BLOG Folkeskolens naturfagsrådgiver

Mette Mellerup:

Naturfagslærer

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


0   5

Ny naturfagsstrategi

I tirsdags blev regeringens nationale naturfagsstrategi præsenteret. Der er afsat 180 millioner kroner til strategien i årene 2018 til 2024. Regeringens målsætninger er, at flere børn og unge skal interessere sig for naturfag i folkeskolen og vælge ungdomsuddannelser med naturfag.

0   8

Limbus

Jeg vil i dette indlæg prøve at skitsere, hvordan dagligdagen ser ud. En dagligdag fyldt med frustrationer, nedgørelse men også ilt fra undervisningen. Endnu engang tænker jeg over hvor mange lærer, der er berørt af situationen – atter engang …

1   31

Fra kald til affald

I de 10 år, jeg har været folkeskolelærer, har hverdagen budt på adskillige udfordringer. Ikke nogen, der var større end, at vi sammen, kollegaer og ledelse, kunne komme igennem dem. Efter lockouten i 2013 var det trægt at komme i gang, men det lykkedes. Men hvad med denne gang? Hvor tager dette forsømte forår os hen?

0   26

Kan ilden brænde ud?

Hvor får læreren næring fra? Hvordan holder vi til de krav, som dagligt stilles til os fra alle sider? Dagens indlæg handler ikke om naturfag, men refleksioner over mit lærerliv – og måske også dit!

0   8

På bar bund og afveje … (måske)

Har de sidste to dage, sammen med mine kollegaer, givet et hav af karakter på 9.årgang i projektopgaven. Nu sidder jeg med en kop kaffe og reflekterer over elevernes karakter. Dagens indlæg handler om disse refleksioner.

0   6

(Gratis) Efteruddannelse - JA TAK

Fire dage på universitetet med naturfagsteamet, oplæg på skolen til overbygningseleverne af en professor, tonsvis af undervisningsmateriale, forskere, didaktikere, kollegaer og fagfæller. Her er fortællingen om et projekt, som har til mål at give et fagligt boost til naturfagslærere og resultere i endnu større faglighed, mere tværfaglighed og bedre forberedelse til den fælles naturfagsprøve.

1   8

Fra organiseret kaos til elever i flow

Fra undervisning med en høj grad af stilladsering til eksperimenter, undersøgelser og materialer i hver en afkrog af lokalet. Fra en naturfagslærer, der ofte har det store overblik, til elever, der er spændte og har gnist i øjet. Mine damer og herre VELKOMMEN til Naturfagsmaraton på 6.årgang 2018.

1   6

Virkelighedsnær projektopgave

Over det ganske danske land arbejdes der i disse uger med projektopgaven på 9.årgang. En tvungen opgave, hvor eleverne får en uge til at belyse en tværfaglig problemstilling. En uge som historisk set ikke har stået i naturfagenes tegn.

3   9

Spark nu døren ind…

Fagfordelingen venter lige om hjørnet. På de næste fagteammøder kan det få stor værdi, at naturfagsgruppen diskuterer en mulig ændring af organiseringen af naturfagslærerne.

0   15

Hvor ligger fokus i din naturfagsundervisning?

Sproget og teksterne i naturfag er for adskillige elever dræbende. Hvordan tager vi denne udfordring op som naturfagslærer?

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.233 andre er allerede tilmeldt