BLOG Folkeskolens billedkunstrådgiver

Sarah Urgaard:

Lærer, faglig rådgiver og meningsdanner

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   5

Indtryk bliver til udtryk - ekspressionisme

Ekspressionisme kræver en sanselig tilgang til den kreative proces. Genren danner rum for, at eleverne giver udtryk for deres sanselig indtryk af verdenen.

1   15

Tre ønsker og en stjerne

Det som billedkunst kan, er stadig helt særligt og unikt. Dét skal vi holde fast i,  når teknologiforståelsen vinder mere og mere frem.

0   4

Pak praktiske pakker til din virtuelle undervisning

Du kan nå det endnu, og dine elever kan gøre det meste af arbejdet selv. Planlæg en shoppedag i lokalet. Du letter dit eget arbejde og både din og elevernes frustration, når ingen mangler en limstift i den virtuelle undervisning.

3   12

Forebyg og forbered forsvindingsnumre i dit faglokale

Når skolen har emmeuger, projektuger og klippeklisterdage, så skal den tilsynsansvarlige låse døren til billedkunstlokalet og sidde vagt. Hvis ikke, så skal man være forberedt på, at materialer og redskaber forsvinder i store mængder. Men man kan også forbygge og forberede sig.

1   8

21 råd fra lærer til lærer i billedkunst

Glimmer er et materiale, der virkelig deler vandene. For nogen er det "deres yndlingsfarve" for andre er det "djævlens skæl". Hvad er det bedste råd, du ville ønske, du havde fået, da du begyndte at undervise i billedkunst? Det spurgte jeg min kolleger om og svarene kan du læse her!

0   4

Lærer-vidensdeling - et vigtigt redskab i billedkunstundervisningen

Jeg har aldrig haft to ens årsplaner og jeg har aldrig haft en årsplan det er lykkedes mig at følge fra start til slut. Og synes jeg er en styrke. Jeg deler, låner og stjæler med arme og ben, og det bærer min årsplan præg af.

2   8

Billedkunst: kvalitet over kvantitet

Hvad ville du vælge? Fem gennemarbejdet forløb eller så mange forløb som muligt?

0   6

Ordblindeugen i billedkunst

I forbindelse med den internationale ordblindeuge, som altid falder i uge 40, så har vi også i billedkunst, haft særligt fokus på at markere ugen. Vi er blevet klogere på, hvad det vil sige at have læsevanskeligheder og hvordan man kan bruge det som en fordel.

0   4

Billedkunst: mini pasteups

Vi har arbejdet med den danske gadekunstner Kissmama, og har nu nået 3. fase, hvor vi har lavet mini pasteups af Kissmama inspireret personligheder med statements.

0   3

Streetart med Kissmama på 6.årgang

Streetart er et fast tema på min årsplan. Jeg varierer altid indhold og kunster, og nu er det endelig blevet tid til Streetart kunstneren Kissmama og hendes fede, ironiske pasteups.

0   18

Velkommen tilbage

Om få dage åbner skolerne dørene op efter en velfortjent sommerferie. Det gør uden de snærende coronabånd, men med god og sund fornuft med det vi har lært om hensyn og hygiejne. Lad os have fokus på at skabe positive og trygge rum for vores elever. Brug mine gratis opslag til at skabe et positivt rum.

1   10

Idéer til din årsplan i billedkunst

Lige om lidt skal vi til det igen. Måske er du allerede gået i gang. Årsplanerne skal udarbejdes eller der skal i hvert fald laves en foreløbig grovskitse. Se med her, og få indspark til næset årsplan i billedkunst.

0   12

Sorte negle i billedkunst

Vi har arbejdet med sort ostevoks, og med i købet kommer de sorte negle og de klistret fingre.

0   7

Endelig er vi tilbage i billedkunstlokalet

Det er med stor glæde, at vi ENDELIG kan bruge vores faglokale. Fordybelse, frustration og fantasi kom i spil, da vi i dag tog hul på skoleårets sidste billedkunstforløb.

0   7

Billedkunst: Hug med arme og ben...

... For nu skal vi bare trygt og sikkert igennem de næste par måneder, så vi lærere kan komme på en veltjent sommerferie.

3   5

Guldalder Wannabes anno 2021

Vi arbejder lige nu i den hybride skole, som består både af virtuel og fysisk undervisning. Det udfordrer endnu engang vores planlægning, didaktik og indholdet. Min 5.klasse har arbejdet med Guldalderen, den ene uge i den virtuelle undervisningen og ugen efter i den fysiske.

0   13

Billedkunst i den hybride skole - Pixelart

Nu skal vi nok ENDNU engang gøre os klar til at sadle om i folkeskolen. Sidste udmelding er, at vi 'kan' få børnene i skole alle dage, men skiftevis en uge indendørs og en uge udendørs. Nu afventer vi pænt BSUs beslutning. Det betyder også, at vi for 117. gang, skal ændre måden vi underviser på, didaktikken, indholdet, krav og forventninger, det hele kastes op i luften, og lander nye vilkårlige steder. Også i billedkunst.

0   3

Billedkunst: Foldehuse og indretning

Før mine elever blev sendt på påskeferie, foldede vi sammen 3D huse. Efterfølgende fik de til opgave at indrette huse og videofilm en housetour.

0   6

Billedkunst i den virtuelle skole - Perspektivnavne

I denne uges udgave af "Billedkunst i den virtuelle skole" foreslår jeg, at man arbejder tværfagligt med matematik. 5.klasse har tegnet perspektivtegninger med deres navne som motiv.

2   7

Billedkunst i den virtuelle skole - Symmetri i farver

Nu begynder idéerne til, hvad man kan lave hjemmefra, uden en masse materialer, altså snart at halte en smule. Vi holder ud lidt endnu, og jeg sender endnu en simpel opgave gennem skærmen i den virtuelle undervisning.

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.783 andre er allerede tilmeldt