BLOG Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


0   4

Det urolige forår

Jeg synes, foråret er en mærkelig urolig tid i folkeskolen. Uroen spreder sig og kommer mange steder fra. Lige fra OK18 og afstemning, over fagfordeling, til børn, der bliver forstyrret af sol og pubertet.

0   4

Fællesskabet omkring maden

Da min far var barn midt i 1940érne, skulle der være totalt tavshed, når der blev spist aftensmad på slaget 18.00. En gang kom to af børnene til at fnise, så blev de sendt i køkkenet, der kunne de spise videre. Da de to næste børn også kom til at fnise, og dermed sendt ud, sagde min farmor: ”Jeg går frivilligt”. Nu sad de fire børn og deres mor i køkkenet og snakkede og hyggede sig. Min farfar sad i stuen og spiste i tavshed.

2   16

Køkkenhave, syltekrukke og ikke et ord om OK18

Det tager omkring fem måneder at dyrke afgrøder i køkkenhaven. Det er lige så lang tid, som Anders Bondo Christensen og Michael Ziegler har forsøgt at finde en løsning på lærernes arbejdstid.

1   7

Lucas hader madkundskab.

Lucas har flere gange givet udtryk for at han ikke kan lide at have madkundskab. En dag gik han bandene mumlende tilbage til sit køkken efter han havde hentet mandler i skabet. ”Hov, hov ikke bande,” sagde jeg. Lucas svarede pænt igen, at det gjorde han hele tiden, når han havde madkundskab

0   3

Madkultur og traditioner i hjemkundskab i Grønland.

Hjemkundskab, som det stadig hedder i Grønland, bygger på den madkultur der er i landet. I Grønland er det jagten, der bestemmer.

0   4

Kaffemik en madkultursoplevelse på Grønland

Min veninde Mette og jeg var blevet inviteret til Kaffemik i forsamlingshuset. Mette har været til kaffemik før og sagde, at hvis vi kom kl. et ville vi være de eneste. Vi kom derfor klokken to.

0   5

Kaffemik – alle er velkommen – grønlandsk gæstfrihed og kultur.

Når grønlænderne fejrer særlige begivenheder som fødsel, fødselsdag, konfirmation med mere, inviterer de til kaffemik. Kaffemik er i ordets bredeste betydning ”åbent hus”, og som alle andre steder, er der ved sådan en lejlighed noget at putte i munden.

0   6

Kartoffelmel og big business: På date med byens virksomheder i åben skole

I tv-udsendelsen Debatten bragte en skoleleder forleden skolereform og åben skole på banen. Hvor nyt begrebet ”åben skole” er, kan diskuteres. Jeg tror, rigtig mange har lavet ”åben skole” før, men da hed det nok bare noget andet. Her er et eksempel på, når det går godt.

0   3

Flere unge bliver fleksitarer

Fleksitar, et nyt modeord, eller er det bare det, de fleste os er og har været i mange år. En gang imellem kød, en gang imellem vegetarmad.

0   3

Én kylling - tre måltider

Det er både billigt og lærerigt for eleverne at strække én kylling til tre måltider i madkundskabsundervisningen, og det kan give gode diskussioner om både bæredygtighed, udskæringer og madspild.

0   3

Derfor kom vi ikke videre i madkamp

En beskrivelse af planlægning og vejen frem mod madkamp.

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.232 andre er allerede tilmeldt