BLOG Litteratur til danskfaget

SKRIBENTER
Ulla Maria Michaelsen:

Lærer og blogger

Dorthe Rise:

Lærer og blogger

Abonner på nyt om Litteratur til danskfaget i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   8

Sammen kan vi skabe læselyst

Et interessant samarbejde mellem kommunens folkebibliotek og skolens PLC har set dagens lys og nu sættes alle kræfter ind på at erobre elevernes læselyst.

0   11

Fra gysernovelle til haikudigt

Da jeg læste de sidste ord op, og jeg kiggede op fra bogen, var den første kommentar jeg mødte, “Ej! Det mener du ikke. Du kan simpelthen ikke stoppe der”.

2   4

På jagt efter elevernes læselyst

Mine elever i 7.klasse har forlagt deres læselyst, så nu skal vi sammen finde den igen.

0   12

Forpligtende læsning

Et greb til at fastholde eleverne i deres læsning

0   11

Styrk dine elevers læseglæde i skoletiden

Vi vil forsøge med dette blogindlæg at ridse det vigtigste op til, hvordan du som underviser sætter fokus på læseglæde, og hvordan vi som lærere kan højne dette for vores elever.

0   5

Litteratursamtale i børnehøjde

“Hvilken genre kan du godt lide at læse?”, spurgte Anna, da jeg kom forbi hendes plads i klassen. “Jeg kan lide at læse mange forskellige genrer, men min yndlingsgenre og den, som jeg læser flest bøger af er nok hverdagsrealisme,” svarede jeg.

0   10

Æstetiske læreprocesser i litteraturundervisningen

Eleverne løber rundt i gymnatisksalen og spille høvdingebold, mens de arbejder med sammensatte ord fra billedbogen Bello af Mette Eike. I en anden klasse afsluttes et Vitello-forløb med, at eleverne spiser spaghetti med riveost og hører en italiensk sang Fælles for begge aktiviteter er, at eleverne er i gang med at føle, høre, se, smage og lege litteraturen.

0   10

Danskfaget og litteraturen er vores fælles passion

Arbejdet med den nyere litteratur kan noget helt særligt i danskundervisningen. Der er ikke noget bedre end at opleve, hvordan litteraturen kan skabe glæde hos vores elever.

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.591 andre er allerede tilmeldt