BLOG Jens Raahauge

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

3   8

Det begyndte med børn - og nu er ringen sluttet

Forfatter Nils Hartmann har med sin bog nr. 170, Børnene i Danmarkshistorien, afrundet et imponerende arbejde med formidling af vores historie - som oftest set i børneperspektiv.

0   7

Det danske Akademi: Silas til Jesper Wung-Sung

Ved akademiets årsfest uddeltes årets priser, blandt andet Silas-prisen til Jesper Wung-Sung. Overrækkelsen berigede den højtidelige begivenhed med livgivende morskab.

0   5

Blandede nordiske bolsjer

En antologi om forskning og formidling af nordisk børnelitteratur ligger nu frit tilgængelig på nettet. Og der er velsmagende bolsjer imellem.

4   50

Det går ned ad bakke

Danske børn læser dårligere, lød breaking news i går. Hvad er det lige, der sker?

0   11

Erik Skyum Nielsen i Det nordiske klasserum. 2.

En lille (måske) usaglig, men betydningsfuld iagttagelse af, hvordan man kan vise respekt for dem, man skal undervise.

0   12

Erik Skyum Nielsen i Det nordiske klasserum. 1.

Hellere 10.000 prøvende pragmatikere end 10 udbrændte ildsjæle, proklamerede Erik Skyum Nielsens som optakt til et ønske om flere pragmatikere i det nordiske klasserum, hvor undervisningen i de nordiske sprog har sin (forsømte) plads.

3   17

Når det regner på vejlederen, drypper det på læreren

Der er én ting, som er iøjenfaldende, når man læser de bedste af årets PD-projekter: uddannelsen skal give skolen nyttige vejledere. Og?

1   19

Mette Vedsø - var en hel fredagsmesse værd!

Mette Vedsø fik Skriverprisen 2019. Det fik arrigskaben over forholdene omkring BogForums åbning til at fordufte for en stund. Glæden over Vedsø holder, akkurat som irritationen over BellaCenters arrogance over for de besøgende.

3   9

Skyklapper til læseheste

Hvor burde alle kommuner have sin egen "Odsherred litteraturfestival", hvis al den snak om at stimulere læse- og skrivelyst skal være andet end skåltaler.

0   7

De rette ord til rette tid skaber virkelighed

I 1848 blev vores juletraditioner stort set den form, som har holdt sig helt frem til i dag. De blev formet af en lejlighedssang og en lille gavebog til gode drenge og piger.

0   6

Hvem må sige hvad?

Debatten om sprogbrug har ikke noget entydigt facit - og derfor må den til stadighed rejses i klassen.

1   10

Fiktion og fællesskab

Dannelse handler også om, at fællesskabet er større end summen af individer. Fortælling og litteratur kan bidrage til, at dette regnestykke går op.

0   8

Hvad bruger man den første frostklare morgen til?

Den skønne efterårsweekend blev fulgt op af nye dilemmaer, som kan undre, havd enten man har lukkede eller åbne øjne.

0   8

Forskellige - og alligevel så ens

I Norden har vi trods store indbyrdes forskelle mange fællestræk. Her omtaler jeg to indslag, som kan tilføre undervisningen i det nordiske fortællinger om hverdagen.

0   9

Hvad bruger man en skøn efterårsweekend til?

Tja, mulighederne er utallige, men jeg vil lukke øjnene og fundere over et par absurditeter.

2   7

H.C. (Ørsted + Andersen)

I venskabet mellem Ørsted og Andersen mødes naturvidenskaben og humanioraen på en måde, der bør kunne inspirere os i dag.

0   19

God nordisk læselyst!

I går aftes dannede salonen på Københavns Hovedbibliotek rammen om en præsentation af de nominerede titler til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris.

8   38

Aula-agenter?

Måske er det sortsyn? Måske er det manglende indsigt? Men jeg savner en debat om, hvad er det, vi skal gavne børnene med i Aula?

0   9

I et godt klima. 2

Det kan være svært at finde sin plads i en verden, der er ude af balance. Kloden gynger, så hvordan kan vi give børn muligheder for at finde et ståsted.

0   7

I et godt klima. 1

Konventionen om Barnets Rettigheder fylder 30 år. I samme periode har mange voksne og institutionerne oplevet et øget pres. Så hvordan kan børnene få et ordentligt klima at have deres rettigheder i?

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.011 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen