BLOG Jans frikvarter

Jan Christian Hansen:

Folkeskolelærer

Abonner på nyt om Jans frikvarter i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   120

Coronarestriktioner

Juleønske: En mere progressiv fagforening, som kæmper for et sikkert og sundt arbejdsmiljø.

2   13

Nye tanker i en coronatid

Hvad sker der, når skolelederen ringer, for at fortælle, at man er nærkontakt med en CO-VID smittet?

0   13

Jyllands-Posten mangler et moralsk ansvar

"Hører lærerne ikke efter? De voksne på skolerne lader sig teste mindre end eleverne" Det var overskriften på JPs facebook-væg, som appetitvækker til en betalingsartikel på JP.

1   90

Når coronaen rammer skolen

Politikerne ved ikke, hvad der sker ude i folkeskolen. Det giver nogle panikagtige og hovedløse beslutninger i skoleregi.

0   11

Tanker anno 2021

Som jyde blev jeg udfordret af mine københavnske kollegaer tilbage i 2001. Det var meget farverigt og godt. I dag står jeg som nogle af dem gjorde, og kikker tilbage på de gode gamle dage og mimrer over, hvor godt det var tilbage i 2001. For det var godt, dengang.

0   38

Klare coronaregler efterlyses

Hvor er vi på vej hen? Det er som om, at vinden er afgørende for, om båden sejler mod nye mål, frem for at vi sætter målet og sejler op imod coronavinden. Hvor er min kaptajn?

0   11

En ny cykel

Lærernes arbejdstidsaftale blev stemt hjem. 2/3 af de som stemte, valgte at stemme ja. 1/3 stemte nej. Ca 80% af de stemmeberettigede stemte. Ja sigerne vandt. Men vi tabte vist alle sammen.

0   18

Travlhed

I sidste uge glemte jeg, at give en af mine elever sin pille. Det lignede mig ikke. Så jeg ville være ekstra opmærksom på det, ugen efter. Af samme grund var der sat alarm på min telefon til timens start.

0   7

Tilbageblikket fra år 2060

For 40 år siden, kunne man hygge sig på en anden måde i ungdomsklubben. Man kunne skyde med luftbøsse. Og var man en god skytte, kunne man vinde en ekstra præmie. En cigaret. En politisk ukorrekthed, som ikke var gået i dag! Hvad vil man undres over, om vores skolepolitik, om 40 år?

0   27

Lærertanker i en coronatid

Mette Frederiksen har åbnet op for, at 0- til 5. klasse kan begynde at gå i skole igen. Er vi klar til det? For mig ligger der både faglige og personlige overvejelser bag. Og jeg er bekymret.

0   10

En hilsen fra den anden side af skærmen

"Hej Jan. Virker vores uni-login ikke? Vi kan ikke komme på matematikfessor eller grammatip!!"

13   145

Jeg bliver så træt af alt den snak om bevægelse, som fremmer læring

Som indskolingslærer bemærker jeg ofte meget aktivitet. Det sker, at de andre elever har travlt med et gloseløb, staveords tagfat eller noget helt tredje. Der er helt sikkert gang i gode aktiviteter. For energien kan høres ind i vores klasseværelset. Hver gang.

1   42

Aula er fantastisk

Aula får mig til at savne skoleintra - for det blev pludselig langt bedre end sit rygte.

0   79

Elefanten i glasburet

Men det er nødvendigt, at vi, at jeg, at regeringen tør indrømme, at det, der foregik i 2013, ikke var et kønt forløb. Og at det er vores ansvar at nå et sted hen, hvor vi i fællesskab med hinanden kan viske tavlen ren.

1   141

Er jeg stadig indebrændt?

Før ferien fik jeg en hård medfart fra en socialdemokrat. Det gav anledning til nogle tanker om manglende forståelse for min oplevelser i 2013. Jeg oplevede også at blive irriteret over kommentaren "I skylder os stadig en månedsløn!" Det var bare i den anden grøft. Er jeg stadig indebrændt?

2   19

At være indskolingslærer betyder, at man har sin egen fanklub

I et læserbrev blev der for nylig efterlyst lærere til indskolingen. Det pågældende skolebestyrelsesmedlem konstaterede, at det var svært at tiltrække lærere til indskolingen. Og det kan jeg godt forstå. Det er hårdt at arbejde i indskolingen. Af samme grund valgte jeg at skifte væk fra min gamle arbejdsplads. Der var brug for nye impulser.

4   110

Socialdemokratiske skolelærere - det forbudte kryds ved liste A

Det var med stor vantro, at jeg læste Folkeskolens artikel om, at de fleste lærere stemte socialdemokratisk. Jeg kunne ikke forstå, at det kunne være rigtig. Og det tror jeg stadig ikke på. Man kan få mange sjove udledninger gennem et spørgeark. Og det må være her, at det er gået galt.

0   15

Lærerne er blevet mere professionelle siden reformen

Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde. Lars Qvortrup, Jens Rasmussen og Mathias Merrild Roerup Thorborg har skrevet bogen »Folkeskolen efter reformen - Hvad siger følgeforskningen?«. Og der var faktisk ros til lærerne!

0   1

Fritidsrefleksion

Der er håb. Og nogle gange er det givende at se hele barnets hverdag. Ikke kun, hvordan de håndterer at sidde bag et skolebord i løbet af en skoledag.

2   43

Viggas debatindlæg

Når børn og unge mennesker skriver debatindlæg. Så skal man læse det. Det giver stof til eftertanke. Og Viggas debatindlæg, var et af dem, som fangede mig. Min tanke var, da jeg læste det, lad børn være børn.