BLOG Fra værkstedet - sløjd og håndarbejde

Abonner på nyt om Fra værkstedet - sløjd og håndarbejde i dit personlige nyhedsbrev.


1   8

Pinewood Derby Race - håndværk/design med fart på

En kort rapport fra weekendens kursus; vi kan ikke vente med at komme i gang. Jeg er overbevist om, at vores elever vil elske det her projekt.

0   5

Mekka for snitteglade - en inspirationsweekend i skoven

Snittefest 2017 - to dejlige solskinsdage i skoven ved Boserupgård Naturcenter, som danner rammen om den årligt tilbagevendende snitte-event arrangeret af en gruppe engagerede snittere.

1   8

Design og benspænd - HD-weekend i Skjern - del 1

Design- og håndværksefterskolen i Skjern dannede sidste weekend rammen om en H&D-konference med foredrag, workshops og design

0   11

Bord dæk dig

En designopgave med fokus på samarbejde.

0   1022

Udstilling som led i evaluering

"Udstillingen er lavet af eleverne selv. Målet er ikke en perfekt udstilling, men derimod at lade eleverne vise deres arbejde"

0   502

Sjællandsstævne Håndværk og Design

Det årlige Sjællandsstævne blev afholdt forrige weekend med fem spændende workshops indenfor både bløde og hårde materialer.

0   537

Snittefest

Jeg var til fest i weekenden - Snittefest på Boserupgård Naturcenter i Roskilde.

2   1092

Automata/Snitte-kursus

Finurlige figurer, hjul, håndtag og vippemekanismer og ikke mindst – kniv og træ. Det var indholdet i weekendens kursus i sløjdlærerforeningen København med instruktør Frank Egholm og temaet snitning og automata.

0   876

Snitte med 5. kl. – Håndværk/Design uden lokale

Som nævnt i mit seneste blogindlæg har vi intet lokale indtil sommerferien. Nu da vejret – lejlighedsvist – er blevet til det, er det oplagt at finde snitteknivene frem og gå udendørs.

0   979

Håndværk-Designundervisning i klasselokalet

Der er gået lang tid siden sidste indlæg herfra. Jeg kunne sige, det var fordi, jeg har haft travlt. Det har vi vist alle haft efter reformen. Men det er ikke den fulde sandhed. Aller mest har jeg været ærgerlig. Tre uger før vinterferien fik vi at vide, at vi skulle tømme vores sløjd- og håndarbejdslokale.

0   947

Slibeeftermiddag

Generalforsamling i Sløjdlærerforeningen Kbh torsdag aften. Og som ”opvarmning” havde foreningen fået Chen Hanghøj, underviser på Skolen for Håndværk og Design, til at lære os noget om slibning af værktøj.

3   787

Læderarbejde - Ipadcover

”Tasker og Flasker” var overskriften på læderkurset forrige weekend arrangeret af Sløjdlærerforeningen København. Hvorfor kommer mit indlæg så først nu? Designvanskeligheder! Men nu har jeg endelig fundet en løsning, så jeg kunne blive færdig med mit projekt.

1   647

Børster - design med gamle teknikker

Mit første bekendtskab med børstenbinding - på et kort kursus for flere år siden – var en ærgerlig oplevelse. Bindingssnoren knækkede flere gange, børsten blev aldrig færdig, og jeg har ikke rørt det siden. Sidste weekend prøvede jeg igen. Resultatet – to færdige børster og mod på at gå i gang med eleverne.

0   698

Billedrammer i 5. klasse

– en enkel begynderopgave, som introducerer de nye elever til værkstedet

0   848

Stangdukker - på vej mod Håndværk & Design

Dukker - et ideelt projekt i folkeskolen fordi: De kan anvendes til teater og film i dansk og sprogfagene. De er sjove at lave, og de fleste børn elsker dem. De kombinerer på en naturlig måde materialer og teknikker fra de to fag, håndarbejde og sløjd.

6   917

Kunne sløjd ligeså godt samarbejde med matematik?

Jeg forestiller mig, at der sidder en del både sløjd- og håndarbejdslærere rundt omkring i landet og er utrygge ved, hvor de skal finde deres egen plads i det her nye fag.

0   1094

Bæredygtigt design i sløjd

”Bæredygtighed udgør en ny og særlig udfordring i dagens forbrugssamfund. Klimaforandringer, stigende affaldsproblemer, et truet miljø og voksende ulighed blandt jordens befolkning udfordrer designere til at finde nye veje og tænke på nye måder at udforme produkter på (…)”

0   1314

Filtning – en gammel kulturteknik med masser af muligheder

Langt før Kristi fødsel filtede man tæpper, telte, beklædning osv. Filtning fik en revival i Danmark i 90erne med filtede hjemmesutter, huer og tasker i strålende farver. Jeg har ikke tidligere filtet, men min nye håndarbejdskollega er en ivrig filter og har filtet nisser i sin 4. klasse her op til jul. Så i fredags var jeg med i to af hendes håndarbejdstimer og fik et minikursus og uld og nåle med hjem. Det var langt sjovere, end jeg havde forestillet mig og elevernes produkter blev overraskende flotte.

0   1377

Fra storskrald til marionetdukke

Med mit filtede hoved fra sidste blogindlæg og en skabslåge fra storskrald har jeg lavet en minimarionetdukke – her kan du se hvordan.

0   1416

Trædrejeweekend

En weekend i Næstved med Danmarks vist nok bedste trædrejningsinstruktør

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.946 andre er allerede tilmeldt