BLOG Jens Raahauge

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

1   8

Nedfind den obligatoriske kanon!

Den obligatoriske kanon har en historik, som historien er løbet fra. Men dens eksistens har det med at kalde på lapperier. Så lad os nedfinde den og tage debatten om, hvordan vi styrker litteraturen i undervisningen.

0   20

Læs og tænk!

I en kronik i Politiken filosoferes over, hvorfor man skal lære at læse, hvis man ikke kan tænke. Svaret her er filosofi som selvstændigt fag i skolen. Mit forslag er mere tænkning i de fag, vi allerede underviser i.

0   16

Under sprogets overflade

Tidsskriftet Sprogkræsen udkommer i dag med det 10. nummer. Heri har jeg en anmeldelse af en bog om idiomatiske udtryk, som jeg i revideret form bringer her - for at henlede dansklæreres opmærksomhed på både tidsskriftet og de idiomatiske vendinger.

0   12

Vejarbejde på nettet

Ekstra Bladet lukker det kommentatorspor op 'nationen', som har været leveringsdygtigt i nogle af de mest grænseoverskridende og hadefulde beskeder med anonym afsender. Endelig - og må andre følge eksemplet!

0   17

Vanvidskørsel på nettet

Hadet skyldes ikke coronaen, men bliver givetvis forstærket af den. En farligere virus synes dog nok så slem, her i en dansk mutation. Hvad gør vi?

0   10

Hvor forandret?

Så genåbner skolerne. En norsk ungdomsbog får mig til at overveje, hvad vi lærere også skal være opmærksomme på, når alle mødes efter den lange adskillelse.

1   71

I anledning af Louis Jensens død

Et firkantet mindevers over en af vores største forfattere, som døde i går under en cykeltur i Marselisborgskoven, hvor han med venner ville fejre forårets komme med kaffe og kransekage.

0   14

Folkeskole, fordi skolen er for alle

En opfordring til at høre en podcast om Grundtvig og folkeskolen fulgte jeg, og det har jeg ikke fortrudt. Tværtom; den tid var givet godt ud.

0   10

Rødder og vinger. 3. Land og vand

Indblik og udsyn er omdrejningspunkter i god undervisning. De kan anskues ud fra vores livsgrundlag på en klode af land og vand.

2   36

Ingeborg

En ny podcast om Ingeborg Stuckenberg giver et knivskarpt billede af, hvorfor den litterære kanon er mandsdomineret, og samtidigt kan den pege på, hvordan vi får undervisningen i en bedre kønspolitisk balance.

0   14

Rødder og vinger. 2. Krænkelse og kontekst

Det at se vores historie i nyt lys, må ikke blive ensbetydende med, at vi søger at fordømme fortiden ud fra nutidens præmisser. Det vil gøre os dummere.

0   12

Har vi tid til at læse?

I det årlige DM i FAGENE har dommerne her til middag fundet vinderne. Og årets danskopgaver og -besvarelser giver mig anledning til et par refleksioner.

5   46

Jørn Lund har vi meget at takke for

I dag fylder Jørn Lund 75 år, og i hovedparten af dem har han i den grad søgt at tilføre danskundervisningen faglig kvalitet og gedigent værdiperspektiv. Så tak og tillykke!

0   10

Ring til en ven, du ikke har talt med længe

Hvilken overraskelse; jeg blev ringet op af en god ven, som jeg ikke har talt med i snart et år, og anledningen var overraskende og efterfølgelsesværdig

2   55

Først pisser de på os, så.....

Er forslaget om en ny læreruddannelse parfume på en ildelugtende virkelighed?

1   19

Rødder og vinger. 1: Kanon og køn

Folkeskolens litteraturkanon er fuld af mænd, og nu ønsker nogle at få flere kvinder på listen. lad os diskutere, hvad der er op og ned - og vejen frem.

0   5

Hor, mord og ildebrand

I kampen om opmærksomhed spiller det personcentrerede, sensationen og ulykken en væsentlig rolle, gerne tilsat frygt eller forargelse. Medierne deltager i denne kamp og kommer ofte til at sætte dagsorden.

1   7

Humor er temaet

Dette er en reklame for den hverandenårlige "nordisk barnebokkonferanse på Sølvberget i Stavanger", som i år afvikles digitalt. Og netop i år er temaet HUMOR!

0   10

Hvad bruger vi sproget til?

Med vores sprog forsøger vi at beskrive verden, men det forunderlige er, at vi i beskrivelsen også skaber vores verden.

1   28

Had kommer fra oven

Forfatter Jakob Holdt slog fast, at hadet formuleres oppefra. Det skete i en debat i DR2s Deadline, men det fik tankerne til at cirkle om så meget af det andet, der foregår lige nu.

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.491 andre er allerede tilmeldt