BLOG Frederikke Johnsen

Frederikke Johnsen:

Folkeskolelærer

Abonner på nyt om Frederikke Johnsen i dit personlige nyhedsbrev.


2   2

Årstiden indbyder til at undervise i forskellige religioners lysfester

Undervisningsfoløb: Alle religioner har religiøse fester, hvor man fejrer vigtige begivenheder i religionens historie, så ritualerne siger meget om de enkelte religioner – godt undervisningsemne, for man bliver klogere på dem, tænkte jeg i begyndelsen af november. Det skulle prøves af i mine 8. klasser. Så mens vintermørket sænkede sig, og mens vi venter på at gå mod lysere tider, arbejdede vi med lysfester i kristendommen, jødedommen og hinduismen og fik indsigt i de tre religioners ligheder og forskelle.

0   4

De ca. 10 bud for prøveforberedende undervisning

Her ved skoleårets start er vi alle travlt beskæftiget med årsplanlægning. Det er sin sag at planlægge religionsundervisningen, som skal have sammenhæng med afgangsprøven. I sin relativt korte levetid som prøvefag har faget ændret prøveform 3 gange. Forløbet frem mod afgangsprøven er kort og intenst; faget har kun én time om ugen, og afgangsprøven er ikke blevet mindre med årene. Efterhånden har jeg fået samlet en liste af tips, som hjælper mig til at holde overblik og strukturere forløbet i 8. – 9. klasse:

1   4

Produktet – kulturfagsprøvens stedbarn

Lærerne er blevet mere fortrolige med prøven med selvvalgt problemstilling. Men det halter stadig lidt med produktet...

1   14

Skal vi blive bedre, eller…?

Igen er der sket ændringer i bekendtgørelser og prøvevejledninger midt i skoleåret. Det sætter atter lærerne og eleverne i en vanskelig og frustrerende situation, og folkeskolen modarbejder sin egen vision.

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.194 andre er allerede tilmeldt