BLOG Katja Gottlieb

Katja Gottlieb:

Skolelærer og cand. mag. i dansk

Abonner på nyt om Katja Gottlieb i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

5   27

Når en stjerne slukkes

Forleden mistede en ung YouTube-stjerne livet. Ulykken har gjort et stort indtryk på mange børn, og det vil lærerne sikkert skulle forholde sig til.

11   63

Trivsel? Det er tirsdag fra 14:00-15:25...

Det er virkelig dejligt med politisk fokus på trivsel. Men kan vi ikke holde op med at tale om det som noget, der kan afvikles som løsrevet fra lærerens almindelige praksis?

0   24

Karma Cowboy rider stadig

Den 19. marts ville Dan Turèll være fyldt 75 år. Kan man fejre ham bedre, end ved at læse ham?

4   181

Du er lærer! Gør noget!

Da mine børn var mindre, var december en ørkenvandring af julearrangementer. Den sympatiske tanke bag den endeløse række af arrangementer var sikkert, at det gav et godt socialt miljø i de forskellige sammenhænge nutidens børn indgår i. Men...

6   93

En bombe i turbanen

Uanset hvor meget en sag ligger os på sinde, er der en fejl, vi ikke må begå.

0   22

Et lidt for langt brev til en kollega

En mail om IT i undervisningen fra dansklærer og it-vejleder Pernille Hedevang Erck-Termansen blev til nogle betragtninger om det digitale i dansk. Og forhåbentlig til et videre afsæt for samtalen om noget, der kan være svært at nå at forholde sig til i en travl hverdag...

0   28

Sådan vil jeg være...

Cecil Bødker er død, skriver aviserne. Bødker var en af de fem store forfattere, der med deres sprog og deres syn på barnet var med til at ændre dansk børnelitteratur for altid. Men måske har hun også været med til at ændre danske børn for altid?

2   27

Hvem ringer klokkerne for?

Der dukker mærkelige ting op i gemmerne i disse mærkelige tider.

0   10

Hva' skal vi lave, katten op og stave....

Mange forældre efterspørger i disse timer apps og hjemmesider med træningopgaver til deres børn, mens hele Danmark er i corona-karentæne. Og det er vidunderligt med engagerede forældre. Men I kan være sammen om læring på ufatteligt mange andre og meget hyggeligere måder, de kommende 14 dage.

2   60

A new hope...

Der er faktisk kun to mulige forklaringer på, at eleverne er blevet dårlige læsere. Spørgsmålet er, om man vil handle på det?

0   17

Mors Rådgivningsbix ApS

Hvor vigtigt mener man fra politisk side egentlig, at de unges valg af ungdomsuddannelse er? Det spørgsmål kan man godt stille sig selv, når man har fuld gang i køkkenbordsrådgivningen.

0   31

Et par ord om at mangle ord...

Ind i mellem føler man sig lille på den lille måde. Det kan man godt tænke lidt over, når man føler sig lille på den store måde.

0   44

Og den nærmest fløj af sted....

Jeg håber, du har haft en dejlig ferie? At du har fået ladet batterierne lidt op? Spist is. Læst bøger. Været ude og bade og alt det der, man gør, når det er ferie. Det har jeg. Eller rettere...

0   42

Til alle de bål, der brænder derude...

Prøveperioden er i fuld gang, og det er ikke kun eleverne, der sidder og sveder derude...

4   72

Fejl 404... reboot

Læringsmålstyringen er død, siges der. Ministeriets hjemmeside viser fejl 404. Nu skal det helst ikke ende med en fejl 40 ude i kommunerne.

2   63

Seksualopvisning for let øvede

Jeg hader seksualundervisning. Simpelthen. Men det er altså ikke fordi, jeg er sippet...

3   33

Om håndværk og åndværk

I virkeligheden burde de praktisk-musiske fag fylde nøjagtig lige så meget på skemaet som skolens øvrige fag.

1   136

#Je suis Erik Schmidt

Erik Schmidt-sagen er vigtig for os alle, fordi den slår fast, at den udvidede ret til ytringsfrihed gælder både eksternet og internt på arbejdspladsen. Og det er møghamrende vigtigt, at få det slået fast. Ikke kun for min skyld, men for arbejdspladsens og folkeskolens skyld som sådan.

0   30

Prisen for det mest idiotiske spørgsmål går til...

Aviserne ser ud til at flyde over med artikler om stress og dårligt arbejdsmiljø denne weekend. Det er der nok en grund til. Pas godt på jer selv og hinanden derude.

0   76

Når lygterne tændes, så hænger vi sgu på den igen...

Kim Larsen er her ikke mere. Og så alligevel. Hans betydning for sprog og kultur vil leve videre. I al evigheeeeed....

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt