BLOG Folkeskolens musikrådgiver

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


0   2

Skolegården som politisk slagmark

Jeg har gennem mange år, især som gårdvagt, skulle lægge øre til lidt af hvert. Udvekslinger mellem børn, der ikke har meget med kroneskjul at gøre, men mere lyder som noget, der kommer hjemmefra.

0   3

Treenighed i al sin enkelhed

Som et vist teleselskab uafladeligt gør os opmærksomme på: ”three is the magic number”. Sådan er det bare. Universets balance og alt det der.

0   3

Den musikalske snurretop

I disse tider hvor alle med en computer kan trylle en sang frem, er det yderst vigtigt at holde fokus på den gode melodi.

0   4

Over stok og sten

I disse hypermoderne CGI-tider er man ellers oppe imod større kræfter, når man skal indlade nye generationer på sådan en gang bedaget arvesølv, men heldigvis går kvalitet og originalitet aldrig af mode.

0   4

En tur i vandet

Oprindeligt tænkt som en opfordring til slaverne om at bruge floden som flugtvej for at ryste sporhundene af sig, udover det åbenlyse religiøse dåbsaspekt forstås.

0   6

Seks minutters sjov og ballade

Gruppens sanger og naturlige omdrejningspunkt, Freddie Mercury, havde fra starten en vision om at lave ”opera for folket”.

2   4

Faktor X med tilbehør

Hvordan kan jeg i et enkelt svar opsummere opskriften på popmusikkens dybe tallerken?

0   6

Den kreative uro

Lykkes det at mobilisere eller ”ommøblere” sådan en størrelse til noget frugtbart og kreativt, er det muligt at nå uanede højder.

0   10

Jeg er den de andre ikke vil lege med

Indrømmet, jeg er gået en stor bue udenom denne totalt udpinte sangskat.

0   5

Tid til tillid

De fleste lærere kan sikkert relatere til, at døgnet burde have mange flere timer særligt i forhold til den trivselsmæssige del af arbejdet. Vi kunne rundt regnet godt bruge mindst et par timer per elev alene på af få redegjort for de personlige skærmydsler.

0   4

Dem på bagerste række

Der er langt fra dansk og matematik hen til musiklokalet i disse elevers optik. Det kræver sin mælk at få dem overbevist, og det lykkes skam heller ikke hver gang, men hvor der er vilje …

0   5

… og hele den franske musik

Stykket var tænkt udelukkende til privat opførsel, så det gav måske i virkeligheden Saint-Saëns en udfoldelsesmulighed, han måske ellers ikke ville have undt sig selv.

0   3

Råstof til eftertanke

Min lille protagonist har tilsyneladende bredt funderede meninger og ambitioner om, hvad hun vil med sig selv. om ikke altid verbalt, så udfra sine handlinger.

0   7

Generation X på slap line

For 10 år siden ville jeg have svoret at udsagn, der betvivlede jordens ”rundhed”, aldrig skulle se dagens lys igen, men så ankom den historieløse, post-faktuelle verden, hvor man bare ikke ser sig tilbage.

0   4

Tilbage til de gode gamle dage

Som elev føler du, at du spiller verdens vildeste musik, og det har vel også været bagtanken hos Martin.

0   1

I skovens dybe stille ro – en rejsebeskrivelse

Med hiv og sving fik de mig guidet telefonisk frem gennem ingenmandsland. Lidt af en bedrift for at sige det mildt, ikke mindst da panikken nåede at indtræde hos undertegnede, da GPS’en blev ved med at lægge en time oveni, og det bare blev mørkere og mørkere.

0   3

Maskinmanden fylder fyrre

”Vi spiller ikke maskinerne; maskinerne spiller os” skal Kraftwerk have sagt.

0   9

Hvor alle ender mødes

Når man stavrer rundt med en kropstemperatur i den tunge ende af de hundrede grader, opstår der en veritabel nedsmeltning af de vitale sanser.

0   3

Sol over Smadreland

Skal man tale om en stærk profil, må man sige, at metal-musikken ligger utrolig godt i svinget udover at have en meget dedikeret fanskare.

0   4

Curlingklassen

Musiklokalet rummer et friskt perspektiv på tingene: nye grupperinger, nye dynamikker og nye udfoldelsesmuligheder.

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.153 andre er allerede tilmeldt