BLOG Musikliv

Karl-Erik Pedersen:

Lærer og musiker

Abonner på nyt om Musikliv i dit personlige nyhedsbrev.


0   867

Bassen, fodbolden og Ajax Amsterdam

'Vil du stoppe med at spille bas!!!? Det kan du da ikke mene!' sagde musiklæreren næsten grådkvalt til sin elev Viktor Fischer. 'Jeg ved, du kun drømmer om at spille på fodboldlandsholdet. Men sådan en drøm går bare næsten aldrig i opfyldelse. Hmm... hvad med at skifte til guitar i stedet?'. Viktor rystede bare på hovedet.

0   742

Cigarkasseguitaren

Simon Nielsen og Sir Paul McCartney optræder ikke på de samme scener. Simon spiller til morgensang, mens Sir Paul gi'r koncerter verden over. Alligevel har de noget til fælles.

2   1032

Klang og lyd mm

Om klang og lyd i musikundervisning: Plug-ins, autotune, 'tør' lyd, indspilning, sangundervisning og anbefaling af en god klang-film.

2   885

Recycle

RECYCLE kunne være modellens navn. Og faget et nyt genbrugs- og genanvendelsesfag med udgangspunkt i design, håndværk og miljø. som sigter efter at lave produkter, som virkelig kan bruges til noget. Det skal sigte fremad mod år 2022, men fra 2014 skal undervisning i genbrug allerede være en realitet i skolen.

0   1430

ILDSJÆLE - En truet dyreart?

Et 'Folkevognsrugbrød' med fire yngre musiklærere og en viceskoleinspektør kører ned ad autobahnen en lørdag formiddag i september. De er på en mission. Det er 'ildsjæle' på vej fra Århus til Kiel, og året er 1991. Vil den slags også finde sted efter sommeren 2014 og en ny Folkeskolereform? Vil der stadig være plads til 'ildsjæle'?

3   1456

The Cup Song

Fra en simpel rytme på to plastickrus, over beklagelser fra fædre over at de ikke kunne se TVavisen i fred, til en boomerangeffekt som denne musiklærer ikke havde forudset i et ellers gennemplanlagt forløb.

1   1620

Historien om en sang.

Denne blog hedder som bekendt 'Musikliv', og den kan derfor handle om alt, hvad der har med et musikliv at gøre. Også blogskribentens eget. Så her er historien om en af hans sange, om hvordan den blev til, og dens vej frem og tilbage mellem Danmark og Sverige.

0   1513

Blåbærblå

Hvornår har du sidst haft en fuldstændig fordomsfri-100%-total-blyfri-her-og-nu-nydelse uden filter og udenfor alder? Jeg kan ikke huske, hvornår jeg har haft én selv. Men...

1   1367

Basim & Zlatan

OK! Jeg indrømmer det. Var én af dem, der i minutterne efter Basims Grand Prix vindende 'Cliché love song' var slut, lod tasterne lyne og kritiserede sangen for at være et plagiat, skrevet af udenlandske sangskrivere, hvor det eneste danske islæt var et megasize Dannebrog. Men nu ser jeg store muligheder i Basims overbevisende performance.

6   866

Vinyldrømme

I 1992 blev vinyl-LP'en erklæret stendød. Det var slut med nålestøj, men også med store covers og artwork. CD'en var nu på toppen af listerne, og lyden var digital og dermed omdannet til det binære talsystem. Men LP'en snød 'Manden med leen', og interessen for vinyl er så stor som aldrig før.

0   811

STEINWAY & DAUGHTERS

Der er trapper i Marianne Dybdal Møller og hendes families dejlige 3 etagers hus. Den øverste er en vaskeægte vindeltrappe, som i Hitchcocks gamle gyserklassiker 'Vindeltrappen'. Men de har boet der i mange år, og er vant til de trapper. Og Marianne kender hvert et trin, og er sikker på hver en drejning vindeltrappen snor sig ned igennem huset fra øverste stue ned til nederste etage, hvor familiens Steinway flygel står. Måske er hun blevet alt for sikker.

0   1013

PACO & MIG

Om mødet med den afdøde andalusiske flamencomester og stjerneguitarist Paco de Lucia sammen med instruktøren Ole Henning Hansen. Om 'Den gyldne trekant' og et fast håndtryk.

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.106 andre er allerede tilmeldt
SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig et eller flere af nyhedsbrevene fra Folkeskolens faglige netværk og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Vinderen trækkes d. 25. juni.

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her