BLOG Jens Raahauge

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   7

Der er noget at komme efter

Et par gøremål har fået mig til at indse, at vi, der nu har forladt skolen, har sat markante fingeraftryk. Derfor opfordrer jeg alle otiumnydere til at følge vores arv til de aktive til dørs ved at støtte de faglige foreninger.

0   5

Lyt til sproget. 3. Over grænsen

DR1-udsendelsen om Det tabte land havde en række udsagn om preussernes fremfærd, som fik mig til at gruble over, om man kan lære af andres dumheder.

0   9

Lyt til sproget. 2. Boller med bismag

Når mål erstatter formål, kan det høres i sproget. Her er et eksempel, jeg helst havde været foruden, for jeg beundrer fortsat BørneTelefonens arbejde.

0   8

Kender du Freddy Milton?

Forleden dumpede endnu en Freddy Milton-roman i min postkasse, netop som jeg havde corona-læst i flere af hans nogle og tyve tidligere; og den her handler blandt andet om den aktuelle pandemi.

0   6

Lyt til sproget. 1. Sandhedsforstyrrer.

Alle steder, hvor der er interesser på spil, kan sproget afsløre spillernes interesser. Lyt - og funder!

0   7

Lad gå videre. Lad gå videre. Lad gå videre.

Syv seje forfattere (og mikroforlæggere) stiller IGEN nogle af deres bøger GRATIS til rådighed, så der er muligheder for, at børnene kan finde god sommerferielæsning. Her er deres pressemeddelelse.

1   11

Influencer

Trods min mærkat med INGEN REKLAMER, TAK! dumpede et A4-ark fra en boligsælger ind gennem brevsprækken. Og det var faktisk interessant og fik mig til at tænke på retningslinjer for influencere.

0   7

IT - Ingen Tæft

Folkeskolen er analog, konstaterer Niels Christian Sauer. Og her er en iagttagelse, der kan bidrage til at understrege hans pointe: IT betyder også Ingen Tæft.

0   19

Lad gå videre. Lad gå videre.

Forfatterne bag gratisbørnebøger forlænger deres tilbud om fri adgang til en række af deres e-bøger, så det løber skoleåret ud. Lad gå videre!

1   10

Enkelt og autentisk

Tag en enkel opskrift eller instruktion. Tilsæt gerne en knivspids dansk. Og du kan give indskolingsbørnene smag for at sanse og samle.

1   11

Tårernes, Tågernes og tåbernes ø.

En forbyttet konsonant kan få sendt tankerne ud på de særeste udflugter på en allé af udsprungne spørgsmålstegn.

0   10

Fede spand

Den fælles morgensang er en oplagt mark for ordarkæologi. Så det er nu om at finde sprogspaden frem.

0   11

Støvets år

Undervisningsministeren bøjer sig i støvet for lærernes indsats. Men hvad er det med det støv. Har det lagt sig - og oven på hvad? Et af corona-rådene lyder på ordentlig rengøring!

1   8

Det er nordisk; det er for børn og unge

I dag på H.C. Andersens fødselsdag offentliggjorde Nordisk Råd de 14 nominerede til børne- og ungdomslitteraturprisen 2020.

2   20

Ole Dalgaard alias Oscar K fylder 70.

Ole Dalgaard er en intellektuel kulturbidrager, der mener, at også børn og unge har krav på adgang til det ypperste.

0   6

Je suis Palle. Bilag 2

Der er dukket et par mail op, hvori jeg bliver bedt om at være lidt mere konkret omkring arbejde med Palle alene i verden. Så her er et bilag opslag 16 - om at overtræde loven.

0   5

Je suis Palle. Bilag 1

Der er dukket et par mail op, hvori jeg bliver bedt om at være lidt mere konkret omkring arbejde med Palle alene i verden. Så her er et bilag om første opslag.

0   20

Je suis Palle

Livskloge Jens Sigsgaard begik i 1942 den børnebog, der trumfer alverdens pædagogiske rapporter, og som nu er mere relevant end nogensinde: Palle alene i verden.

1   10

Klassens time #12. Kan vi gentænke rammerne?

De sidste podcast i UNICEF-rettighedsskolernes serie Klassens time fokuserer på det fysiske undervisningsmiljø. Noget koster kassen, andet koster opmærksomhed.

0   7

Der kommer en dag....

Der kommer en dag efter pandemien og alle tiltagene imod den. Og det er måske først her, det bliver rigtig farligt.

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt