BLOG Litteratur til danskfaget

SKRIBENTER
Ulla Maria Michaelsen:

Lærer, lærermiddelsforfatter og blogger

Dorthe Rise:

Lærer og blogger

Abonner på nyt om Litteratur til danskfaget i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   11

Lad (jule)freden sænke sig over fjernundervisningen

Den foreslående summen af juleafslutningshygge er blevet afløst en hektisk og nærmest panisk stemning af planlægning af jule-ferie-fjernundervisning.

1   21

Hvis I er ligeglade, er vi (også) ligeglade

Lige nu blæser der mange vinde, der har fokus på eleverne manglende lyst til at læse. Der laves undersøgelser om elevernes læsevaner, der skrives bøger om læselyst, skoler og kommuner laver indsatsplaner om læselyst, og der er flere muligheder for at søge midler til at arbejde med læselyst.

0   9

Sammen kan vi skabe læselyst

Et interessant samarbejde mellem kommunens folkebibliotek og skolens PLC har set dagens lys og nu sættes alle kræfter ind på at erobre elevernes læselyst.

0   11

Fra gysernovelle til haikudigt

Da jeg læste de sidste ord op, og jeg kiggede op fra bogen, var den første kommentar jeg mødte, “Ej! Det mener du ikke. Du kan simpelthen ikke stoppe der”.

2   4

På jagt efter elevernes læselyst

Mine elever i 7.klasse har forlagt deres læselyst, så nu skal vi sammen finde den igen.

0   12

Forpligtende læsning

Et greb til at fastholde eleverne i deres læsning

0   11

Styrk dine elevers læseglæde i skoletiden

Vi vil forsøge med dette blogindlæg at ridse det vigtigste op til, hvordan du som underviser sætter fokus på læseglæde, og hvordan vi som lærere kan højne dette for vores elever.

0   5

Litteratursamtale i børnehøjde

“Hvilken genre kan du godt lide at læse?”, spurgte Anna, da jeg kom forbi hendes plads i klassen. “Jeg kan lide at læse mange forskellige genrer, men min yndlingsgenre og den, som jeg læser flest bøger af er nok hverdagsrealisme,” svarede jeg.

0   10

Æstetiske læreprocesser i litteraturundervisningen

Eleverne løber rundt i gymnatisksalen og spille høvdingebold, mens de arbejder med sammensatte ord fra billedbogen Bello af Mette Eike. I en anden klasse afsluttes et Vitello-forløb med, at eleverne spiser spaghetti med riveost og hører en italiensk sang Fælles for begge aktiviteter er, at eleverne er i gang med at føle, høre, se, smage og lege litteraturen.

0   10

Danskfaget og litteraturen er vores fælles passion

Arbejdet med den nyere litteratur kan noget helt særligt i danskundervisningen. Der er ikke noget bedre end at opleve, hvordan litteraturen kan skabe glæde hos vores elever.

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt