BLOG Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


0   1

Sankt Hans handler om fællesskab

Vi har de lyse nætters tid, som er fra den 5-5 til den 8-8. Sommerferien er lige om lidt.

0   14

En hyldest til alle Annierne.

På mange skoler går der en tjenende ånd rundt – nemlig flexjobberne. På vores skole hed hun Annie.

0   1

Samarbejdets røde tråd.

Så er fagfordelingen ved at være på plads. For første gang i mange år, skal jeg arbejde sammen med kollegaer i madkundskab, og det glæder jeg mig meget til.

0   17

Velkommen på pinden til den nye undervisningsminister.

Jeg ønsker dig tillykke med det nye job. Jeg håber, du får tid til at komme i praktik ude i virkeligheden i en uge. En uge, hvor du har fuldt skema, skal planlægge, være med til møder og har fuld tilstedeværelse.

0   2

Når det hele går i fisk – teori og praktik

Her er lidt til inspiration. I tre undervisning gange har 6. klasserne arbejdet med fisk.

0   7

Så ta’r vi cyklerne frem. Feltarbejde i modvind.

Jeg har hørt mange elever efterspørge mere bevægelse i undervisningen. Men når der så skal cykles eller løbes i lidt regnvejr, så får piben en anden lyd. Vi har lige set det hos os i forbindelse med en tur til det lokale naturcenter, hvor der skulle afholdes feltarbejde i naturfagene.

1   3

Når internettet går ned.

To gange i dette skoleår, har vi pludselig haft totalt nedbrud på internettet på vores skole. Jeg tror, der var en, der havde gravet et kabel over et eller andet sted i byen.

0   0

En arbejdsdag på en lørdag, der blev til en fest.

Vi får en ny skole, og den er rigtig flot. Men lokalerne til de praktiske fag viser sig at være en udfordring.

7   24

Hvor mange går på nedsat tid?

I min kommune skal gennemsnit undervisningstiden sættes op med 20 timer for lærerne. Det vil sige, der i gennemsnit skal undervises 770 timer.

0   5

Stor forskel på forberedelse.

Påskeferie er vidunderligt, uanset om man er troende eller ej. Det er familietid, madlavningstid, havetid og så lidt forberedelsestid. Solen skinner og varmer – det kan næsten ikke blive nedre.

0   4

Plads til teori i madkundskab

Jeg er så heldig, at jeg sidder med ved bordet i undervisningsministeriet, når den nye læseplan bliver redigeret. Det er seminarielektor, Helle Brønnum Carlsen, der skiver læseplanen om, så den formelt set er i overensstemmelse med ændrede lovgivningsmæssige rammer for Fælles Mål. Et kæmpe arbejde, som jeg har stor respekt for.

1   10

Tøm køleskabet.

Det her er en historie om held i uheld. Om hvordan koks i indkøbs proceduren kan medføre innovative, skabende og klimavenlige stunder i skolekøkkenet.

0   5

Vegetarburger med det hele

I denne uge tog jeg udgangspunkt i temaerne fra de sidste års madkamp: ”Konserver din køkkenhave” og ”Bælgfrugter og bæredygtighed”. Og Burgere er altid et hit. Også vegetarversionen.

3   12

Hvem underviser dit barn?

Der var generalforsamling i Herning lærerkreds fredag den 15. marts. Vores kredsformand Helen Sørensen kom selvfølgelig rundt om mange forskellige emner i sin beretning. Et af emnerne var ”Hvordan sikres undervisning og elevernes læring i fagene?”.

0   4

Fagenes festival i Bella Centret torsdag den 14.marts.

Jeg var så heldig at være inviteret med til den første Fagenes festival i Bella Centret torsdag den 14.marts. En af de spændende debatter handlede om ”Den gode undervisning”.

0   3

Fastelavn er mit navn.

Et par gange står den på fastelavnsboller i madkundskabslokalet. For selvom vi slet ikke holder fast i fasten her 40 dage før påske, og fastelavnsboller også har været under forandring gennem historien, skal vi helt sikkert lave fastelavnsboller.

0   16

Fru Hertzum skriver…….

I Aftenshowet på DR1 blev Morten Messerschmidt forslag om, hvordan lærerne skal tiltales, diskuteret. Skal man sige Hr. og Fru?

0   4

Panikken bredte sig og faldt lidt ned igen

Det er nu nogle dage siden, ”Folkeskolen” udkom, og det gik op for nogle af læserne, at eleverne skal til at have ”Håndværk og design” fra 3. klasse, og panikken bredte sig på de sociale midler.

0   2

MOAR!!!!

Der er stor forskel på elever. Nogle er super dygtige og hjælper rigtig meget til hjemme. Andre har aldrig rørt en finger i et køkken, og de venter på, at mor kommer og hjælper.

0   6

Jubel og gråd

Jeg har både armene højt løftet i jubel og er fuldstændig hovedrystende. For endelig er timetallet, som Håndværk og design og Madkundskab før skulle deles om, nu lavet om til, at de har hver deres timetal. Men her skal man passe på, når man sætter et minimumstimetal på to lektioner til madkundskab. Det er ganske enkelt ikke nok til alle de discipliner, der skal klares i løbet af et forløb.

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.327 andre er allerede tilmeldt