BLOG Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   4

Arbejder du med madkultur? – Altså Dansk Folkeparti-foie gras-style?

Tvang er det nye sort! Og jeg skal stopfodre eleverne med frikadeller, koteletter i fad, drømmekage fra Brovst og Sønderjysk kagebord, som var de en flok franske foie gras-ænder!

0   10

Christian, Christian, Christian!

Så er vi dæleme i gang igen! Kan man sætte ”normal” i anførselstegn?

2   8

End of the line…

Så gik den ikke længere. Ikke mere virtuel undervisning for nogen…

0   2

Opbrud af traditioner – del 1 – Påskens komme

Skolen har et stort ansvar i samfundet, når det kommer til (mad)kulturelle traditioner. Disse forsvinder langsomt. Bliver vi stille og roligt traditionsløse eller (mad)kulturelt fortabte?

1   13

Er jeg madkundskabens svar på Zlatan?

Har du fået ros for nyligt? Lakker det mod enden med virtuel undervisning? Skal eleverne snart tilbage i skole? Rygterne lyder måske efter påskeferien. Er du klar?

4   16

Nøj, hvor jeg prutter meget i dag!

Der er et stort lærings- og dannelsespotentiale gemt i at spise sæsonbestemt. Det er startskuddet til at lære børn at spise og leve mere bæredygtigt – og spare en skilling på budgettet.

0   12

Kære forældre – tak for al opbakningen! Og god vinterferie

I en tid, hvor undervisning og arbejde er anderledes og udfordrende, er det fedt med en masse forældreopbakning til den virtuelle madkundskabsundervisning

0   7

Please kære skoleledere...

Vi fik lov at gå på weekend med nyheden om de aflyste valgsfagsprøver. Så nu har vi hele weekenden til at gruble over de mange mulige scenarier. Vinder regnearket eller de mulige erfaringer?

0   2

The Peanutbutter Challenge

Er du, dine elever eller børn klar på en sød lille udfordring? Kunne du godt bruge en supersød coronavenlig aktivitet, som ikke kræver ret mange resurser? Her følger en lille hyggelig hjemmeopgave til eleverne i denne nedlukket coronatid, som kan laves som lektie, virtuel undervisning eller en familieudfordring.

0   4

Virtuel madkundskab – del 2

Madkundskab er et godt afbræk i såvel ”normal” skolegang som i nødundervisning!

3   9

Virtuel madkundskab – del 1

Vi tager fire uger mere i den virtuelle verden, og madkundskab er et godt afbræk i såvel ”normal” skolegang som i nødundervisning! Madkundskab har derfor sin berettigelse i nød- og fjernundervisning

0   10

Ny mand på madkundskabsbloggen

Okay, gutter og gutinder, hvis vi skal have det her til at fungere, skal vi relationsdanne. Sådan er det i lærerpraksis i samspillet mellem lærer og elever – er det også sådan i bloggerverdenen?

0   39

Karriereskift.

Hvorfor laver du karriereskift? Det var et spørgsmål, jeg fik for ca. en måned siden fra en dreng i 3 klasse. Jeg smilede tilbage, og kom vist også til at sige, at sådan havde jeg ikke lige set det.

1   6

Priser til folkeskolelærere – den gode historie.

Hvis du arbejder indenfor pressen eller filmindustrien, er der mange muligheder for at modtage en pris, komme i rampelys, måske gå op af den røde løber og stå ved en mikrofon og sige kloge ord.

0   5

Smagen af jul – Smag for Livet.

Jeg svarede på et julespørgsmål på SMAG for LIVETS FB-side. Og nu har jeg modtaget den mest nørdede (på den fede måde) julekogebog. Skrevet af Ole G. Mouritsen, professor ved Københavns Universitet med forskningsområder i bio-og gastrofysik og Klavs Styrbæk, køkkenchef og kok.

0   6

Hver dag sin nedlukning.

I 38 kommuner lige omkring København sendes eleverne hjem fra i morgen. De har IKKE ferie, de skal modtage online undervisning indtil juleferie. Så ser sundhedsstyrelsen/regeringen tiden an indtil januar og skal tage stilling til, hvornår eleverne skal begynde igen.

3   37

Det tomme lærerværelse.

Da jeg begyndte på min nuværende arbejdsplads i det forrige årtusinde, var vi mange, der kom i god tid. Skoleinspektøren, stod ofte øverst på trappen og bød velkommen til Den danske Folkeskole og ønskede os en god dag.

0   44

For tidligt i skole.

Mor og far skal på arbejde. I Danmark kommer de fleste små børn i dagpleje/vuggestue, når de er ca. 10 måneder. Er det for tidligt, det er er der jævnligt diskussion om.

0   11

Flere i specialklasser

I 2012 blev det vedtaget at mange flere børn skulle undervises i folkeskolen. Begyndelsen var et opråb fra handicapgrupper om, at de ønskede at blive inkluderet i børneflokken i folkeskolen og ikke være ekskluderet på specialskoler.

0   12

Skal der være prøver i de praktisk-musiske valgfag?

I de praktisk-musiske valgfag gør elever og lærere sig klar til at gå til eksamen. Det er en stor mundfuld.

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
800 andre er allerede tilmeldt