BLOG Jens Raahauge

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.


0   3

1004

Et tal kan blive så stort, at det virker skelsættende. 1004. Tænk, så mange unge skal tale med politiet om deling af børneporno. Den digitale dyd er mistet.

0   9

"Om jeg tror på Gud? / Ja, da - / Jeg skriver jo selv!"

Næste uges sang kommer til at handle om den underminering af børns og unges fantasi og lyst til fiktionslæsning, som skolereformens nedprioritering af fiktionsskrivning fører med sig.

0   7

At få set sig selv i andres spejl

Når man går ind i nordisk samarbejde, kan man opleve mange ligheder, men også sære forskelle. Når vi mødes med andre kulturer, kan man til tider øjne selvfølgeligheder, der ikke er helt selvfølgelige. Og lade tankerne springe til vores arbejde i skolen.

0   9

Net din dag

Ugens sang er kommet til at handle om overvågning og frihed i en digital verden.

0   7

I digitallampens skær

Næste uges sang kommer til at handle om frihed og overvågning i digitallampens skær

0   23

Demokratisang fra den topstyrede skole

Ugens sang handler om det store demokratiprojekt, som Uvm. har lanceret, da de muslimske friskoler blev sat på dagsordenen. Men ud over med brask og bram-lanceringen er der endnu ikke sket noget.

4   68

Ministeriet pisser på lærerne

De nye prøvebekendtgørelser er endnu ikke sendt ud, så lærerne har ingen muligheder for at vide, hvad de skal forholde sig til. Og det er ikke eneste eksempel på topstyret arrogance!

0   7

Demokrati - pensum eller livsform?

Næste uges sang kommer til at handle om demokrati og medbestemmelse, som bliver pensum, men har trange kår som livsform i en topstyret skolen. Melodien bliver: Sneflokke kommer vrimlende.

2   21

A.B.C.D. trivselsundersøgelsessang. Nu med CPR vers

Her er ugens trivselsundersøgelsessang - nu med otte vers , hvor de sidste to vers er inspireret af Jeppe Søe og af Undervisningsministeriets særprægede ageren. Og hvor det sidste vers er bonus, fordi tre bogstaver sprænger alfabetet: CPR!

3   7

Q.R.S.T. Vi registrerer de'

Her er ugens trivselsundersøgelsessang - nu med fem vers på en dag, hvor bogen om samarbejde med curlingforældre blev anmeldt. Men kan de altid stå for?

0   7

M.N.O.P. Trist? Lad os se

Her er ugens trivselsundersøgelsessang - nu med fire vers på en dag, hvor vi hørte om elever, der af forældrene "fik fri" for idræt og fremlæggelse.

0   12

I.J.K.L. Tro på dig selv.

Her er ugens trivselsundersøgelsessang - nu med tre vers efter en dag, hvor Uvm. er blevet politianmeldt for at lagre børns følelser. Se link efter vers 3.

0   7

E.F.G.H. Vær ovenpå

Ugens trivselsundersøgelsessang - nu med to vers

0   9

A.B.C.D. om trivsel. Godt nytår.

Ud over mine vanlige blogindlæg har jeg sat mig for at skrive et vers til hver dag i skoleåret. Det skulle så blive til omkring 40 sange i årets løb. For tiden råber på noget, der synger!

0   18

Geeti Amiri vil være lærer, fordi.....

folkeskolen er en af dette samfunds fem søjler. Dens lærere har været med til at løfte hende ud af et liv i et udgrænset minoritetsmiljø. Hendes argumenter må give anledning til refleksion.

0   18

Al fred til skolen

Lige nu ser det ud til, at et par af de største kommuner vil sende deres skoleledere på et norskinspireret managementkursus. Men er det nu lige, hvad skolen har brug for?

0   16

Viden, virkelighed og værdier

Danske elever scorer særdeles højt i viden om demokrati, men skraber bunden i elevdemokratisk involvering. Hvordan kan det hænge sammen?

0   26

Tove, Tove, Tove!

I dag ville Tove Ditlevsen være fyldt 100 år - og det går ikke stille af. Og godt for det, for hun er hele hyldesten værdig. Men at skabe en fortælling om, at hendes forfatterskab nu bliver genopdaget, er en historie med modifikationer, for det har hele tiden levet i folkeskolen.

0   15

Nu skal læger lære empati

Mens fiktionsskrivning og-læsning får trangere og trangere kår i skolen efter Miss Dannelses reform, skal lægerne nu læse skønlitteratur for at få større empati - og måske kunne hjælpe de børn, der engang bliver indlagt. Julesang på Sikken voldsom trængsel...

0   9

Klokken ringer ind til klassefest

I denne søde juletid er det værd at tænke på, hvad vi tidligere har fået i gave. Så her er en lille julesang om reformpakken fra Miss Dannelse (S) som stadig spøger. Melodi: Sikken voldsom trængsel og alarm

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
16.641 andre er allerede tilmeldt