BLOG Håndværk og design studiepraksis

Abonner på nyt om Håndværk og design studiepraksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

2   10

3. klasse og Håndværk og design

Håndværk og design er med et pennestrøg ført ned i 3. klasse. Og hvad gør vi så? Trækker vi den store fukssvans og symaskinen med ned i hænderne på 8. - 9. årige børn eller hvordan forholder i os egentlig til denne udfordring.

0   6

Om oplægget 2

Ved et oplæg forstår man den igangsætning - mundtligt eller skriftligt - fra lærerens side, hvorved eleven motiveres og aktiveres for løsning af en opgave, der kræver en personlig medleven.

1   1

Om oplægget 1

I håndværk og design er oplægget meget centralt. Det er her et undervisningsforløb sættes i gang og her at lærerens forberedelse og intentioner sættes i spil og elevernes forventninger og motivation skal samles.

1   11

Boldtræ - mellem farver og funktion

Tanker omkring problemfelt og funktion i forløb i Håndværk og design

0   6

Once we were whalers

I maj havde en lille gruppe Håndværk og design studerende og jeg (Peter Hersted) mulighed for at tage til Nuuk i Grønland og deltage i hvalprojekt. Projektet gik ud på at lave en hval funderet på en betonklods ved den gamle kolonihavn ud for det lokal historiske museum. Hvalen er lavet med genbrugstømmer og sømpistol

0   9

Fra barn til barn - når den materielle legekultur går i arv

Peter Hersted har rundt i verden set eksempler på genstande fremstillet af børn, hvor der ikke nødvendigvis er voksne involveret, men hvor den materielle legekultur er givet videre fra barn til barn.

3   17

Værktøjets didaktik

Ved renovering af værkstedslokaler bliver værktøjet og organisering sjældent indtænkt. Måske skulle vi didaktisere værktøjet i Håndværk og design og gentænke udvalg, brug og placering i en ny logik

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.302 andre er allerede tilmeldt