BLOG Skolens Venner

SKRIBENTER
Trine Ladegaard:

Sekretariatsleder

Sigrid M Larsen:

Projektkoordinator

Abonner på nyt om Skolens Venner i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   6

Frivillige hænder skal støtte op om skolen

Ja, sådan en overskrift kan lyde som en falliterklæring for en central velfærdsinstitution, som en spareøvelse eller som skruebrækkeri. Men det forholder sig helt omvendt. Det er en hyldest til skolen som en vigtig aktør, og som en måde at tilføre værdifulde ressourcer til området.

0   8

Hvem må blande sig i børns trivsel og livsduelighed?

Det er vores fælles ansvar og forpligtelse som samfund, at sikre alle forlader 9.klasse med sociale, personlige og faglige kompetencer til at kunne navigere gennem resten af livet. Det gør de desværre ikke i dag. Vi bør derfor samarbejde på tværs af samfundet for at skabe forandring og her kan civilsamfundet være en del af løsningen.

0   5

Skolen – den gode start på resten af livet

Om lidt starter en ny flok håbefulde, men også lidt betuttede små mennesker på en livsforandrende rejse – skoletiden er på godt og ondt med til at forme os alle som mennesker. Det børnene får med af viden, dannelse, sociale relationer men også konflikter, selvforståelse og følelsen af ikke altid at passe ind, følger med langt ind i voksenlivet.

0   9

Fra- og nærvær i coronaens tid

Et forår præget af fysisk fravær har fornyet opmærksomheden på betydningen af tid og nærvær.

0   5

Kan kemi sættes på formel?

Frivillighed på skolerne i form af skolevenner har en positiv betydning for eleverne, hvis samarbejdet mellem lærer og skoleven fungerer godt. Det er den grundlæggende konklusion i en undersøgelse Skolens Venner gennemførte i 2019.

0   6

Øget trivsel med frivillige skolevenner

Børns trivsel i skolen er et emne, mange er optagede af. Det er vi også i Skolens Venner, og vi tror på, at frivillige voksne i skolen kan være en vigtig brik, der bidrager til elevernes generelle trivsel

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
793 andre er allerede tilmeldt