BLOG Geografi

Abonner på nyt om Geografi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

1   5

Kan alternativ udskolingsmodel løfte naturfagene?

når geografien bliver tænkt på tværs

0   6

Hvad er Geografi?

Og hvor er geografien på vej hen?

0   4

Tag ud i Geografien - her læres formidling af natur & kultur

HVORFOR TAGE PÅ STUDIETUR MED GEOGRAFFORBUNDET ?

1   6

Situationsrapport fra virkeligheden: Den fælles prøveform

Udfordringer med den nye naturfaglige fælles prøve

0   246

Jeg glæder mig til at se eleverne folde sig ud i naturfag

Som tiden er gået og de mange forskellige vejledninger og gode råd er læst igennem, bliver jeg mere og mere optimistisk omkring den nye naturfagsprøve.

0   259

Mystery Skype er læring i en global kontekst

Mystery Skype /"Skype in the classroom" er for undervisere, der søger at forbinde med andre lærere og deres klasseværelser i verden.

1   384

Faglokalet som blev væk

Jeg er hoppet på et projekt på min arbejdsplads. Jeg vil have et “rigtigt” geografilokale. Men det er lettere sagt end gjort.

1   395

Kampen mod madspild - En stille revolution?

Med åbningen af det første "sociale supermarked" i København er kampen mod madspild på få år bevæget sig fra en lidt underlig undergrundsbevægelse, til noget langt de fleste kan engagere sig i.

0   440

COP21 klimaaftale og mål - hvordan sikrer man at den overholdes?

Klima er hot på skemaet og i undervisningen. 6 år efter COP15 i København er der endelig kommet et gennembrud i Paris. Men er det ambitiøst nok?

1   355

Minecraft og vulkaner

Det er vigtigt at kunne relatere sin undervisning til elevernes egen hverdag, men hvad er lige nu relevant i.f.t geografiundervisningen?

0   377

Er geografi kun noget om lande og hovedstæder?

Hverdagsbetragtninger om elevers forventninger til et nyt fag, og den fortælling som de udstyres med hjemmefra. Hvad siger det om fagets spændvidde?

0   584

Superkilen - Ideelt til undervisning i kulturgeografi

Hvis man bor i København eller omegn, så er det med at hoppe på cyklen, finde Nørrebrogade - eller tage med 5A fra Nørreport mod Husum Torv - for der vil man støde på Superkilen: et multikulturelt byrum dedikeret til Nørrebros lokalbefolknings mange forskellige nationaliteter.

0   931

Den vigtige tur ud af klasseværelset

Ekskursioner og studieture er et godt afbræk fra den normale klasseundervisning. Det ser dog ud til at det i fremtiden kan blive en udfordring, både på læreruddannelsen og i folkeskolen, at rumme dette økonomisk og tidsmæssigt. Men hvorfor er det overhovedet en god ide at forlade klasseværelsets faste rammer?

0   822

Verden Handler – Etisk og Fair?

I samarbejde med DANIDA har COOP Skolekontakten udgivet dette gratis læremiddel, som er et glimrende bidrag og supplement til arbejdet med bæredygtig udvikling i grundskolen

1   473

Når linjefagene mødes i tværfagligt samarbejde

Fra næste skoleår vil der på nogle skoler blive eksperimenteret med en ekstra obligatorisk projektopgave, og en fælles naturfagsprøve landet over er allerede en realitet. Kravet om større samarbejde på tværs af fagene er derfor i høj grad kommet i fokus. Men hvilke udfordringer ligger der i dette arbejde?

4   657

Frustrationer fra en kommende geografilærer

Som kommende geografilærer frustrerer det mig at geografifaget er så stort, men ikke afsættes den fornødne tid eller resourcer.

0   784

Ud med multiple choice, ind med refleksion

Med de nye forenklede fælles mål er der lagt op til større samarbejde med de andre naturfag. Hvilken betydning har det for geografi, og kan en fælles naturfagseksamen mon erstatte multiple choice testen?

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.646 andre er allerede tilmeldt