BLOG Jens Raahauge

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

2   7

Klassens time #7: Larm går i kroppen

I UNICEFs podcast-serie er vi nået til Larm i klassen, og her får vi både fine udsagn om problematikken og gode råd om at forbedre akustikken.

4   10

Er det mig, der er Sesam?

SAS har foræret os et fint afsæt til en danskundervisning, der ser nærmere på de "danske værdier". I tilgift har vi fået en lortestorm, der giver sagen et traditionelt, dansk perspektiv.

0   6

Klassens time #6. Halvdelen af mig mangler

I UNICEF-rettighedsskolernes podcastserie er dagens tema skilsmisse. Her samtaler to elever og en ekspert sig seriøst og energisk om, hvordan vi kan nærme os dette tema, som rækker ind i privatsfæren.

0   12

Klassens time #5. Forskellighed og hyggeracisme

I den femte podcast, der udspringer af UNICEFs rettighedsskoler, tager to elever og en ekspert et kig på kulturforskelle i skolen - og det munder ud i en anbefaling til lærerne.

1   32

Anmeldere skal åbne øjne

Der kommer et hav af børne- og ungdomsbøger. Derfor har vi brug for ordentlige anmeldere til at guide os gennem vrimlen - af hensyn til både litteraturundervisningen og læseglæden.

0   13

Læs - godt og gratis i hele februar

Igen i år fylder GratisBørnebøger februar med bøger, der ligger på nettet og venter på læsere fra 8-18 år; og det er lige så godt, som det er gratis.

0   7

Til lykke til Lilian Brøgger med de 70 år i dag.

En af Danmarks største illustratorer fylder rundt i dag. Til lykke til Lilian Brøgger med fødselsdagen. Til lykke til os, at hun findes.

3   6

Klassens time #4. Færdselsregler på den digitale legeplads

Den fjerde UNICEF-podcast, Klassens time, ligger nu klar og venter på ører, der vil blive lidt klogere på børns og unges liv på sociale medier.

0   66

Reformskadet minister?

Det generer mig, at flere i indlæg omtaler vores minister med treordsforkortelsen PRT! Men måske er der en mening med det?

0   4

Klassens time #3. Buksevand på nettet

I UNICEF-podcast nr. 3 beskæftiger to elever fra rettighedsskoler og eksperten Helle Rabøl sig med det tilsyneladende evigt aktuelle fænomen mobning - og det er ganske komplekst!

0   5

Klassens time #2. Om karakterer, likes og makeup

Elever fra UNICEF Danmarks rettighedsskoler laver sammen med en ekspert podcast om emner, der fylder i elevernes hverdag. I den anden podcast handler det om perfekthedskulturen.

0   4

DM i fagene - til inspiration

Igen i år har Danske Skoleelever indtaget DOKK1 i Aarhus for at afvikle DM i fagene. Og igen i år var der inspiration at hente

0   7

Klassens time #1. Ensomhed og sociale medier

UNICEF har lagt den første af 12 podcast ud. Et par elever og en ekspert behandler et tema, der er aktuelt for skolens arbejde med elevers trivsel. Første tema handler om sociale medier og ensomhed.

0   17

Turnaround-reform

Evalueringen af reformen tegner et billede af en mislykket turnaround-manøvre. Men i bedste turnaround-stil insisterer beslutningstagerne i at holde fast.

0   7

Litteratur og virkelighed

Vi læser for at få ro, for at blive underholdt eller for at blive klogere på os selv og verden. Derfor er det så interessant, hvad vi vælger at læse - det, der ligner os eller det, der giver os adgang til det fremmede.

0   6

På det yderste

Hvorfor dog bruge tid i dansktimerne på at læse ældre tekster, også nogle, der ikke er kanonpligtige?

0   8

1920. Er historien virksom?

Fejringen af Genforeningen viser med al tydelighed, at vi ønsker at ære historien, men kan og vil vi også lære af den?

0   5

Samvirke

Samvirke har en altmodisch klang, men en fremtidspåtrængende betydning. En artikel i januarnummeret af coops tidsskrift Samvirke har inspireret til nogle overvejelser om de ord, vi bruger og møder.

0   14

Pensionister i alle fag, bak op om jeres faglige forening

De faglige foreninger har brug for alle os, der lagt fremtiden bag os, men ikke hvis vi har holdningen: Det har vi prøvet. Nej, hvis vi bruger vores erfaringer til at stille de gode spørgsmål.

3   10

Det begyndte med børn - og nu er ringen sluttet

Forfatter Nils Hartmann har med sin bog nr. 170, Børnene i Danmarkshistorien, afrundet et imponerende arbejde med formidling af vores historie - som oftest set i børneperspektiv.

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.098 andre er allerede tilmeldt