om motivationen for at skrive en kronik i POLITIKEN den sidste dag i februar. Masser af ”fejl og falske beskyldninger” har præget debatten om både skolereform og de mange bindende mål. ”Det er ikke onde kræfter, der har skabt et måltyranni i folkeskolen”, slår Rasmussen fast.

0   23

Kører platformene med det hele?

Det er rigtig godt, at vi har fået Tanggaard-udvalgene, og udfordringerne er til at få øje på.

0   37

PS - kan Pædagogiske Statsrevisorer placere og udmåle et ansvar?

Her blot et PS til en anmeldelse af professor Per Fibæk Laursens seneste bog Dialog – realistiske ambitioner for folkeskolen. I bogen snakker Fibæk om ”regereri”.

0   23

En 5-årig akademisk læreruddannelse? Eller bare en 5-årig læreruddannelse?

Læreruddannelsen er øjensynlig under stigende pres.

0   13

Forlaget følger op på anmelderens forslag

Artikel til lærerne – med kritik af målstyringen i Fælles Mål 2014. Artiklen er fra en ny bog til de pædagogiske fag i læreruddannelsen og er nu gratis tilgængelig for alle.

6   487

To be or not to be; en kommunist

Kan man offentligt sige noget personligt – uden at være personlig? Om fortiden i flertal.

18   2766

Hatten af for Fibæk!

Professor Per Fibæk Laursen rykker ud med en temmelig barsk kritik af skolereformen og tidens pædagogiske tendenser og begreber. Det er en velkommen kritik. Og en særdeles modig kritik. Også historielærere kan med fordel stige på den kritisk-konstruktive vogn.

0   566

Skoleledelsen må overhale skolereform og Fælles Mål inden om. Benyt nødsporet.

Millionerne ruller i øjeblikket for at få skolereformen og Forenklede Fælles Mål kørt effektivt ind. Satsningen er voldsom over en bred front. Men reform og Forenklede Fælles Mål er Mission Impossible – og skolelederne bør derfor benytte nødsporet.

0   650

Om 5 minutter må kompetence-grundbogen vel komme?

Som en strøtanke: Skal styringen med kompetencemål have gennemslag, så må forlagenes grundbøger og andet materiale vel temmelig radikalt skifte indhold? Til hvad? Og hvorfor?

0   1630

Urban History? Den går vist ikke. Men hvad så?

Hvis vi skal forstå historie som andet end ren og skær fortid – og det bør vi, ellers overlever faget vist ikke i skolen – kan vi så finde et ord, som signalerer de nødvendige nye tider?

2   1249

Antorinis snarlige mareridt – ny formålsparagraf!

Cirka 200 ord, siger en interessant blog-guru, er den ideelle længde for et blogindlæg. Så lad os komme i gang – og i øvrigt fortsætte næste gang

2   812

Med Nye Fælles Mål bygger Antorini videre på statens babelstårn

Allerede i 2000-tallets første årti påbegyndte politikerne det langvarige forsøg med detaljeret styring af skolens (historie)undervisning, og Nye Fælles Mål fra 2014 gør blot babelstårnet endnu højere.

2   677

Salige er vi enfoldige, når vi snakker målstyring?

Output-tænkningen i det nye målstyringsparadigme – ja, det kalder de vise fædre det – er over os i både læreruddannelse og grundskole. De gode og præcise mål skal sikre kvalitet, effektivitet og output. Og nok også en knivspids forbedret PISA.

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.466 andre er allerede tilmeldt
SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig et eller flere af nyhedsbrevene fra Folkeskolens faglige netværk og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Vinderen trækkes d. 25. juni.

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her