BLOG Håndværk og design - fra værkstedet

Abonner på nyt om Håndværk og design - fra værkstedet i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   5

Fængende fjernundervisning - Pokemon i HD

En underlig tid med fjernundervisning, håndværk og design og en idébank som er ved at være opbrugt. For hvad skal man finde på, som stadig giver mening for eleverne? Og for læreren?

0   14

Byg et kendt bygningsværk

Håndværk & Design Online - 8. årgang

0   3

Fri Juleri i HD

Mange elever vil gerne have lov at lave noget jule-agtigt i december måned

1   18

Må vi gerne arbejde videre i pausen? - Glæden ved en overskuelig opgave

Efter et omfattende og udfordrende forløb i 5. klasse med to praktikanter fra seminariet har vi besluttet at afslutte året med forskellige små juleopgaver

0   13

Sashiko-broderi - en kunstfærdig lappeløsning

Sashiko er en gammel japansk broderiteknik, som har været brugt helt tilbage til det 16. årh. Stof var en knap og dyr ressource i det gamle Japan, så Sashiko blev brugt af fiskere og bønder til at forlænge tøjets levetid ved at lappe, quilte og forstærke tøjet på en smuk måde.

1   9

Pinewood Derby Race - håndværk/design med fart på

En kort rapport fra weekendens kursus; vi kan ikke vente med at komme i gang. Jeg er overbevist om, at vores elever vil elske det her projekt.

0   5

Mekka for snitteglade - en inspirationsweekend i skoven

Snittefest 2017 - to dejlige solskinsdage i skoven ved Boserupgård Naturcenter, som danner rammen om den årligt tilbagevendende snitte-event arrangeret af en gruppe engagerede snittere.

1   8

Design og benspænd - HD-weekend i Skjern - del 1

Design- og håndværksefterskolen i Skjern dannede sidste weekend rammen om en H&D-konference med foredrag, workshops og design

0   13

Bord dæk dig

En designopgave med fokus på samarbejde.

0   1022

Udstilling som led i evaluering

"Udstillingen er lavet af eleverne selv. Målet er ikke en perfekt udstilling, men derimod at lade eleverne vise deres arbejde"

0   502

Sjællandsstævne Håndværk og Design

Det årlige Sjællandsstævne blev afholdt forrige weekend med fem spændende workshops indenfor både bløde og hårde materialer.

0   538

Snittefest

Jeg var til fest i weekenden - Snittefest på Boserupgård Naturcenter i Roskilde.

2   1092

Automata/Snitte-kursus

Finurlige figurer, hjul, håndtag og vippemekanismer og ikke mindst – kniv og træ. Det var indholdet i weekendens kursus i sløjdlærerforeningen København med instruktør Frank Egholm og temaet snitning og automata.

0   876

Snitte med 5. kl. – Håndværk/Design uden lokale

Som nævnt i mit seneste blogindlæg har vi intet lokale indtil sommerferien. Nu da vejret – lejlighedsvist – er blevet til det, er det oplagt at finde snitteknivene frem og gå udendørs.

0   979

Håndværk-Designundervisning i klasselokalet

Der er gået lang tid siden sidste indlæg herfra. Jeg kunne sige, det var fordi, jeg har haft travlt. Det har vi vist alle haft efter reformen. Men det er ikke den fulde sandhed. Aller mest har jeg været ærgerlig. Tre uger før vinterferien fik vi at vide, at vi skulle tømme vores sløjd- og håndarbejdslokale.

0   947

Slibeeftermiddag

Generalforsamling i Sløjdlærerforeningen Kbh torsdag aften. Og som ”opvarmning” havde foreningen fået Chen Hanghøj, underviser på Skolen for Håndværk og Design, til at lære os noget om slibning af værktøj.

3   787

Læderarbejde - Ipadcover

”Tasker og Flasker” var overskriften på læderkurset forrige weekend arrangeret af Sløjdlærerforeningen København. Hvorfor kommer mit indlæg så først nu? Designvanskeligheder! Men nu har jeg endelig fundet en løsning, så jeg kunne blive færdig med mit projekt.

0   867

Sjællandsstævne - Håndværk og Design

Danmarks Sløjdlærerforening afholdt deres årlige Sjællandsstævne i denne weekend på Brøndbyvester Skole. Der var 4 forskellige værksteder at vælge imellem:

5   844

Nyt skoleår - nyt fag - nyt lokale (nye udfordringer)

Tilbage efter sommerferien. I år springer vi for alvor ud i det nye fag Håndværk & Design.

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.344 andre er allerede tilmeldt