BLOG Malene Storm

Malene Storm:

Efterskolelærer

Abonner på nyt om Malene Storm i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

3   15

Hvad har Svend Brinkmann, Anders Morgenthaler og Thomas Skov til fælles?

Ja, Svend Brinkmann, Anders Morgenthaler og Thomas Skov har sikkert mange ting til fælles, men én ting er: de udgiver alle en PODCAST med et samfundsrelevant emne. Brinkmann forholder sig til moderne teknologi i Brinkmann på P1, Morgenthaler forsøger at få lytternes øjne op for klimakrisen i Klimatestamentet og Thomas Skov har samtaler med gæster om forholdet til deres far i podcasten Far, der er noget vi skal tale om. Podcasts - dét skal vi undervise i.

0   10

Sociale medier ind i årsplanen

Unge og sociale medier. Det er noget af en mundfuld at forholde sig til. De unge – er som unge altid har været – søde, sjove, sociale, udfordrende, egoistiske, selvstændige – og alt muligt mere. Men i dag er de unge også på sociale medier – og det er en ny virkelighed, som vi (og de) skal forholde sig til. Og igen kommer danskfaget i spil – for det handler også om afkodning, kildekritik, kommunikation – og dannelse.

1   5

”Reality – DET er det vigtigste i danskundervisningen!”

Det er snart sommerferie – og derfor også tiden, hvor der traditionelt er travlt i lærerverdenen: et år skal afsluttes og et nyt skal planlægges. Danskårsplanen er i støbeskeen – men hvad skal med i år? Og hvad må lade livet?

0   16

Hvordan skelner vi mellem virkelighed og de såkaldte ”Fake News”?

Når Mette Blomsterberg bliver udstillet som tyk - og Christian Bitz som sælger af slankepulver bliver vi udsat for ”fake news”, men hvordan påvirker disse falske nyheder – også de mere alvorlige af slagsen - vores tillid til medierne og vores omverden?

0   12

Færre røde streger på papiret - respons på elevtekster

Hvordan bliver man bedre til at skrive? Røde streger på papiret er ikke den bedste motivation til at kaste sig ud i nye skriveforsøg. Og måske lige så vigtigt: Hvordan bliver man bedre til at give brugbar respons?

0   12

Sprognørderi i undervisningen

Hvad er ”en samuelsen”? – og kan man være ”digitabt”?

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.516 andre er allerede tilmeldt