BLOG Future Classroom Lab

SKRIBENTER
Karen Mikkelsen:

Pædagogisk konsulent i it didaktik

Jette Aabo Frydendahl:

Specialkonsulent

Mads Brink Müller:

Pædagogisk konsulent i it-didaktisk

Martin Exner:

Pædagogisk it-konsulent

Martin Thun Klausen:

Pædagogisk konsulent ved Center for undervisningsmidler

Karin Dyrendom:

Pæd. konsulent i it didaktik

Andreas Binggeli:

Pæd. konsulent i it didaktik

Lasse Remmer:

Konsulent

Lonnie Sørensen:

pædagogisk konsulent i it- didaktisk

Abonner på nyt om Future Classroom Lab i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   11

Hvis teknologiforståelse er målet, hvad skal vi så gøre for at nå det?

Future Classroom Lab er med tre konsulenter involveret i det landsdækkende projekt Play@Heart, hvor 12 skoler arbejder med at opbygge teknologiforståelse gennem legende tilgange.

0   12

Fra studietaburet til den store praksisgryde

Denne gang har vi overladt vores blog til vores praktikant Freja Hilt Nissen. Freja er pædagogikstuderende og har som en del af sin uddannelse valgt at være i praktik i Future Classroom Lab i et halvt år.

2   13

Ledelse af Teknologiforståelse, hvad leder vi efter?

Selv om forsøgsfaget Teknologiforståelse endnu står uden afklaring, er mange kommuner og skoler allerede gået i gang med at arbejde med fagligheden på forskellige måder. Mange skoler får etableret makerspaces og køber forskellig ny digital produktions- og robotteknologi. Samtidig arbejdes mod kapacitetsopbygning og organisering, så fagligheden kan få en meningsfuld plads i skolens hverdag. For indkøb af teknologi giver ingen forandring i sig selv. Det kræver en ledelsestilgang der bygger på forandringsledelse, kapacitetsopbygning og nytænkende organisering, for at give pædagogisk personale og elever rum for at arbejde meningsfuldt med nye læringsrum og -former, indhold og teknologier.

0   10

Undervisning med eller i digitale teknologier

I Future Classroom Lab bliver vi ofte spurgt om hvilke digitale læremidler og undervisningsmetoder, der er de rigtige at bruge i folkeskolen; ikke mindst under og efter Corona nedlukningerne, og hvad der skal til for, at den generation, der er i fuld gang med at vokse op og gå i skole i disse år, bliver klædt ordentligt på til et liv i et samfund og kultur, hvor det digitale fylder mere og mere?

2   9

Teknologiforståelse - en del af folkeskolens dannelsesopgave

Vi kommer ikke udenom at arbejde med teknologiforståelse i folkeskolen.

5   11

Do's and dont's om arbejdet med teknologiforståelse

Gode råd givet af kommunale konsulenter

0   19

Teknologiforståelse som fag i indskolingen?

I det tre årige forsøgsprojekt Teknologiforståelse i folkeskolen (www.tekforsøget.dk) har vi som fagudviklere sammen med en gruppe dygtige og super engagerede indskolingslærere gennem de sidste 2 år været optaget af, hvordan man arbejder både pædagogisk og didaktisk med teknologiforståelse som fag i indskolingen. Vores pædagogiske tilgang til teknologiforståelse har haft fokus på arbejdet med et trygt læringsfællesskab, hvor man tør være fejlmodig, eksperimenterende og delende med et innovativt blik på didaktiske redskaber og læringsrum. Sammen med lærerne har vi udviklet en række undervisningsforløb (prototyper), som er bygget op om iterative fælles design- og undersøgelsesprocesser, hvor eleverne arbejder i eksperimenterende læringsfællesskaber med forskellige deltagelsesmuligheder. Vi står nu i afslutningen af projektet og er i dette blogindlæg nysgerrige på, hvad der har fungeret godt i projektet, og hvad vi kan og bør tage videre i en eventuel ny faglighed i folkeskolen. Vi har spurgt de deltagende indskolingslærere om deres oplevelser og holdninger til forsøgsfaget.

1   26

MakerSpace og Teknologiforståelse

Om teknologiforståelse nu bliver et selvstændigt fag eller ej, eller om det overhovedet har sin plads som faglighed i folkeskolen, må tiden vise. Men en ting er sikkert, der er brug for at rette et pædagogisk blik på teknologiforståelse. Dannelsesopgaven “teknologiforståelse” handler jo i bund og grund ikke om indkøb af (dyre) teknologier eller brugen af it og teknologi i undervisningen. For at arbejde med teknologiforståelse bliver vi til gengæld nødt til at arbejde med læringsforståelser, rum og pædagogikker, især hvis vi betragter teknologiforståelse som et dannelsesfag, der handler om at danne eleverne til at deltage som aktive, kritiske og demokratiske borgere i et samfund præget af øget digitalisering.

0   10

Høring om teknologiforståelse

Fredag d. 5. februar kl. 10-14 er der en online høring om teknologiforståelse, - og du kan komme med!

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt