BLOG Patricks frikvarter

Abonner på nyt om Patricks frikvarter i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

4   35

Skal vi have corona ved at passe vores arbejde?

For næsten to uger siden startede skolerne op i det nye år og vores undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, her understregede hun, at det var forsvarligt at sende børnene tilbage til klasseværelserne. Lige siden genåbningen har min skole været hårdt ramt af corona, hvor mine kollegaer og jeg er blevet lagt ned med corona. For hvem skal undervise børnene, når de voksne er syge?

0   27

Folkeskolen er ikke for alle

Jeg aldrig drømt om, at jeg skulle melde min datter ud af folkeskolen til fordel for en friskole. Mit hjerte banker for folkeskolen – men svære beslutninger skal træffes med hovedet. Det seneste skoleår har ikke været en dans på roser for vores datter og hendes mistrivsel i skolen har haft store konsekvenser for os som familie. Vi må erkende det har ikke været nemt at blive integreret på en ny skole, som er kommunens største skole målt på elevantal. Derfor ser vi heller ikke en anden udvej at flytte til en friskole.

2   9

Der skal også være plads til den stille og følsomme pige.

Dette indlæg skriver jeg ud fra min forældrerolle. Jeg har haft en samtale med min datters dansk- og matematiklærer, fordi vi har oplevet en pige i 3-4 måneder, som ikke har været glad for skolen. Det er ikke en kritik rettet imod hendes lærere. Det er mere en eftertænksomhed, hvor vi som lærerstand skal være opmærksomme på, at alle børn ikke skal være udadvendte og passe ind i en bestemt ramme.

9   285

Giv mig arbejdsro ellers går jeg ned med stress!

Et nyt skoleår er gået i gang og jeg kan mærke allerede efter 2 uger, at jeg bliver presset af alle de opgaver, som ikke handler om undervisning. Jeg har nærmest ikke hørt andet end handlingsplaner, mellemformer og PLF (pædagogiske læringsfællesskaber, en videreudvikling af teamsamarbejdet, red.) siden skolestarten og det giver mig stress.

0   23

Ghettopakken. Sprogprøverne er ikke for børn

Det er noget udansk over, at man i børnehaveklassen har skabt en præstationskultur, hvor børn fra bestemte områder allerede fra starten skal kunne præstere i forhold til sprogprøver og kan risikere allerede inden første klasse nå at dumpe!

1   32

Elevers læring fremmes bedst med lærerens undervisningsfrihed

Hvis undervisning skal være med til give eleverne næring i deres læring, så er det forudsætning, at man som lærer har indflydelse på valg af undervisningsmaterialer og metode, der kan få eleverne til at gro og spire. Desværre er undervisningen begrænset af økonomi, hvor ens undervisning beror på tvivlsomme digitale fagportaler, få analogiske undervisningsmaterialer og en konceptstyret metode.

2   21

Corona kan skabe nye rammer for folkeskolen

Det var åbenbart en pandemi der skulle til, hvor der blev færre elever i klasserne og flere voksne til børnene. Der er frihed til at lave god og anderledes undervisning, som ikke er styret af rigide mål og krav. Det er en forbedret hverdag min datter og mange andre indskolingsbørn oplever lige nu. Bortset fra at børnefællesskaberne er blevet indskrænket og deres hænder er udtørret, fordi de skal holde hygiejnen, så er der alligevel mange positive elementer i nødundervisningen, som kan bruges fremadrettet.