BLOG Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


3   12

Hvem underviser dit barn?

Der var generalforsamling i Herning lærerkreds fredag den 15. marts. Vores kredsformand Helen Sørensen kom selvfølgelig rundt om mange forskellige emner i sin beretning. Et af emnerne var ”Hvordan sikres undervisning og elevernes læring i fagene?”.

0   4

Fagenes festival i Bella Centret torsdag den 14.marts.

Jeg var så heldig at være inviteret med til den første Fagenes festival i Bella Centret torsdag den 14.marts. En af de spændende debatter handlede om ”Den gode undervisning”.

0   3

Fastelavn er mit navn.

Et par gange står den på fastelavnsboller i madkundskabslokalet. For selvom vi slet ikke holder fast i fasten her 40 dage før påske, og fastelavnsboller også har været under forandring gennem historien, skal vi helt sikkert lave fastelavnsboller.

0   16

Fru Hertzum skriver…….

I Aftenshowet på DR1 blev Morten Messerschmidt forslag om, hvordan lærerne skal tiltales, diskuteret. Skal man sige Hr. og Fru?

0   4

Panikken bredte sig og faldt lidt ned igen

Det er nu nogle dage siden, ”Folkeskolen” udkom, og det gik op for nogle af læserne, at eleverne skal til at have ”Håndværk og design” fra 3. klasse, og panikken bredte sig på de sociale midler.

0   2

MOAR!!!!

Der er stor forskel på elever. Nogle er super dygtige og hjælper rigtig meget til hjemme. Andre har aldrig rørt en finger i et køkken, og de venter på, at mor kommer og hjælper.

0   6

Jubel og gråd

Jeg har både armene højt løftet i jubel og er fuldstændig hovedrystende. For endelig er timetallet, som Håndværk og design og Madkundskab før skulle deles om, nu lavet om til, at de har hver deres timetal. Men her skal man passe på, når man sætter et minimumstimetal på to lektioner til madkundskab. Det er ganske enkelt ikke nok til alle de discipliner, der skal klares i løbet af et forløb.

0   9

Så laver vi lige lidt om på det. Igen og igen og…

I sidste uge faldt en ny aftale om folkeskolen på plads. Umiddelbart ser det ikke ud til, at der er der sket de store forandringer.

0   2

Ferie og parasitter

Når vandretur på inkastien til Machu Picchu i Peru bliver forandret til læren om, hvor vigtig god hygiejne er for helbredet.

0   5

Godt nytår fra Peru

Jeg har fået, den fantastiske mulighed at komme til Peru og Argentina i forbindelse med min juleferie.  Min chef har været så venlig, at jeg fik lov til at overføre mine seniordage fra sidste kalenderår og slå dem sammen med seniordage fra dette kalenderår, min 6 ferieuge og omlægge fire andre dage.

0   7

Brug knolden

I det nye år skal eleverne i 6. klasse have konkurrencegenet stimuleret. Den står på ”Madkamp”, og det skal eleverne jo forberedes på.

1   14

Årets bedste julekalender.

Hver dag i december måned er ”Smag for livet” dukket op på min Facebook side, som en julekalender med små hyggelige og meget nysgerrighedsskabende input på julemad, juletraditioner, på den subjektrelaterede forståelse, der er i smagsoplevelsen, og hvorfor det gode selskab er så vigtigt for måltidet. Når man kommer ind på deres hjemmeside, kan man kun blive begejstret. Det ene indlæg giver lyst til at læse et mere og endnu et.

0   4

Pas på forberedelsen

Det er tid til vedtagelse af næste års budgetter. Finansloven er klar med skattelettelser på lystbåde, store biler og sommerhuse. Budgetforligene i kommunerne skal også på plads nu, og det ligner mange steder besparelser på offentlige institutioner.

0   9

Det er kedeligt.

Et af fokuspunkterne i Danmarks Radio i dag er kedsomhed i skolen. På den skole, hvor jeg underviser, siger 42% af eleverne at undervisningen er kedeligt tit eller meget tit. Historien er jo ikke ny. Der var også børn, der kedede sig, da jeg gik i skole for 50 år siden. Og i marts var der flere artikler på ”Skoleliv” om kedsomhed i folkeskolen.

0   4

Fordybelse og fornøjelse

I øjeblikket har jeg udover mine almindelige madkundskabstimer også fordybelsesdage i madkundskab, hvor vi har hele fredage med undervisning fra 8.00 til 13.45.  Jeg kan virkelig godt lide fordybelsesdagene. Vi kan nå så meget mere.

1   2

Bæredygtige mål

FN har vedtaget en række mål for bæredygtighed, der skal nås inden 2050 Tirsdag den 13, november var jeg til Gå-hjem-møde i Food Innovation House i Vejle. Et arrangement som Madkulturen stod for.

1   9

Mangfoldighed på godt og ….

Alle børn i folkeskolen er forskellige - også inklusionbørnene.

1   5

Evaluering – når vi det?

Ja, helt ærligt, så når jeg det ikke altid.

0   6

Teori i madkundskab – kan man godt bruge så lang tid på det??

Det spørgsmål blev jeg mødt med fra en af mine kollegaer, da jeg har valgt, at der et par gange ikke skal laves mad i madkundskabstimerne. Der vil blive teorigennemgang i forbindelse med Gocook og igen i forbindelse med Madkamp. Det spørgsmål blev jeg noget overrasket over.

0   6

Boller og kage til klasseturen

For et par uger siden fik jeg en henvendelse fra forældrerådet fra den ene 6. klasse. Forældrerådet havde planlagt en tur ud i naturen med overnatning. Eleverne skulle hentes torsdag eftermiddag, sove i shelters sammen med forældrene. Fredag morgen ville en af klassens lærere komme ud til lejren og sammen med en naturvejleder undervise eleverne.

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.287 andre er allerede tilmeldt