BLOG Fra værkstedet - sløjd og håndarbejde

Abonner på nyt om Fra værkstedet - sløjd og håndarbejde i dit personlige nyhedsbrev.


0   8

Sashiko-broderi - en kunstfærdig lappeløsning

Sashiko er en gammel japansk broderiteknik, som har været brugt helt tilbage til det 16. årh. Stof var en knap og dyr ressource i det gamle Japan, så Sashiko blev brugt af fiskere og bønder til at forlænge tøjets levetid ved at lappe, quilte og forstærke tøjet på en smuk måde.

1   8

Pinewood Derby Race - håndværk/design med fart på

En kort rapport fra weekendens kursus; vi kan ikke vente med at komme i gang. Jeg er overbevist om, at vores elever vil elske det her projekt.

0   5

Mekka for snitteglade - en inspirationsweekend i skoven

Snittefest 2017 - to dejlige solskinsdage i skoven ved Boserupgård Naturcenter, som danner rammen om den årligt tilbagevendende snitte-event arrangeret af en gruppe engagerede snittere.

1   8

Design og benspænd - HD-weekend i Skjern - del 1

Design- og håndværksefterskolen i Skjern dannede sidste weekend rammen om en H&D-konference med foredrag, workshops og design

0   11

Bord dæk dig

En designopgave med fokus på samarbejde.

0   1022

Udstilling som led i evaluering

"Udstillingen er lavet af eleverne selv. Målet er ikke en perfekt udstilling, men derimod at lade eleverne vise deres arbejde"

0   502

Sjællandsstævne Håndværk og Design

Det årlige Sjællandsstævne blev afholdt forrige weekend med fem spændende workshops indenfor både bløde og hårde materialer.

0   537

Snittefest

Jeg var til fest i weekenden - Snittefest på Boserupgård Naturcenter i Roskilde.

1   647

Børster - design med gamle teknikker

Mit første bekendtskab med børstenbinding - på et kort kursus for flere år siden – var en ærgerlig oplevelse. Bindingssnoren knækkede flere gange, børsten blev aldrig færdig, og jeg har ikke rørt det siden. Sidste weekend prøvede jeg igen. Resultatet – to færdige børster og mod på at gå i gang med eleverne.

0   698

Billedrammer i 5. klasse

– en enkel begynderopgave, som introducerer de nye elever til værkstedet

0   848

Stangdukker - på vej mod Håndværk & Design

Dukker - et ideelt projekt i folkeskolen fordi: De kan anvendes til teater og film i dansk og sprogfagene. De er sjove at lave, og de fleste børn elsker dem. De kombinerer på en naturlig måde materialer og teknikker fra de to fag, håndarbejde og sløjd.

6   917

Kunne sløjd ligeså godt samarbejde med matematik?

Jeg forestiller mig, at der sidder en del både sløjd- og håndarbejdslærere rundt omkring i landet og er utrygge ved, hvor de skal finde deres egen plads i det her nye fag.

0   1094

Bæredygtigt design i sløjd

”Bæredygtighed udgør en ny og særlig udfordring i dagens forbrugssamfund. Klimaforandringer, stigende affaldsproblemer, et truet miljø og voksende ulighed blandt jordens befolkning udfordrer designere til at finde nye veje og tænke på nye måder at udforme produkter på (…)”

0   1314

Filtning – en gammel kulturteknik med masser af muligheder

Langt før Kristi fødsel filtede man tæpper, telte, beklædning osv. Filtning fik en revival i Danmark i 90erne med filtede hjemmesutter, huer og tasker i strålende farver. Jeg har ikke tidligere filtet, men min nye håndarbejdskollega er en ivrig filter og har filtet nisser i sin 4. klasse her op til jul. Så i fredags var jeg med i to af hendes håndarbejdstimer og fik et minikursus og uld og nåle med hjem. Det var langt sjovere, end jeg havde forestillet mig og elevernes produkter blev overraskende flotte.

0   1377

Fra storskrald til marionetdukke

Med mit filtede hoved fra sidste blogindlæg og en skabslåge fra storskrald har jeg lavet en minimarionetdukke – her kan du se hvordan.

0   1416

Trædrejeweekend

En weekend i Næstved med Danmarks vist nok bedste trædrejningsinstruktør

0   1609

Insektbo – et samarbejde mellem sløjd, natur/teknik og matematik

Insekter kan være flotte og sjove at kigge på, de udgør en vigtig del af fødekæden for bl.a. fugle og de bestøver blomsterne. Et insekthotel vil tiltrække mange forskellige insekter og give dem mulighed for at bo, spise eller yngle.

0   1734

Sølvsmykker uden lodning

I den forgangne weekend afholdt Danmarks Sløjdlærerforening repræsentantskabsmøde. Efterfølgende havde hovedstyrelsen arrangeret et 3-timerskursus i sølvtråd- og vikleteknikker med Sisse Jæger og Ole fra smykkefirmaet VitaVita Smykker.

0   1141

Leg med træ og kniv

”Bevægeligt legetøj i træ” er titlen på en bog af Frank Egholm, og det var også en del af udfordringen på weekendens snittekursus. Alverdens finurlige figurer, spil og automata mødte os ved kursets start, og der kom hurtigt gang i knivene.

0   1093

Fra skrot til skørt – et genbrugsprojekt

Som børn fandt min søster og jeg en gang i vores leg ind på den lokale genbrugsstation. Her opstøvede vi, til vores store jubel, et helt fort fyldt med indianere, cowboys og heste – hvilken fryd! Vi var ikke fattige - vi manglede ikke legetøj. Det spændende var selv at ”nedlægge byttet”.

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.088 andre er allerede tilmeldt