BLOG Jens Raahauge

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

1   6

Det er nordisk; det er for børn og unge

I dag på H.C. Andersens fødselsdag offentliggjorde Nordisk Råd de 14 nominerede til børne- og ungdomslitteraturprisen 2020.

2   18

Ole Dalgaard alias Oscar K fylder 70.

Ole Dalgaard er en intellektuel kulturbidrager, der mener, at også børn og unge har krav på adgang til det ypperste.

0   6

Je suis Palle. Bilag 2

Der er dukket et par mail op, hvori jeg bliver bedt om at være lidt mere konkret omkring arbejde med Palle alene i verden. Så her er et bilag opslag 16 - om at overtræde loven.

0   5

Je suis Palle. Bilag 1

Der er dukket et par mail op, hvori jeg bliver bedt om at være lidt mere konkret omkring arbejde med Palle alene i verden. Så her er et bilag om første opslag.

0   19

Je suis Palle

Livskloge Jens Sigsgaard begik i 1942 den børnebog, der trumfer alverdens pædagogiske rapporter, og som nu er mere relevant end nogensinde: Palle alene i verden.

1   8

Klassens time #12. Kan vi gentænke rammerne?

De sidste podcast i UNICEF-rettighedsskolernes serie Klassens time fokuserer på det fysiske undervisningsmiljø. Noget koster kassen, andet koster opmærksomhed.

0   6

Der kommer en dag....

Der kommer en dag efter pandemien og alle tiltagene imod den. Og det er måske først her, det bliver rigtig farligt.

0   8

Hvis du var en ludobrik....

Når man går uvant omkring i vante omgivelser, kan det lægge op til at slipper fantasien løs. At se det kendte i nyt lys er en farbar vej til kreativitet i tanke og handling.

1   10

Løsgående børn

Der findes ungdomslitteratur, som vi for få dage siden læste som fremtidsscenenarier. Men nu er skolens elever sendt hjem for at dæmme op for en virussmitte. Måske kan nogle af romanerne løse op for håbet. Her er et par forslag til læsning.

0   4

Klassens time #11. En relation der skaber tryghed

Temaet for UNICEF-podkasten sætter denne gang lys på Læreren som samtalepartner. Og for dem, der ikke ved det endnu: Den nærværende lærer er kilden til trivsel!

0   6

Mandag. Mandag. Mandag

I Løgneren glider en turbulent mandag over i tiden, der følger. Sådan som det nok også vil føles i mange familier her efter lukketid i institutionerne og skolerne.

0   7

Søndag. Sanser. Skuffe.

I Løgneren byder søndag på kirkegang, forårsfest og så meget derimellem. Og ikke mindst i det midtimellem er der inspiration at hente, når man trækker lærerskuffen ud.

1   10

Lørdag. Lærer. Læsning.

Der farer meget gennem ens hoved, når man læser en god bog og indimellem løfter hovedet. Her er løst og fast udsprunget af gensynet med Johannes Vig i samspil med et par af lørdagens begivenheder.

0   10

Fredag. Fremlæggelse. Fritidslæsning.

Her på den sidste dag inden skolerne corona-lukker sker der ting, som kan rykke i tanken, når man går på socialt vågeblus. Og måske peger nogle af disse ryk fremad mod tiden efter corona.

0   8

Stå sammen og holde afstand

Når man skal være hjemme fra skole, er det skønt, at der findes gode mennesker, som gør det muligt at være sammen på afstand. Dette er en hyldestreklame for www.gratisbørnebøger.dk

0   10

Klassens time #10. At møde dem, der har navlen i øjenhøjde

UNICEF rettighedsskolernes podcastserie er nået frem til en samtale om samværet mellem yngre og ældre elever, om det, der på samme tid er spændende og farligt.

0   16

Beliggenhed, beliggenhed...

Efter en tur rundt på Læringsfestival 2020 i BellaCenter er det nærliggende at se en messeopbygningen som en parallel til vilkårene for materialevalg i skolen.b

0   10

Klassens time #9. Ro på!

Stress har i vidt omfang besat de unges skoleliv. Her i UNICEF-podcast nr. 9 taler to rettighedsskoleelever og en ekspert om, hvordan vi kan forsøge at håndtere problemet: ro på indadtil og kamp opadtil.

3   15

En begrundelse er da det mindste!

Det er skolelederen, der beslutter om de nationale test skal gennemføres på skolen. Men der må da forlanges en begrundelse for beslutningen. Eller hva?

0   8

Klassens time #8: Lille spejl på SoMe der, er jeg perfekt, som jeg står her?

Den 8. podcast i UNICEFs serie med rettighedsskoleelever og eksperter handler om kropsidealer. Og selv elever fra 6. klasse synes, at der hurtigt er sket, når de tænker tilbage og så ser på dem i 4. klasse nu.

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.195 andre er allerede tilmeldt