BLOG Jan Frejlev tænker højt

Abonner på nyt om Jan Frejlev tænker højt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   22

Skolestart med eller uden mundbind?

Man kan aldrig ikke-kommunikere. Derfor er det bekymrende, at lærerne ikke har hørt fra Sundhedsstyrelse og ministerium om, hvordan vi skal indrette skolen om 14 dage i en situation, hvor corona-smittetallet er højere, end da vi gik på sommerferie.

2   91

Nu er det et populært synspunkt, at udskolingseleverne skal tilbage

Flere folketingspolitikerne har opdaget, at udskolingseleverne betaler prisen for, at folkeskolerne kunne åbne for indskolings- og mellemtrinslederne. Det er et populært synspunkt, at udskolingseleverne simpelthen skal tilbage jo hurtigere jo bedre. Måske ville skolepolitikken være bedre drevet, hvis den beroede på viden, sans for logistik, elementær projektlederforstand og forståelse for arbejdsvilkårene for personalet?

0   3

Sommerskole og fagligt efterslæb

Nu, hvor er alle tror, at vi snart vender tilbage til normale tilstande, er det sæson for forslag om, hvordan man kan hjælpe eleverne godt på vej. Sommerskole er et sympatisk forslag, men husk at det kun hjælper på selvtilliden at blive dygtigere. Der skal en helt anden faglighed til for at hjælpe elever med lavt selvværd.

0   7

Corona - efter påske

Det er velkomment, at der er sat penge af til ekstra rengøring på skolerne, men har man konkret lavet aftaler og givet instrukser til de, som skal gøre ekstra rent på skolerne? Svaret blæser i vinden. I mellemtiden forhandler KL og ministerierne.

0   9

Frygten for tilbagevenden er virkelig - ligesom lærernes sammenholdskraft

Lærernes frygt for, hvad der venter, når skolerne åbner igen. Den skal have tid og luft, og det skal lærernes sammenhold og fællesskab også.

1   2

Nødundervisning - Foreløbige erfaringer

Hvad kan vi lære af det?

0   8

Det er en virkelighed som ikke går væk af sig selv

Lærerne og lederne mangler faglighed og råderum.

3   8

Feed back om Aula efterspørges

Aula er åbent, og er alle bekymringer berettiget, eller er det bare en storm i et glas vand? Erfaringer efterspørges.

0   17

Det er en ny virkelighed

Det er som om forståelsen for værdien af gensidig respektfuld dialog er svindende

12   88

Aula - Hvorfor bliver vi ikke klogere?

Skoleintra er død. Aula lever, men hvorfor skal 2 millioner forældre, børn og personalet udsættes for et gigantisk eksperiment.

2   67

Er lærerlivet ude af trit med verden uden for?

Mængden af pudsigheder som rammer folkeskolen kommer hurtigere og hurtigere og fra alle retninger. Det stresser mange lærere, men imellem skal man tage sig tid til at se komikken i det. Der er nemlig meget af den

0   2

En rigtig god nytårsaften

Nytårsaften er en social konstruktion, og ikke nem at blive klog, så her er en lille indføring i, hvad det går ud på

0   14

Er man illoyal hvis man reflekterer højt over sin arbejdsdag?

Spørgsmåll 1: Hvorfor er ytringsfrihed svær at håndtere i folkeskolen? Spørgsmål 2: Hvorfor forstår forvaltninger ikke at engagement og følelser hænger sammen. Spørgsmål 3: Hvorfor forstår man ikke at tidspres gør dialog vanskeligt?

0   1

Når politikerne laver om på folkeskolen

Nu er de I gang igen. Kommer der noget godt ud af alle de justeringer af folkeskolen som politikerne har gang i? Det fører ikke noget godt med sig, når man skifter spillestil hele tiden.

0   9

Tavshedskultur eller kvalificeret dialog?

Danmarks Lærerforenings hovedkontor får mindst en henvendelse om måneden fra en lærer, der er blevet kaldt til samtale af kommunen for noget, han eller hun har sagt eller skrevet. Er det meget eller lidt?

0   1

Forældremøde

Tanker om, hvordan man holder et godt forældremøde

1   5

De gode skoleledere leder opad og tager imod ledetråde fra lærerne

Husk at lede op ad næste år, og godt samarbejde fokusere ikke altid på drift og brandslukning

0   2

Dannelse og litteratur 2

Når man gerne vil underholde lidt med, hvad man har læst af god litteratur i sommerferien, selvom man i virkeligheden mest har været på de sociale medier, så kan slå et smutvej og læse et uddrag i stedet. På den måde kan man hurtigt læse sig igennem verdenslitteraturen og fremstå belæst og vidende. Ps. Kan også bruges til konversation med bordherre og/eller dame.

0   2

Dannelse og litteratur

Når man gerne vil underholde lidt med, hvad man har læst af god litteratur i sommerferien, selvom man i virkeligheden mest har været på de sociale medier, så kan slå et smutvej og læse et uddrag i stedet. På den måde kan man hurtigt læse sig igennem verdenslitteraturen og fremstå belæst og vidende. Ps. Kan også bruges til konversation med bordherre og/eller dame.

0   4

Den svære jobsamtale

Vi kan godt blive bedre, når vi interviewer jobansøgere til lærerjobs