BLOG Folkeskolens religionsrådgiver

Janne Skovbjerg:

Folkeskolens religionsrådgiver

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


0   1

Har du styr på dine kildetyper?

I ferien stillede jeg ovenstående spørgsmål til en ung lærer, der skal have 9. for første gang. Hun så uforstående på mig. Hvad skal man have styr på?

0   17

Jeg arbejder ikke i ferien!

Ferie er ferie. Jeg tjekker ikke mails, jeg læser ikke bøger til næste skoleår. Jeg holder ferie. Hele ferien. Det har jeg bestemt - men nogle gange slår min lærerhjerne til, før jeg når at stoppe den.

3   3

At være beskikket censor

Censorlivet tager først og fremmest tid – lang tid. I min kommune får man absolut intet for at påtage sig hvervet som beskikket censor. Hvorfor gør man det så?

0   8

Og så har jeg lige et produkt...

Produktet i prøven i kristendomskundskab, samfundsfag og historie skal understøtte elevernes svar på deres problemstilling. Men bruger eleverne produktet til det?

2   10

Prøven er den velforberedte elevs fest

Karakterskalaen skal evalueres. Der er gået inflation i 12-tallerne. Det kan vi (igen) læse om. Men måske skal man ikke se på skalaen, men på prøverne?

7   11

Prøven bør revideres!

Hvilke ændringer skal der laves i prøveformen, hvis du og jeg kan bestemme?

3   6

Den enkeltfaglige tværfaglighed

Der er en tendens til at tænke i tværfaglige prøver i disse år. Den naturfaglige fællesprøve er indført, og der er lavet forsøg med en fælles kulturfagsprøve. Men kan man arbejde tværfagligt uden at udvande fag-fagligheden?

0   10

Danernes kristning

Hvornår og hvordan skal eleverne undervises i kristendommens indførsel i Danmark?

7   9

Tid til årsplanen

Det er snart tid til at lave årsplaner. Jeg har så mange ting, jeg gerne vil nå i undervisningen. Men hvordan finder jeg tiden til det?

0   3

Faglige fællesskaber

Man lærer i fællesskaber. Man lærer i dialog. Man lærer af, at andre har en anden vinkel på emner end sig selv. Men hvor finder læreren i de små fag det faglige fællesskab?

2   27

Tro, håb og kærlighed OK18

Han smiler. Han ser rigtig glad ud. Han siger, der er forlig. SÅDAN Bondo, du er for sej. Hvad siger de? Ingen arbejdstidsaftale. Det er løgn! Fake news! Sådan cirka var mine tanker i går. De gik fra englelyd til dommedagsbasuner.

1   10

Mens vi venter

Jeg har tjekket nyhederne hver halve time de sidste par dage. Skal jeg eller skal jeg ikke på arbejde i næste uge? Kan eleverne komme til prøver? Skal jeg lave planerne om for resten af skoleåret?´

0   9

Den gode religionstime

Hvad sker der i den gode religionstime? Ja, det ved jeg da godt. Eller gør jeg? Er min ide om den gode time den samme som 8.cs?

0   4

Hvornår skal man trække?

Presser det eleverne for meget at trække og arbejde med deres prøveopgaver fra 1. april, selv om vi ikke ved, om de skal op? Eller er det lige modsat - vi presser dem ved først at trække, når vi ved, de skal op?

8   65

Derfor er jeg lærer

Endnu en konflikt truer. Frustrationerne står i kø. Men så er det, jeg husker, hvorfor jeg er lærer.

0   14

Unilogin, mapper og usb stik

Et indlæg om, hvorfor man ikke altid skal gøre, som de siger....

0   12

Konfliktdilemma

Man skal ikke arbejde under en konflikt! Det er indiskutabelt. Men hvad med før og efter?

3   35

En 9. klasse lærers tanker i en konflikttid

Tankerne hopper hid og did. Jeg vil skrive noget om den kommende prøve, men der er så meget uvished, der fylder. Så mange frustrationer. Så meget ”ikke nu igen”, og ”hvordan skal jeg håndtere det”

0   4

Kildetyper til prøven

Har du fået undervist i de rigtige kildetyper? Er du opmærksom på kravene til opgivelserne? Det er ved at være sidste udkald.

0   39

Er der en lærer til stede?

I sidste uge kunne man læse på Folkeskolen.dk, at hver 10. lærer i den danske folkeskole højst har en gymnasial uddannelse. Hver 10.!!!!

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.153 andre er allerede tilmeldt