BLOG Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   12

Skal der være prøver i de praktisk-musiske valgfag?

I de praktisk-musiske valgfag gør elever og lærere sig klar til at gå til eksamen. Det er en stor mundfuld.

1   11

Lærerkursus i Madkamp.

Jeg var på det mest fantastiske lærerkursus i går. Jeg var i Odense hos underviser Majbritt Pless på lærerkursus i årets tema i madkamp Krig i køkkenet. Det historiske perspektiv skal ses i lyset af at det i år er 100 året for Sønderjyllands Genforening og 75 år siden 2. Verdenskrig sluttede.

1   18

Den forberedelse ingen ser.

Forberedelse er meget forskelligt, alt efter hvilket fag, man underviser i. Vi ved alle godt, at der bliver ingen undervisning uden forberedelse.

0   11

Verdensmål og madkundskab og squash

Lige efter sommerferien gik jeg i gang med Verdensmål og madkundskab i mine tre 6. klasser. Jeg fulgte lærervejledningen, PowerPoint og kogebogen.

0   16

25-års jubilæum

Jeg har været på den samme arbejdsplads i den samme kommune i 25 år. Det er som sådan let nok, man skal bare tage den samme tur hver dag, det ene år efter det andet.

0   6

Velkommen til madkundskab - et fag i rivende udvikling.

For 3 år siden var jeg læreren, der havde de to 6. klasser til madkundskab i tre lektioner om ugen. Og det var det.

2   71

Corona – hvad er det?

Ja, hos os er der ikke Corona mere. Alt – eller næsten alt – er som før Corona.

0   8

Skolegårdsbænkesnak

Når vi sidder der på bænken i skolegården, så går snakken om alt og intet. Filosoferende, vi undrer os og kommer med nye spørgsmål. I tiden fra påske har mit team haft alle gårdvagterne, fordi årgangene holdt forskudt frikvarter, så der har også været tid til en snak.

0   7

Vil du være med til at dele din undervisning i madkundskab?

Næste skoleår byder på nye afgangsprøver i de praktiske valgfag. Andet år 5 årgang er med. Der er brug for, at vi giver hinanden en håndsrækning, og deler vores undervisning.

0   4

Den sidste nødundervisning. Sidste skoledag, status på den sidste tid.

Efter anden åbning, kom min 5. klasse tilbage i eget lokale, hvor jeg havde alle mine timer. Det var dejligt. Nu var hele flokken samlet. Nu var der mulighed for at lave klasseundervisning, give en fælles oplevelse, som eleverne kunne arbejde videre på. Stadig uden undervisning i faglokalerne.

2   6

Karamellerne er aflyst.

Nogle aflysninger i denne Corona tid er mest bare dejlige.

0   7

Det kan ske for os alle

Jeg så filmen ”Jagten” med Mads Mikkelsen i hovedrollen som den uskyldige mand, der bliver anklaget for at havde befamlet et barn i børnehaven for nogle år siden. Jeg var afsted med to veninder, den ene var helt opløst, da vi kom udenfor biografen, den anden var også berørt, mens jeg syntes, det var en ret dårlig film, ikke fordi temaet ikke var vigtigt, men så inkompetent en ledelse, skulle man da virkelig lede længe efter.

1   24

Udskudt eller aflyst.

Eleverne i 7. klasse startede sidste sommer på valghold i de praktisk-musiske fag, bl.a. madkundskab. Fagene er prøvefag, og prøverne er planlagt til foråret ’21. Men under Corona-nedlukningen har kun de færreste læst de planlagte timer i fagene, hvilket betyder, at eleverne mangler et antal lektioner. Skal de lektioner læses, eller er de aflyst? Og hvad med prøverne?

0   3

Fjernundervisning - GRUNDSKOLE | emu danmarks læringsportal

Undervisningsministeriet har en række embedsmænd/kvinder ansat til de forskellige faggrupper. I faggruppen madkundskab har ministeriet samlet forskellige link sammen til Fjernundervisning og undervisning efter genåbning. Det hele kan findes her https://emu.dk/grundskole/madkundskab/fjernundervisning

0   11

Verdensmål og madkundskab

Det bedste tilbud til dig, hvis du skal have 6, 7 eller 8 klasse næste år til madkundskab. I dette skoleår har vi været 40 klasser som har afprøve bøgerne ”Verdensmål og madkundskab” skrevet af Helle Brønnum Carlsen og sponsoreret af spar Nord Fonden og Folkeskolen.

1   56

Når ja-hatten falder ned over øjnene.

At give nogle mennesker lov til at bryde karantænen svarer lidt til at have et hjørne i svømmebassinet, hvor man gerne må tisse i vandet, stod der i et opslag på Facebook. Den snuppede jeg lige

0   12

Corona-cirkus

De to sidste dage har været fyldt op af nye skemaer, regler, flytte fra et lokale til helt nye lokaler, flytte rundt på borde og stole, forberede og gøre klar til skoledage på en ny måde.

3   31

Så begynder vi igen.

Jeg har gjort noget næsten ulovligt i dag. Jeg har besøgt min datter og svigersøn og vores børnebørn. Vi var udenfor, vi kyssede ikke, vi gav ikke knus, men vi var sammen for første gang i meget lang tid. Vi voksne blev i hvert fald enige om, at nu havde vi alle overholdt de retningslinjer, der var meldt ud. At vi alle var raske lige nu, og det er ikke sikkert, at jeg ville blive ved med at være det.

0   10

Nødundervisning i de kreative fag

I disse dage, ser vi, hvor forskelligt vi griber nødundervisningen an.

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
748 andre er allerede tilmeldt