Lærer og Cand. pæd. i it-didaktisk design
Abonner på nyt om It-didaktik - tak! i dit personlige nyhedsbrev.
"Man kan jo bare tage nogle af de apps og programmer, der er blåstemplet af UVM, ik? Så kører det bare. De er jo rene nok.”
Sådan er der mange af mine kolleger, der har det. Selv er jeg i tvivl om, hvorvidt jeg skal være for eller imod.
Når vi inddrager kodning og programmering i skolens undervisning, risikerer vi så at det er på bekostning af den fagfaglige læring?
Inden sommerferien afleverede jeg mit speciale på uddannelsen cand. pæd. i it-didaktisk design, som havde fokus på lærernes professionalitet. Særligt fokuserede jeg på hvorvidt lærernes professionalitet blev udfordret af teknologiernes indtog i klasseværelserne. Kan du gætte hvad jeg fandt ud af?
Sammenligningen er måske til at overse, men hør mig nu lige ud. Jeg synes nogle gange, der er flere sammenfald, end man kunne ønske sig.
Når man bruger teknologi i undervisningen, så har man også en teknologiforståelse. Om man vil det eller ej.
Jeg er stor fortaler for at skolerne skal diskutere den pædagogiske brug af it i undervisningen. I sidste uge blev jeg mindet om hvorfor.
Rigide digitale læringsplatforme er sådan set “so last year”. Måske er det på tide at lade børnene navigere selv?
Video-tutorials kan ikke erstatte en lærers undervisning og detaljerede gennemgang af undervisningens indhold, men de kan godt være med til at understøtte elevernes læringsprocesser.
Nu er det jo ikke fordi man skal bruge it til alt, men hvis man gerne vil, så er her et bud på, hvordan man kan udnytte mobiltelefoner, iPads eller telefoner med de lidt ældre børn.
Hvordan kan man bruge it til at understøtte arbejdet med multimodalitet i udskolingen? Det vil jeg gerne give et bud på.
Om hvordan it kan understøtte vejledning af de større elever i løbet af projektopgave-ugen.
Hvad er i spil, når eleverne skal mødes og kommunikere online, og hvad kan læreren gøre for at understøtte processen?
Om uforudsete hændelser i iPad-land.