BLOG Sarah Urgaard

Sarah Urgaard:

Lærer, faglig rådgiver og meningsdanner

Abonner på nyt om Sarah Urgaard i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

12   68

Forpligtende samarbejde uden værn

Det er en fluffy arbejdstidsaftale de har forhandlet os frem til. Eller i virkeligheden er det en forpligtende SAMARBEJDSaftale vi ser, når vi nærlæser den. Er vi klar til at forpligte os, uden et sikkerhedsnet og værn?

14   207

Vi trækker folkeskolen med os ned i faldet

Det er ikke en trussel men en skræmmende tanke. Folkeskolen er bygget på skuldrene af lærere og hvis vi bukker sammen under presset, så falder den ned om ørene på hele samfundet, og det er lige så stille ved at ske. Vi har brug for tid og overskud, både til forberedelse af vores undervisning, men også for at hænge sammen som mennesker.

10   108

Skal pilleglasset med i tasken igen?

Jeg ser hovedpinepilleglasset for mig, som står hjemme i skabet. Der har det stået uberørt længe. Jeg har ikke haft brug for hovedpinepiller siden før corona. Nu står jeg pludselig og savner mit skab med mine hovedpinepiller i.

5   21

Fagfordelingen og kameler der skal sluges

For mange af os står vi lige nu midt i dét, der skal sætte rammerne for det næste år i vores arbejdsliv; fagfordelingen. Kamelerne står i kø, og nogle skal måske sluge flere end andre. Nogen elsker fagfordelingen, fordi der er mulighed for at forny sig selv, andre går ind til den med en knude i maven og bankende hjerte. Læs 6 råd til, hvordan du kommer positivt igennem en fagfordeling.

8   94

Folkeskolen er bedre nu, på grund af corona

På trods af, at corona er en farlig og modbydelig virus der har skræmt folk og gjort mange syge, så har den faktisk også bragt noget godt med sig. Folkeskolen er igen rammen der bringer børn sammen. Eleverne har genfundet deres glæde ved at gå i skole og lærerne kan trække vejret igen.

0   9

Vi er født klar! Eller....

I dag har mine kolleger og jeg for alvor haft travlt. Vi er blevet nød til at rykke matrikel, for at gøre plads til, at alle vores elever igen kan komme sikkert i skole, med alle retningslinjer i mente.

12   109

Er jeg fra på onsdag fritaget fra coronakarantænen?!

Hvis jeg på fra onsdag igen skal på arbejde, omgivet af børn, som altså under alle omstændigheder er små bakteriebomber, betyder det så, at jeg når jeg har fri, også er fritaget for karantænen?

8   69

1001 spørgsmål fra en lærer

Da Mette Frederiksen meldte ud, at skolerne skulle åbnes op for de mindste, gik min hjerne hurtigt i selv sving, selvom den egentlig burde være på ferie. 1000 spørgsmål stod i kø. Didaktiske, pædagogiske og praktiske, alle sammen lige vigtige at få svar på.

0   13

Klasseledelse gennem en computerskærm

Klasseledelse gennem en computerskærm, er det overhovedet muligt? Det må tiden vise, for Corona har udfordret os til at tænke undervisningen og formen anderledes, imens vi trygt sidder i egne hjem.

6   42

Jeg taler i memes...

Jeg ved ikke, om jeg har fået en virus på hjernen, eller om jeg bare havde brug for at kunne give feedback på en kort, sjov og hurtig måde. Men nu kommunikerer jeg til mine elever gennem memes, i deres dagbøger.

0   14

Hjemmearbejde og hjemmeundervisning - et indblik i min arbejdsdag

Dag 2 i hjemmeskolen er slut. Det sidste spørgsmål er besvaret på Hangouts appen og eleverne er stille i fælleschatten. Nu skal dagen evalueres. Et ord kan opsumere den: Puha...

0   6

Elevmedbestemmelse fylder for lidt i folkeskolen

Pseudo-elevmedbestemmelse og rugbrødsarbejde. Begge dele er i folkeskolen. En af delene bør ikke være det.