BLOG Haver til Maver

SKRIBENTER
Amalie Ørsted:

Have- og madformidler

Eline Lange Hansen:

Have- og madformidler

Abonner på nyt om Haver til Maver i dit personlige nyhedsbrev.


0   3

Elevernes anden dag i Haver til Mavers kulinariske skolehave

Anden gang eleverne kommer i skolehaven, sår de de første grøntsager, finder spiselige urter i naturen og laver dressing af dem. Lad mig fortælle, hvordan det foregår og lidt om fagintegration i skolehaven.

4   8

Elevernes første dag i Haver til Mavers kulinariske skolehave

Skolehave- og sandalsæsonen er skudt i gang. Juhuu! Lad mig fortælle, hvad vi egentligt laver ude i skolehaven for tiden.

0   7

Naturfagene i skolehaven

På Big Bang-konferencen fik vi mulighed for at tale med mange engagerede naturfagslærere, som delte ud af deres erfaringer med faglige forløb i skolehaven.

0   1

Fortælling fra skolehaven: Ramsløg

I Haver Til Mavers skolehaver arbejder vi med vi tre felter: haven, køkkenet og naturen. Mens vi venter på at havesæsonen starter, så vi kan komme i gang med at dyrke grøntsager og lave mad i udekøkkenet, er naturen begyndt at byde på spiselige og lærerige oplevelser. De første ramsløg er nemlig dukket op af jorden, og dem kan man lære meget af.

2   5

Om skolehaver og lockout

Fra den lille del af folkeskoleverdenen, som vi i Haver til Maver er en del af, kommer her et lille pip/indspark til den alvorlige situation omkring overenskomstforhandlingerne.

0   7

Fortælling fra skolehaven: radisen

Her i den kolde vintertid, der går jeg og tænker på radiser. Jeg tænker på radiser, fordi jeg længes efter at komme ud i skolehaven. Her er radisen den første plante, vi kan høste i haven. Det er helt utroligt, hvad man kan opleve og opdage, ved noget så simpelt som at så en række radiser.

0   10

Forbered skolehaven i klasseværelset og høst gode erfaringer

Før skolehavesæsonen går i gang kan I forberede haven i tværfaglige forløb, hvor kan eleverne kan lære om alt fra målestok i matematik til viden om grøntsager og spiring i madkundskab og natur/teknologi. Læs og bliv inspireret af to læreres undervisningsforløb i skolehaven.

0   8

Ingen “off-season” i skolehaven

Selvom det lige nu er for koldt udenfor til at dyrke noget i skolehaven, så behøver skolehaveundervisningen bestemt ikke gå i vinterhi.