BLOG Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   11

Kære forældre – tak for al opbakningen! Og god vinterferie

I en tid, hvor undervisning og arbejde er anderledes og udfordrende, er det fedt med en masse forældreopbakning til den virtuelle madkundskabsundervisning

0   7

Please kære skoleledere...

Vi fik lov at gå på weekend med nyheden om de aflyste valgsfagsprøver. Så nu har vi hele weekenden til at gruble over de mange mulige scenarier. Vinder regnearket eller de mulige erfaringer?

0   2

The Peanutbutter Challenge

Er du, dine elever eller børn klar på en sød lille udfordring? Kunne du godt bruge en supersød coronavenlig aktivitet, som ikke kræver ret mange resurser? Her følger en lille hyggelig hjemmeopgave til eleverne i denne nedlukket coronatid, som kan laves som lektie, virtuel undervisning eller en familieudfordring.

0   4

Virtuel madkundskab – del 2

Madkundskab er et godt afbræk i såvel ”normal” skolegang som i nødundervisning!

3   9

Virtuel madkundskab – del 1

Vi tager fire uger mere i den virtuelle verden, og madkundskab er et godt afbræk i såvel ”normal” skolegang som i nødundervisning! Madkundskab har derfor sin berettigelse i nød- og fjernundervisning

0   10

Ny mand på madkundskabsbloggen

Okay, gutter og gutinder, hvis vi skal have det her til at fungere, skal vi relationsdanne. Sådan er det i lærerpraksis i samspillet mellem lærer og elever – er det også sådan i bloggerverdenen?

0   38

Karriereskift.

Hvorfor laver du karriereskift? Det var et spørgsmål, jeg fik for ca. en måned siden fra en dreng i 3 klasse. Jeg smilede tilbage, og kom vist også til at sige, at sådan havde jeg ikke lige set det.

1   6

Priser til folkeskolelærere – den gode historie.

Hvis du arbejder indenfor pressen eller filmindustrien, er der mange muligheder for at modtage en pris, komme i rampelys, måske gå op af den røde løber og stå ved en mikrofon og sige kloge ord.

0   5

Smagen af jul – Smag for Livet.

Jeg svarede på et julespørgsmål på SMAG for LIVETS FB-side. Og nu har jeg modtaget den mest nørdede (på den fede måde) julekogebog. Skrevet af Ole G. Mouritsen, professor ved Københavns Universitet med forskningsområder i bio-og gastrofysik og Klavs Styrbæk, køkkenchef og kok.

0   6

Hver dag sin nedlukning.

I 38 kommuner lige omkring København sendes eleverne hjem fra i morgen. De har IKKE ferie, de skal modtage online undervisning indtil juleferie. Så ser sundhedsstyrelsen/regeringen tiden an indtil januar og skal tage stilling til, hvornår eleverne skal begynde igen.

3   37

Det tomme lærerværelse.

Da jeg begyndte på min nuværende arbejdsplads i det forrige årtusinde, var vi mange, der kom i god tid. Skoleinspektøren, stod ofte øverst på trappen og bød velkommen til Den danske Folkeskole og ønskede os en god dag.

0   44

For tidligt i skole.

Mor og far skal på arbejde. I Danmark kommer de fleste små børn i dagpleje/vuggestue, når de er ca. 10 måneder. Er det for tidligt, det er er der jævnligt diskussion om.

0   11

Flere i specialklasser

I 2012 blev det vedtaget at mange flere børn skulle undervises i folkeskolen. Begyndelsen var et opråb fra handicapgrupper om, at de ønskede at blive inkluderet i børneflokken i folkeskolen og ikke være ekskluderet på specialskoler.

0   12

Skal der være prøver i de praktisk-musiske valgfag?

I de praktisk-musiske valgfag gør elever og lærere sig klar til at gå til eksamen. Det er en stor mundfuld.

1   11

Lærerkursus i Madkamp.

Jeg var på det mest fantastiske lærerkursus i går. Jeg var i Odense hos underviser Majbritt Pless på lærerkursus i årets tema i madkamp Krig i køkkenet. Det historiske perspektiv skal ses i lyset af at det i år er 100 året for Sønderjyllands Genforening og 75 år siden 2. Verdenskrig sluttede.

1   18

Den forberedelse ingen ser.

Forberedelse er meget forskelligt, alt efter hvilket fag, man underviser i. Vi ved alle godt, at der bliver ingen undervisning uden forberedelse.

0   11

Verdensmål og madkundskab og squash

Lige efter sommerferien gik jeg i gang med Verdensmål og madkundskab i mine tre 6. klasser. Jeg fulgte lærervejledningen, PowerPoint og kogebogen.

0   16

25-års jubilæum

Jeg har været på den samme arbejdsplads i den samme kommune i 25 år. Det er som sådan let nok, man skal bare tage den samme tur hver dag, det ene år efter det andet.

0   6

Velkommen til madkundskab - et fag i rivende udvikling.

For 3 år siden var jeg læreren, der havde de to 6. klasser til madkundskab i tre lektioner om ugen. Og det var det.

2   71

Corona – hvad er det?

Ja, hos os er der ikke Corona mere. Alt – eller næsten alt – er som før Corona.

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
802 andre er allerede tilmeldt