BLOG Sløjd under forvandling

Kristoffer Theil:

Lærer/cand.pæd.it

Abonner på nyt om Sløjd under forvandling i dit personlige nyhedsbrev.


0   1010

Hvad er godt design?

Jeg har nu i et godt stykke tid prøvet at arbejde lidt med vidensmålene i Fælles Mål der omhandler Håndværk & Design. Jeg er egentlig ikke af den opfattelse, at det er hensigtsmæssigt at videns- og færdighedsmålene skilles ad og står alene. De bør gå hånd i hånd, som det jo også er tiltænkt i Fælles Mål, at de skal. Ikke desto mindre har jeg netop afsluttet et forløb, hvor der ret isoleret blevet arbejdet med at opbygge elevernes viden - og med stor succes. Og dét trods, at jeg brugte et helt nyt værktøj jeg ikke havde prøvet før i Håndværk og design. Værktøjet er digitalt og jeg brugte det med mine klasser til at bearbejde det (store) spørgsmål hvad er godt design?

0   661

Fra arbejdstegning til designproces

Vi skriver december måned og juletraditioner har regeringen heldigvis ikke, endnu, ændret på. Det tolker jeg som, at man i Håndværk og Design gerne må beskæftige sig med julepynt, og til det projekt har jeg mange arbejdstegninger liggende klar. De er dog, i det forløb jeg nu vil berette om, lagt på hylden. Det er de fordi der i Håndværk og Design skal være særlig fokus på designprocessen.

2   733

Elever som nøddeknækkere

I snart to år har faglærerne på skolen, hvor jeg arbejder, tumlet med faget Håndværk og Design. Fokus har primært været på fagets formål, og vi er efterhånden med på, at eleverne bl.a. skal arbejde undersøgende, problemløsende og evaluerende for at fremme en kreativ, innovativ og entreprenant kompetence hos dem. Vi ved også at disse kompetencer udfoldes i arbejdet med materialer af træ, metal og/eller tekstil. Jeps, vi har fanget den og vi har forsøgt den. Men noget mangler.

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.046 andre er allerede tilmeldt
SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig et eller flere af nyhedsbrevene fra Folkeskolens faglige netværk og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Vinderen trækkes d. 25. juni.

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her