BLOG Martin Søgaard

Abonner på nyt om Martin Søgaard i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

1   76

Færre klasser at undervise, forøget tryghed for lærerne

Juleferien er slut og folkeskoleelever landet over er atter tilbage i klasselokalerne og klar til at stifte bekendtskab med et nyt kalenderår – men et stigende, tangerende til alarmerende højt smittetal, har ført til, at vi atter står klar med konkrete tiltag som har til opgave at nedbringe smitten. Dog undrer det mig på det kraftigste, at det er pålagt os lærere at undervise så mange klasser som vi nu underviser i løbet af en uge, i stedet for blot at være tilknyttet en enkelt klasse eller to?

0   12

Usikker kviktest = usikker arbejdsplads?

Som supplement til den efterhånden velkendte PCR-test, er en såkaldt antigentest, bedre kendt under synonymet ”kviktest” i folkemunde, begyndt at blive benyttet i stor stil på landets skoler, for i sidste ende at sikre alle mod smitte af coronavirus, lærere såvel som elever. Men hvor sikker er denne kviktest egentlig, og er den i virkeligheden med til at skabe et falsk glansbilledet af ”en sikker arbejdsplads”, hvis den i virkeligheden ikke er så sikker når alt kommer til alt?

0   18

De mindste er atter tilbage på skolebænken – men hvad skal der være fokus på?

Efter at have modtaget hjemmeundervisning i adskillige uger, er omkring 300.000 af de mindste elever nu atter tilbage i klasselokalerne landet over – gensynsglæden er ikke til at tage fejl af og det må være dejligt for eleverne endelig at forenes med klassekammeraterne og noget der ligner ”en normal hverdag” igen – men hvad skal vi som fagpersoner være opmærksomme på og hvor skal vi lægge vores fokus?