BLOG Folkeskolens håndværk og design-rådgiver

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


0   4

Årsplan i håndværk og design skoleåret '19/'20

Årsplanen for håndværk og design på mellemtrinnet for skoleåret 2019/20 er i hus. Jeg har fokus på, at eleverne skal lære faglokalet at kende. Og så erkender jeg, at håndværket også er højt prioriteret.

0   7

En god app til den visuelle forberedelse.

Jeg er begyndt at bruge denne app, når jeg forbereder den praktiske undervisning. Deri sætter jeg billeder af arbejdsprocessen, printer den ud, så eleverne selv kan finde vej i deres egen proces. Det er winwin!

0   8

Få gratis inspirationshæfte til H&D i indskolingen.

Det er en god oplevelse, at undervise de mindste i håndværk og design. Men det kan også være en udfordring, da eleverne bare ikke er særlig store. Og nu da det er vedtaget, at 3.klasse skal have det praktiske fag, har jeg samlet mine erfaringer og forløb i et gratis inspirationshæfte, som du kan hente nederst på siden.

0   16

Vedtaget: Elever i 3.klasse skal have håndværk og design

Det er det en kærkommen politisk beslutning, at flytte håndværk og design ned i 3.kl. For eleverne har brug for det. Men vi skal være kritiske, når målene for faget kommer.

0   13

Trofæer -idé til løvsavskørekort.

Et forløb til det første løvsavs-bekendtskab.

3   6

At vælge den rigtige uddannelses-sti.

De unge bliver pacet igang med en ungdomsuddannelse. Fordi de skal derud, i samfundets hamsterhjul.

0   2

Håndværk og design og dansk. Flerfagligt forløb med dansk i 3.klasse.

Indspark i debatten om håndværk og design i 3.klasse. Her et forløb med vævede øjne.

7   4

Danmarks Læringsfestival 2019. (Med de praktisk søgende briller på)

Årets læringsfestival skuffede på håndværk og design fronten.

0   7

Serigrafisk tryk. Besøg af en undervisende kunstner.

I forbindelse med en af vores faguger, har en 5. klasse lært at lave serigrafiske tryk på papir, pap, træ og tekstil i håndværk og design.

4   9

Skal 3. klasse have håndværk og design efter sommerferien? Kommentar til folkeskole-aftalen.

I reformjusteringen står der sort på hvidt, at aftalepartierne er enige om, at 3. kl. skal have del af de praktisk musiske fag. Er det godt? Eller skidt?

0   14

Lanterner og kyndelmisse.

I anledningen af at dagene bliver stødt lysere, har 5. klasse skabt fine lanterner i metal og pil med transparent papir.

8   7

Nej, forældreintra giver ikke stress.

En lærers tanker om stresspanelets første anbefaling.

0   8

Håndværk og design i indskolingen. Inspiration til forløb.

Byggeriets Kvinderåd er kommet med en række anbefalinger til, hvordan vi kan få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. En af anbefalingerne er, at håndværk og design skal på skemaet allerede i 0.klasse. I indlægget her, er der samlet en række forløb, der netop tilgodeser det praktiske fag i indskolingen. Det er flerfaglige forløb med bl.a natur og teknologi.

1   8

De praktiske fag kom på dagsordenen i 2018. Men var det blot en politisk strategi?

2018 blev et godt år. På godt og ondt. Dette indlæg handler om nogle af de gode praktiske politiske beslutninger, fra det forgangne år. Og et uskyldigt stort spørgsmål til dem.

0   7

Traditionen tro: juleafslutning i kirken.

Ærlig lærer: "Hvis man trættes af præstens prædiken, er der mange andre ting, at foretage sig. Bl.a kigge på de smukke blyindfattede ruder og bygningsværket"

2   10

Når undervisningen går i fisk - et godt flerfagligt forløb TRODS reformen.

Nedenstående forløb skal ikke ses som et produkt af en skolereform. Nedenstående forløb skal ses som et produkt af engagerede lærere.

0   12

Juletræsvedhæng

Et lille juleforløb, der pynter gevaldigt.

0   4

Aftale om mere praksisfaglighed i udskolingen skal roses. Og udfordres.

Både glæde og forundring poppede ukontrollerbart op under læsning af aftalen om "Fra folkeskole til faglært" - aftalen om mere praksisfaglighed i udskolingen.

9   69

Hvor blev respekten af?

Jeg oplever ikke store udfordringer med inklusionselever i de praktiske fag. Til gengæld er behovet for at inkludere helt "almindelige" elever blevet større. Ikke kun i de praktiske fag.

0   4

Praksisblinde elever er kommet for at blive.

Kommentar til regeringens udspil om mere praksisfaglighed i udskolingen. Det bliver en udfordring for eleverne med 10 tommelfingre, at have et obligatorisk praktisk valgfag.

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.194 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks