BLOG Marie Elmegaard

Marie Elmegaard:

Lærer, Formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion

Abonner på nyt om Marie Elmegaard i dit personlige nyhedsbrev.


0   17

Drømmeslottet

Fredagsroen sænkede sig på Rathsacksvej og efterlod åndehuller til masser af erinderinger om det gnistrende, forandrende møde med børnelitteratur.

0   15

Et julekort fra Dansklærerforeningen

I disse tider summer det af julestemning og skrivelyst blandt mine elever i 4.klasse. Klassens pakkekalenderen har budt på julekort til at sende julehilsner til nær og fjern. Det inspirerede til et julekort til alle mine fremragende danskkolleger, der trods Pirls, pisk eller gulerod står last og brast i at formidle et danskfag, der sprudler og begejstrer.

0   10

Rygende pistoler mod litteraturen

Midt i frustrationer over det dannelsesmæssige underskud i de betingelser, vi giver for danskundervisningen, så må jeg bare dele ugens højdepunkt. Johan Wayne fyrede sin pistol af midt på biblioteket.

3   11

Dansklæreren til motionsdag

12 km blev distancen sammen med Marcus til fredagens motionsdag. Forpustetheden har lagt sig, men det har refleksionerne langt fra.

0   9

Ånd og liv er skoleliv

Et nyt skoleår og hvor er det bare fedt. Det har affødt en masse refleksioner om ånd, liv og dermed også skoleliv. Jeg håber, at alle haft en skøn skolestart.

0   15

Dansk giver sved på panden

Det er ikke blevet til mange blogindlæg over den sidste måneds tid. Her en lille eftertanke på min ”optagethed” i en verden af mundtlige prøver.

2   10

Vi skal makke ret - eller skal vi?

Kundskaber skal der til - eller skal der kun kundskaber til? Jeg har fundet antologien, Med varsomhed og vovemod" frem og det blev til et lille blogindlæg om læring, undervisning, dannelse og ønske om rum for kreativitet i danskfaget.

0   6

iPrøve, søgemaskiner og links

En lille refleksionsrejse i iPrøven og tanker om udfoldelsesmuligheder for elever og dansklærere i et landskab af søgemaskiner, links og megabytes.

0   24

Samtalen om dansk

Jeg har hen over årsskiftet fundet Holger Henriksens, "Samtalens mulighed", frem. Den har i den grad sin berettigelse, når vi vil danskundervisning, der gnistrer.

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
16.703 andre er allerede tilmeldt