BLOG Håndværk og design på Frilandsmuseet

Sahra Gille:

Lærer, cand.pæd.

Abonner på nyt om Håndværk og design på Frilandsmuseet i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   10

Vi prøver kræfter med diverse bånd og snore

I denne uge tog frivillige fra Frilandsmuseets håndarbejds laug imod os og eleverne. Det var et tætpakket program, for eleverne prøvede kræfter med forskellige måder at lave bånd og snore på. Det er en gave, at vi er hos de frivillige som instruktører. I vores fælles planlægning, har vi aftalt roller og gjort det klart, at vi meget gerne deltager aktivt. I denne uge glædes jeg ved, at det for mig bliver muligt at have fokus på nogle af de elever, som har brug for mere hjælp, bedre lærer/elev relation eller lignende. Nogle gange er der jo elever, der enten ”putter sig” fordi opgaven er for svær uden voksenhjælp eller netop er så selvkørende, at man som lærer blæksprutte nogle gange ikke når forbi dem så meget som man gerne ville kunne nå. Jeg har nydt denne fordybelsestid med enkelte elever i denne uge. Tilbage på skolen, vil jeg huske på denne følelse og invitere fx bedsteforældre med ind. En anden fordel er jo fornemmelsen af at være sammen om et håndarbejde -den stemning er bare noget særligt. Elevernes glæde når de mestrer en ny opgave.

0   6

Sådan laver vi snitteknive.

At have håndværk og design på Frilandsmuseet er en gave, fordi vi kan få hjælp til vores arbejde af kyndige, frivillige kræfter. I denne uge har vi fået hjælp til at lave flotte skæfter til vores snitteknive.

0   8

Knob der binder det hele sammen

I disse to uger har vi arbejdet videre med vores tipier og startet op på at bearbejde skæftet på en kniv. Alle elever skal have deres egen snittekniv. I denne uges blogindlæg, vil vi have fokus på arbejdet med tipi-hulerne frem mod tækkearbejdet.

0   4

Hvordan kan man dokumentere sin læring i HD?

Vi øver os i at bruge foto, video og blog til refleksion med vores elever. I dette indlæg kommer nogle af de videoer vi har forberedt sammen med eleverne.

0   4

Arbejde i uderummet

Vi fulgte op arbejdet fra sidste uge. I denne uge blev det tydeligt hvor vigtig rammen er, især i uderummet.

0   4

Hvor skal vi bygge og hvor skal vi bo?

Første oplevelse med et håndværk eleverne ikke før har mødt

0   4

Husflid og daglige gøremål

Værksteder som omhandler livet på gården

0   3

Serveringsbræt i eg

Vi har talt meget om hvad der er vigtigst proces eller produkt. I vores planlægning har vi fokuseret på en vekselvirkning. Eleverne ved på forhånd, at der er mange gange uden større produkt med hjem, hastige "fødselsdagsgaver" eller lign.

0   3

Save, save brænde

Første besøg på museet. Vi så det gamle savværk og sagde god dag til hinanden

0   2

HD mellem flyttekasserne

Mens vi venter på opstarten på Frilandsmuseet har vi lige fire lektioner hjemme i klasselokalet. Der er opstart efter ferien og efter corona, så vi tænkte, at det skulle være to små lette opgaver, som kunne færdiggøres på en undervisningsgang når vi havde snakket om alt det praktiske i forbindelse med årets program, cykler, madpakker, passende tøj osv.

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.301 andre er allerede tilmeldt