BLOG Specialpædagogik i praksis

Abonner på nyt om Specialpædagogik i praksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

3   4

Er liniefaget i specialpædagogik på vej ind igen?

Der er i debatten vinde der indikerer, at læreruddannelsen får liniefaget specialpædagogik igen. Et fag der ellers blev sløjfet i halen på inklusionsloven for folkeskolen fra 2012. Det glæder mig. hvis vi kan få et så vigtigt fag tilbage på læreruddannelsen.

0   1

Foredrag om praksis

Det at vi praktikere kommer ud og holder oplæg og workshops tænker jeg er en meget positiv ting. Der kan godt mangle en kobling mellem det akademiske og det praktiske.

0   5

At blive set som noget helt særligt

Jeg kom for nyligt til at tænke på, da jeg havde motorcykel, og mekanikeren syntes at min motorcykel var noget helt særligt. Det kunne jeg vældig godt lide, og følte mig som noget helt særligt. Og så kom jeg selvfølgelig hos den mekaniker som stamkunde de næste mange år, sikkert med en klækkelig indtjening for mekanikeren. Uden sammenligning i øvrigt mellem ting og mennesker, gør det samme sig mon så gældende i en undervisningssituation? Photo af tomkahler fra Reshot

0   0

Skru ned for kravene og op for juleblusset

Måske skulle vi i denne søde juletid skrue lidt ned for kravene til os selv og omgivelserne. Og skrue lidt mere op for det danske ord hygge. For at undgå julestress.

0   1

Juleværksteder

Så har vi lige haft juleværksteder for specialklasserne, hvor vi blander børnene på tværs.

0   1

Rom blev ikke bygget på een dag

Husk, at når vi skal til at føre til eksamen i langt højere grad, så skal vi tage tilløb. Vi skal arbejde med det over en årrække. Gerne fra 7 klasse.

0   1

Teknisk skole og optagelseskrav

Husk karakterkravene til teknisk skole, når du skal føre elever i specialklasserne til eksamen.

0   0

At føre til prøver – lovtekst og formalia

Hvis du ikke har erfaring med at føre til prøver i specialklasserne, kan der være hjælp at hente i lovteksten nedenstående.

0   2

Erfaringer med at føre til eksamen

Jeg vil blogge lidt omkring at føre til eksamen i specialklasserne. Vi er ved at lave en handlingsplan løbende fra 7 - 9 klasse på min skole. Med skabeloner til do´s and don´t. Er der nogen der har erfaringer, så del dem gerne her, så det kan komme alle til gavn.

0   9

Rutiner og anvisninger

Det at justere løbende hele tiden i en specialklasse, gør at du kan undgå de helt store konflikter.

4   1

Ny lærer i en specialklasse?

Kom lige til at tænke på den her lille glimrende bog. Hvis du er helt ny er der masser af praksistips at hente.

0   1

At være på forkant

Det er vigtig at du er god til at planlægge og strukturere i dit arbejde. Især når der er temadage m.m. på skolen.

0   1

Håndværkeruddannelse og karakterkrav

Vores elever i specialklasserne er typiske kandidater til en teknisk skole uddannelse men falder for karakterkravet.

0   4

Læsning og specialpædagogik

Danske elever bliver dårligere læsere. Men vi har brug for det digitale også.

0   4

ADHD og neurologi

Se denne lille film og bliv klogere på neurologien bad ADHD

0   1

Pisken eller guleroden?

Så er det ved at være tid til at give karakterer, melde til eksamen og terminsprøver. Det begynder i stigende grad også at gøre sig gældende for specialklasseelever.

1   8

Relationsarbejde via “Det fælles tredje”

Et andet ord for at opbygge en relation, er det man i pædagogiske kredse mange år har kaldet ”Det fælles tredje”. Det drejer sig om for dig, at finde områder hvor der er et interessefællesskab mellem dig og den unge, eller et interesseområde som den unge har. Dette interesseområde bliver det fælles tredje.

1   2

Negativ stigmatisering af elever med ADHD

Der er netop kommet en spændende artikel der er delt på dr.dk, hvor et nyt forskningsstudie fra Australien viser at teenagemødre lettere får børn med ADHD:

0   1

Spændende artikel om social træning

Spændende fokus på hvordan vi også kan arbejde med læring i specialklasseregi.

4   4

Den vigtige relationskompetence

Den relation du formår at skabe til de unge, eller eleven er en vigtig forudsætning for det faglige arbejde, hvis du arbejder med udsatte unge eller som lærer med specialpædagogiske opgaver. Det oplever jeg i min praksis som lærer. Men også i andre sammenhænge hvor der arbejdes med unge, beskrives det som et bærende element. For det er vigtigt med udsatte unge at relationen er det som kommer først, før du kan arbejde fagligt eller udviklingsmæssigt med den unge.

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.107 andre er allerede tilmeldt