BLOG Jans frikvarter

Jan Christian Hansen:

Folkeskolelærer

Abonner på nyt om Jans frikvarter i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   7

Tilbageblikket fra år 2060

For 40 år siden, kunne man hygge sig på en anden måde i ungdomsklubben. Man kunne skyde med luftbøsse. Og var man en god skytte, kunne man vinde en ekstra præmie. En cigaret. En politisk ukorrekthed, som ikke var gået i dag! Hvad vil man undres over, om vores skolepolitik, om 40 år?

0   27

Lærertanker i en coronatid

Mette Frederiksen har åbnet op for, at 0- til 5. klasse kan begynde at gå i skole igen. Er vi klar til det? For mig ligger der både faglige og personlige overvejelser bag. Og jeg er bekymret.

0   9

En hilsen fra den anden side af skærmen

"Hej Jan. Virker vores uni-login ikke? Vi kan ikke komme på matematikfessor eller grammatip!!"

13   143

Jeg bliver så træt af alt den snak om bevægelse, som fremmer læring

Som indskolingslærer bemærker jeg ofte meget aktivitet. Det sker, at de andre elever har travlt med et gloseløb, staveords tagfat eller noget helt tredje. Der er helt sikkert gang i gode aktiviteter. For energien kan høres ind i vores klasseværelset. Hver gang.

1   42

Aula er fantastisk

Aula får mig til at savne skoleintra - for det blev pludselig langt bedre end sit rygte.

0   79

Elefanten i glasburet

Men det er nødvendigt, at vi, at jeg, at regeringen tør indrømme, at det, der foregik i 2013, ikke var et kønt forløb. Og at det er vores ansvar at nå et sted hen, hvor vi i fællesskab med hinanden kan viske tavlen ren.

1   141

Er jeg stadig indebrændt?

Før ferien fik jeg en hård medfart fra en socialdemokrat. Det gav anledning til nogle tanker om manglende forståelse for min oplevelser i 2013. Jeg oplevede også at blive irriteret over kommentaren "I skylder os stadig en månedsløn!" Det var bare i den anden grøft. Er jeg stadig indebrændt?

2   18

At være indskolingslærer betyder, at man har sin egen fanklub

I et læserbrev blev der for nylig efterlyst lærere til indskolingen. Det pågældende skolebestyrelsesmedlem konstaterede, at det var svært at tiltrække lærere til indskolingen. Og det kan jeg godt forstå. Det er hårdt at arbejde i indskolingen. Af samme grund valgte jeg at skifte væk fra min gamle arbejdsplads. Der var brug for nye impulser.

4   110

Socialdemokratiske skolelærere - det forbudte kryds ved liste A

Det var med stor vantro, at jeg læste Folkeskolens artikel om, at de fleste lærere stemte socialdemokratisk. Jeg kunne ikke forstå, at det kunne være rigtig. Og det tror jeg stadig ikke på. Man kan få mange sjove udledninger gennem et spørgeark. Og det må være her, at det er gået galt.

0   15

Lærerne er blevet mere professionelle siden reformen

Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde. Lars Qvortrup, Jens Rasmussen og Mathias Merrild Roerup Thorborg har skrevet bogen »Folkeskolen efter reformen - Hvad siger følgeforskningen?«. Og der var faktisk ros til lærerne!

0   1

Fritidsrefleksion

Der er håb. Og nogle gange er det givende at se hele barnets hverdag. Ikke kun, hvordan de håndterer at sidde bag et skolebord i løbet af en skoledag.

2   43

Viggas debatindlæg

Når børn og unge mennesker skriver debatindlæg. Så skal man læse det. Det giver stof til eftertanke. Og Viggas debatindlæg, var et af dem, som fangede mig. Min tanke var, da jeg læste det, lad børn være børn.

0   25

Paradigmeskift i skoleverden

Et paradigmeskift er et skift i tænkemåde eller et skift fra et paradigme til et andet. Med anmeldelse af Niels Egelund og 3 andre forskere til Nævnet for Videnskabelig Uredelighed blæser der måske nye vinde omkring folkeskolen

0   9

Hvordan afliver man en frø mest humant?

Jeg sad og snakkede med en kollega, som fortalte om hendes to første år som lærer. Hun havde ved jobsamtalen takket ja til den klasse, som alle andre lærere veg uden om. Hun stoppede efter to år på grund af mistrivsel.

0   47

Når plusopgaver ikke indoktrinerer

Indoktrinering er en svær størrelse. Jeg forstår ikke helt, hvad politikerne snakker om. Måske, fordi jeg ikke har tid til at sætte mig ind i det. Eller også forstår politikerne bare ikke lærerlivet.

0   11

Lærernes dag

Lærernes dag er en god dag. Jeg bliver glad, når andre værdsætter ens arbejde - både på dagen, men så sandelig også i hverdagen. I år var der både brød, kage og en klapsalve til os. Og mange tak for det. Men jeg kan alligevel ikke lade være med at tænke på, at der er flere omkring børnene i skolen. Lad os også huske de andre, som har været der i skoleregi eller før de kom i skolen.

1   7

Drop valgkampen og giv arbejdstidskommisionen ro

Regeringspartierne har travlt. De er ved at lave valgkamp på folkeskoleområdet. Giv arbejdstidskommissionen arbejdsro i stedet for. Hvad giver det af ønsker til Per B. Christensen og hans arbejdsgruppe fra min side? At de gør min nej stemme ved overenskomsten til skamme.

0   6

Sporskifte med aftryk

Her er en beskrivelse af min sidste arbejdsuge på min gamle skole. Jeg havde bedt om at læse vikartimer i stedet for at være hjælp for mine afløsere. I situationen gav det mest mening for alle. Og i vikartimerne gav det mulighed for at se nogle ting, man ikke reflektere over i dagligdagen.

0   11

Første idrætstime efter sommerferien

En lille beskrivelse af en idrætstime i indskolingen - første idrætstime efter sommerferien.