BLOG Pernille Peiter

Abonner på nyt om Pernille Peiter i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   49

Hvorfor dyrker de firkantede vandmeloner i Japan?

Jeg elsker, når man i dagligdagen møder en sætning, et billede eller andet, der inspirerer til en ny opgave inden for matematikken. Denne gang var det dét med de firkantede vandmeloner i Japan.

0   494

Hvem lærer mest?

Den der arbejder, er den der lærer.

1   375

Og det helt uden at tænke!

Algoritmer! Så snart det ord bliver sagt ved jeg, der bliver ballade.

3   338

Hvem har magten?

Som en af tovholderne bag det kommunale netværk for matematikvejledere i Faaborg Midtfyn Kommune blev jeg meget harm, for ikke at sige vred, da jeg en dag, af en skoleleder, blev mødt med ordene ”om vi vejledere troede vi havde taget magten?”

11   442

Hvorfor får jeg en grim smag i munden?

Masterclass - vi forsøger at rykke de bedste, men er det den vej vi skal gå?

0   340

Pigerne mod drengene

Carl Nielsensalen sydede af energi og argumenterne fløj gennem rummet. Matematiske argumenter som ” vi har den højeste størsteværdi, pigerne er bedst for vi har den sejeste til at stå planken”. Hvorefter drenge gruppen forsvarede sig med, at deres mindsteværdig var langt større end pigernes, hvormed ”vores dårligste kunne ligge meget længere end jeres dårligste”

2   399

"Et passende målestoksforhold"

Endelig oprandt ugen, hvor elever og lærere kunne hellige sig matematikkens hus. De andre fag måtte vige og eleverne iført målebånd, malertøj og skarpe hjerner, har diskuteret matematik, farvevalg og om det er ok først at tage hjem fra skole efter kl. 21 for at nå at blive færdige.

3   456

Matematikkens Hus

Et samarbejde mellem folkeskoler og gymnasiet, hvor matematik i praksis er i fokus, hvor fagets "coolnesshed" søges øget og hvor der er udfordringer til alle.

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.249 andre er allerede tilmeldt