BLOG Sang i skolen

Anne Märcher:

Kommunikationsansvarlig

Abonner på nyt om Sang i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   6

Samarbejde styrker musiklæreruddannelserne

Mette Thue, projektleder i Sangens Hus, gæsteblogger denne gang om De Fire Vinde, et samarbejdsprojekt som har styrket musiklæreruddannelserne på både professionshøjskole og musikkonservatorium.

0   5

Sang på EMU

Sangens Hus står bag nyt materiale på EMU. Om sang - selvfølgelig. I den anledning har jeg interviewet mine egne kolleger, som har udviklet materialet, og som brænder for at fortælle om, hvorfor det er så vigtigt at vi opfatter sang som et håndværk der kan læres, fremfor at se det som en gave, man enten har eller ikke har. PS: Der er også et gratis kursus med i pakken.

0   5

Syngende reformationsmarkering i undervisningen – kan man det?

I denne blogpost har vi lånt pladsen ud til Sangens Hus’ Videncenter for sang, som har nye ressourcer på de digitale hylder i anledningen af 500-året for reformationen i Europa.

0   3

Sang, bevægelse og læring

Sangens Hus har gennemført første år af opkvalificeringsforløbet Sang, bevægelse og læring for lærere og pædagoger i folkeskolen. Vi har fået så mange positive tilbagemeldinger fra de første hold, at vi ikke kan lade være med at dele lidt af begejstringen.

1   17

Aprilsnar!

I morgen er det første april. Og 30-årsdagen for en joke, som vi lige lader stå et øjeblik...

0   675

Lær mig dine sange

Hvad er det modsatte af marginalisering? Det ved jeg ikke, men lær mig en af de sange, du holder mest af, så skal jeg lære dig en af mine!

0   934

"Det er lidt som om man fortæller sangen med bevægelserne"

Et UVM-støttet forsøg med mere sang og bevægelse i skoledagen er nu afsluttet på fire skoler i Herning-Ikast området. Evalueringsrapport og film er netop indsendt til ministeriet og til EVA. Men alle der er interesserede må meget gerne kigge med. Der er gode ord om nye erfaringer - ikke mindst fra eleverne selv.

0   956

Alle har en stemme

Åh, forår! Lærkesang i luften, og selv i byerne er der solsortekoncert hver aften. Men fuglene er ikke alene om at have travlt med sang lige nu. Sangens Hus har fejret sin officielle åbning, og i den anledning kom en helt ny sang til verden.

0   2144

En god begyndelse

Kulturministeren har afsat midler til etablering af et helt nyt samarbejdsforum for sang i Danmark: Sangens Hus åbner i begyndelsen af 2014. En af visionerne bag Sangens Hus er at få skabt rum for en gedigen omgang vidensdeling om sang i grundskolen. Og, til at begynde med: Hvorfor er det overhovedet så vigtigt at vi synger sammen?

3   2199

Skal vi ikke begynde med en sang?

En ny årgang af skolebørn er parat til første skoledag lige nu. En ny blogger på Folkeskolen.dk vil gerne høre, om de kommer til at synge i den forbindelse - og så i øvrigt invitere til erfaringsudveksling og vidensdeling om sang i skolen.

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
679 andre er allerede tilmeldt