BLOG Jarl Falk Sabroe

Jarl Falk Sabroe:

Kommunalbestyrelsesmedlem Holbæk

Abonner på nyt om Jarl Falk Sabroe i dit personlige nyhedsbrev.


0   9

Pædagogikken strikes back

Ja sådan slutter en artikel i det seneste nummer af Magasinet Asterisk.

0   7

Børn i fattigdom

I 2015 blev fattigdomsgrænsen i Danmark afskaffet, uden at det har fjernet det problem at mange børn i dagens Danmark lever i fattigdom. Fjernet har det dog, at politikerne behøver at forholde sig til problemet.

0   9

Stopprøver hører ikke hjemme i Danmark

Og så skal vi pludselig være et samfund, hvor stopprøver i 0. klasse skal indføres. Hvor kom den lige fra? Regeringen argumenterer for, at stopprøver i 0. Klasse med over 30 % tosprogede er en forudsætning for at komme parallelsamfund til livs og sikre tosprogede elever en god skolestart.

12   17

Vil vi verdens bedste folkeskole?

I mange år hørte jeg den samme sang sunget med en tone af lidt foragt. “Folkeskolen er verdens dyreste”. Sjældent huskede skjaldene dog at følge op med “og verdens bedste”.

0   12

Dem de andre ikke må lege med

I løbet af børne- og ungdomslivet lægges de første brikker i det puslespil, der udgør det enkelte menneskes demokratiske dannelse. Folkeskolen tager del i denne dannelsesproces, da en stor del af de vigtigste brikker lægges i løbet af de første ti års skolegang. Millioner af puslespil er det blevet til siden 1814, hvor skolepligten blev indført i Danmark.

2   13

”Hvem er du egentlig?” – om en synlig leder

Et gammelt ordsprog fortæller, at fra børn og fulde folk skal man høre sandheden. Heldigvis er der jo massere af børn på vores skoler, så hverdagens sandhederne skulle være indenfor rækkevidde, for alle der dagligt har deres gang på en skole.