BLOG Folkeskolens musikrådgiver

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   2

Ærkeenglen fra Bologna

Gennem seks satser bliver man ført igennem det bedste, en barokkoncert har at tilbyde. Med elegante temposkift, yndefulde melodier og et udtryk helt forskånet for barokkens tendens til at overlæsse, afmonterer den samtlige fordomme om denne epokes musik.

0   2

Førstehjælp til årets sidste måned

Julen hører nok til den noget mere rigide afdeling, hvad traditioner angår. Påskeharen kan snart sagt skifte farve fra år til år, uden at nogen lægger mærke til det, men ve den, der piller ved julen.

0   3

“Han twistede lige min neck”

I musikkens verden, særligt den klassiske, opererer man også med et særligt faglingo. Et sammensurium af sprog, ingen længere stiller kritiske spørgsmål til.

0   6

Ugens gæst

Det er som at starte forfra hver tirsdag kl. 8, når musiktimen, dybest set, ender ud i repetition af regler og repertoire

0   2

Evig ungdom i underskøn indpakning

Hvor de fleste efterhånden kører en streamet spilleliste af, sidder jeg stadig og dimser med mine små æsker, hæfter og skiver.

0   2

Engang for længe siden …

Det forunderlige ved børn, og det kender vi fra os selv i vores eget voksenliv, er, at tingene først dukker op til overfladen langt senere.

0   4

Massernes musik

“Hvor er musikken?”, bliver der spurgt. Men så kan man vende spørgsmålet et par grader og spørge: “Hvad er musik?”.

0   5

Jeg har en plan

De nye læseplaner kan egenligt betragtes som et opslagsværk, både for nye musiklærere, men så sandelig også for dem, der er gamle i gårde.

0   5

Når musiklokalet spiller

Vi er notoriske vanedyr, men elsker alligevel, når lænestolen i stuen står så fint i et helt andet hjørne end den plejer

0   4

Sommerparadoks

Afslutningerne nærmest snubler over hinanden. Ugeplanerne er svært udfordrede. Børnene kravler på væggene og er ikke til at få ned igen. Feriekulleren er over os. Alt er, som det plejer.

0   5

Onsdagens oase - lidt om valgfaget

Når karakterer kommer i spil, vil der uvægerligt opstå et behov for og et krav om en mere målrettet indsats hos eleven

9   17

Fordi jeg siger det!

Kald det utidssvarende, men jeg mener oprigtigt, at der er en given standard for god opførsel og dannelse.

0   2

Gul

Hele nummerets produktion arbejder tilmed fuldstændig imod den overpolerede, antropocæne tidsånd. Men musiklokalets ubønhørlige domstol måtte overgive sig.

0   3

Punk for begyndere

Fjorten korte, hurtige sange om livet i gaderne i et New York, langt fra det glamourøse æble, vi kender idag.

0   6

Rettidig omhu

Det er vigtigt at kende sin besøgstid: Nogle gange skader det ikke, at være den sidste der går, andre gange gør man klogt i blot at dyppe fødderne for en kort bemærkning.

0   6

I mine minder - et lyninterview

”Gi’r Du Et Knus” er den sang i min undervisning, der har affødt flest reaktioner på savn og længsel hos mine elever.

0   3

Ingen tomgang, tak!

Når problemerne kommer umærkeligt og gradvist anstigende, får de bare lov at vokse, uden at vi bider mærke i det.

0   4

Disco-patruljen

Jeg tog en tur i tænkeboksen og kom ud igen med ABBAs “Money, Money, Money”.

0   7

Det vi aldrig nåede

Vi kender alle til den forfængelige faglige stoltheds ambition om at skabe det ypperste, om det så er den perfekte bryllupskage, det perfekte møbel eller, i dette tilfælde, den perfekte undervisning.

0   8

Kun for piger

Man kan skubbe lidt til drengene, hvis man spiller på konkurrenceelementet, men her giver de alligevel hurtigt tabt. Pigerne “vinder” altid.

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
613 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen