BLOG Jeanette Kjærgaard Christiansen

Abonner på nyt om Jeanette Kjærgaard Christiansen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   22

Hjertebørn

Tænk, hvis du hver dag, når du gik hjem fra dit arbejde havde en oplevelse af, at du ikke havde slået til på arbejdet i dag, at du havde en følelse af, at du ikke kunne mestre dit job, og at du dag efter dag følte dig dum og utilstrækkelig. Hvor længe ville du holde til det? Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg hurtigt ville kaste håndklædet i ringen.

45   173

Smertensbørn

Så er det i aften kl. 20.40, at TV2 viser det første afsnit af dokumentaren Smertensbørn. Min arbejdsplads Høng Skole og min kollega Allan Mortensen og hans daværende 6. klasse har meget modigt åbnet dørene for TV2 for hudløst ærligt og sårbart at vise, hvordan virkeligheden kan se ud med de nuværende rammer i en ganske almindelig folkeskoleklasse.

0   24

Vacation work

Mange elever og voksne er i fuld gang med at afholde deres efterårsferie i denne uge, og jeg er lidt nysgerrig på, om der er en forventning om, at eleverne skal have lektier for i deres ferie, eller om de skal holde helt fri fra skole? Hvem er det, som har en forventning om, at eleverne skal lave lektier i deres ferie; er det eksperterne, lærerne eller forældrene?

2   37

Money talks

Jeg er inklusionspædagog på en helt almindelig folkeskole på Vestsjælland. Jeg har arbejdet på skolen i 7 år og er i gang med mit 8. Min kommune vil oprette 45 ekstra pladser på specialskolerne, hvilket betyder, at de skal finde pengene et sted, og dem vil de måske tage fra inklusionspuljen fra den almene folkeskole. De skal "blot" finde 11 millioner, hvilket vil betyde, at der ikke er råd til at have inklusionspersonale ansat på folkeskolerne i kommunen.

0   28

United we stand, divided we fall

Jeg har den største og dybeste respekt for vores elever og deres måde at takle denne svære corona-tid på. De har virkelig vist sig fra deres mest seje og omstillingsparate side, og de har været gode til at takle de udfordringer, som er kommet hen ad vejen - uden at pive! Nu står vi voksne overfor endnu en vigtig overgang, som forhåbentlig bliver løst og klaret på en fornuftig måde.

0   29

We'll never hit the bullseye...

...if we dont' aim. Ja, vi skal være opmærksomme på de store elevers mentale sundhed, deres faglige og sociale trivsel, ja det vil være godt for dem at komme i skole igen, men hvilken pris skal de betale for det, og hvad er det de reelt savner?

0   31

Building bridges

Coronaskole kan også noget for vores sårbare elever; relationer bliver stærkere, identitet bliver styrket, selvværd og selvtillid øges, og venskaber bliver skabt - hvis vi vel at mærke aktivt vælger at se muligheder i stedet for begrænsninger.

0   44

Make mental health a priority

Elever, forældre og lærere knokler for at få en hverdag til at hænge sammen bedst muligt. Jeg mener, at vi i debatten om nødundervisning har fokus på det forkerte sted. Der tales meget om faglige huller og prøver til sommer, men jeg mener, at det vigtigste er den mentale sundhed. Det er jo ikke kun skoleeleven, vi skal have igennem en coronapandemi, det er det hele menneske, som gerne skal være i trivsel og velfungerende, når hverdagen bliver normal igen.

3   48

Hurricane "Corona"

Vores 5.-9. klasse er sendt hjem til fjernundervisning inden deres juleferie, og vi prøver at få det bedste ud af situationen, mens der bliver arbejdet på højtryk for at skabe de bedste arbejdsbetingelser og arbejdsvilkår for både elever og ansatte.

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.563 andre er allerede tilmeldt