Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.
Med vores sprog forsøger vi at beskrive verden, men det forunderlige er, at vi i beskrivelsen også skaber vores verden.
Forfatter Jakob Holdt slog fast, at hadet formuleres oppefra. Det skete i en debat i DR2s Deadline, men det fik tankerne til at cirkle om så meget af det andet, der foregår lige nu.
Det er blevet en tradition, at Dansklærerforeningens Folkeskolesektion sender julehilsner til medlemmerne, og jeg har fået lov til at formulere brevet til dem, der har forladt skolen. Det bringer jeg her som en opfordring til, at vi pensionerede bakker op om skolen og de faglige foreninger.
Så er oplægget til Børnetopmødets ledelsesseminar gjort offentligt tilgængeligt.
"For at værne om ytringsfriheden / råber jeg røvhul / efter min nabo" lyder Peter Poulsens digt, som er en maggiterning af nutidens magtbrug af begrebet.
I går aftes modtog Henrik Engelbrecht den H.C. Andersen-medalje, som H.C. Andersen-Samfundet i København hvert år uddeler til en person, der har ydet en anerkendelsesværdig indsats for at fremme interessen for HCA.
I november har Det kongelige Teater Janne Tellers Intet på operaplakaten. Og den forestilling ville jeg have opfordret at lægge skolevejen om ad, hvis ikke alle forestillinger var meldt udsolgt. Så....
I forbindelse med UNICEF-rettighedsskolernes børnetopmøde blev der afholdt et ledelsesseminar over temaet "pissedårlig ledelse". Og det var pissegodt!
Forfatterne er blandt dem, der leverer mest råstof til undervisningen i skriftlig dansk. Derfor kan det være inspirerende at kigge ind i deres verden, når de diskuterer dette deres væsentligste værktøj: skriftsproget.
Tak til Anders Bondo Christensen for en stedse søgen efter at skabe den bedst tænkelige folkeskole uanset hvordan verden teede sig. Det vil være godt at kunne sin ABC for at komme videre.
Hvad kom først: Hønen eller ægget, læsning eller skrivning? Er svaret ikke underordnet, når man opdager, at de er hinandens følgesvende.
En række forfatterprotrætter, der just nu er udstillet på Svanekegården, har givet mig mindelser om døde poeters klub. Bidrager den nuværende læreruddannelse til litterær livredning?
Spørgsmålet stammer fra Peter Poulsens digt: Semantisk sengeafsnit. Og svaret lyder: "Ja, jeg er gammel tjenestemand." Her er et par mindre kraftige pust fra Bornholm.
Det er skønt at opleve, at forberedelse til en undervisning gør en selv beriget.
I de senere år har jeg haft fornøjelsen af at være dommer i dansk ved DM i fagene, og jeg finder, at dette initiativ sætter faglige elementer i spil på en inspirerende og virkelighedsnær måde. Så......
I går dannede Vartovs Grønnegård rammen om en lancering af en fin billedbog, som kan læses på mange måder, fordi den i mangt og meget ligner tilværelsen.
I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er tiende og sidste refleksion i dennesammenhæng.
I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er niende refleksion.
I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er ottende refleksion.
I forbindelse med mit blogindlæg om vores store poet Peter Poulsen har Mikael Munch-Brandt bedt om mit besyv vedrørende forholdene på tærsklen til en overenskomst. Her er syvende refleksion.