BLOG Janne Skovbjerg

Janne Skovbjerg:

Lærer og læringsvejleder

Abonner på nyt om Janne Skovbjerg i dit personlige nyhedsbrev.


0   11

Det manglende år

I år er året for min Bat Mitzvah - så jeg skal ikke have kristendomskundskab dette skoleår!

0   6

De lærerstillede spørgsmål

Vi har altid lavet spørgsmål til prøven i kristendomskundskab. Men hvad er det lige, de lærerstillede spørgsmål skal kunne?

1   39

Hvorfor?

Når du har matematik, har du matematik. Når du har dansk, har du dansk. Når du har kristendomskundskab har du.... øhhhh religion?

1   649

Hallo - er der nogen?

Som lærer vil man gerne gøre det bedst muligt. Det gælder både i den daglige undervisning og til prøverne. Når der kommer en helt ny prøve, forsøger vi at sætte os ind i alle elementer, således vi har styr på sagerne. Lærere er ikke bange for at spørge, hvis der er noget, de er usikre på. Men hvad gør man, når der ikke er nogen til at svare?

0   605

Så gjorde jeg det igen – gennemskrev min årsplan

En årsplan er dynamisk - ikke statisk. Men i år er den mere dynamisk, end godt er.

3   451

Når årsplan og virkeligheden ikke passer sammen

Nogle gange må årsplanen vige for noget, der er vigtigere. Men hvordan når man så det hele, inden opgivelserne skal skrives?

1   1124

Prøve med selvvalgt problemstilling

Som lærere oplever vi mange forandringer i vores hverdag – og størstedelen af os har mere end almindeligt svært ved at få tiden til at slå til. Vi er derfor nødt til at finde måder, hvorpå vi kan optimere vores tid. Den nye prøveform giver anledning til at se på organiseringen af vores undervisning.

0   798

Dyr i Bibelen

I den nye folkeskolereform er der lagt vægt på, at skolen skal samarbejde med det omgivende samfund. Men hvordan sikrer man, at det bliver et reelt samarbejde, hvor begge sider får et udbytte? Når man samtidig skal opfylde de forenklede fælles mål?

6   594

Religiøs satire i folkeskolen?

Kan og skal man sikre sig, at ingen elever stødes over ens valg af kilder i undervisningen?

4   727

Er målstyret undervisning dannelsens modsætning?

Er dannelsen med de forenkede fælles mål forsvundet ud af folkeskolen? Er målstyret undervisning lig med læring styret af test? Eller har målstyret undervisning indirekte sat fokus på, hvorfor vi holder skole?

0   1246

Udtræk og prøveoplæg

I næste uge ved du, om du er trukket ud til afgangsprøve. Laver du selv dine prøveoplæg?

0   1005

Livsfilosofi 9. klasse

Er lidelse et grundvilkår? Kan vi genkende lykken, hvis vi ikke kender lidelsen?

0   943

Man må gerne synde på mors dag!

Sådan stod der i Jyllands Posten 11. maj. Synden bestod i en yderst kaloriefyldt drik, man kunne indtage, hvis barnet havde glemt dagen. Heldigvis fulgte indlægget op med, at man jo altid kunne løbe en tur bagefter….

0   1000

Bibelske fortællinger. GAB eller….

Man kan sagtens fange de unge menneskers interesse i religionsundervisningen. Især når vi har om østens religioner, musikvideoer eller religiøs satire. Men når vi så skal have om de bibelske fortællinger, kan det nogen gange kræve lidt mere at trænge igennem.

0   1064

En hyldest – en utvetydig hyldest

I en tid hvor skolen som sådan og dermed også kristendomskundskab er ved at udvikle sig til noget, der kan måles og vejes, er jeg nødt til at sige, at mål er godt, men den gode lærer er bedre.

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
4.005 andre er allerede tilmeldt
Vind et weekendophold

Like Folkeskolen på Facebook og deltag i lodtrækningen om et weekendophold for to på et af de skønne Sinatur-hoteller med alt betalt!