BLOG Folkeskolens billedkunstrådgiver

Sarah Urgaard:

Lærer, faglig rådgiver og meningsdanner

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

2   5

Har du hjulpet en bachelorstuderende i dag?

Lige nu skulle mange af landets fremtidige lærere have været ude og samle empiri til deres bachelorprojekter. Corona gør det svært, men ikke helt umuligt. Vi kan hjælpe dem.

2   10

På museum hjemme fra sofaen - en virtuel tur

Der er en måde, at få en smule kultur og læring ind, selvom vi sidder der hjemme, og alle offentlige institutioner og større forsamlingssteder er lukket.

2   23

Online- og hjemmeundervisning i billedkunst

Corona har sørget for, at de danske skoleelever ikke kan møde op til undervisningen fra på mandag. But, the show must go on... og jeg har fundet på nogle små projekter, som du kan sætte dine elever til at lave imens vi alle er hjemsendt. De kan alle tilpasses og formildes gennem ens fortrukne platform.

2   12

Corona virus aflyser fernisering

Corona har været skyld i rigtig mange aflysninger, og det er selvfølgelig helt forståeligt, men hold nu op, hvor er det irriterende.

4   5

Nedtælling til Billedkunstens dag-udstilling

På mandag begynder Billedkunstens Uge på Kobberbakkeskolen afd. Sydby i Næstved. Skolen består af almen og speciel klasser. Vi samler igen elever og pædagogisk personale om et fælles kunst projekt.

0   3

Vandalisme bliver vandaliseret... Og HVAD SÅ?!

"Bristol’s new #Banksy has been vandalised. The protective sheet put over it had already been broken." Stop jer selv!

0   2

Tegn med bonzaitråd i billedkunst

Bonzaitråd, ståltråd, sten eller klodser, er opskriften på en lille rummelig skulptur, som jeg er sikker på, at mine elever vil elske.

0   17

Så hiv dog i den håndbremse!

Det skriger til himlen! Få det til at stoppe.

3   5

Blackout poetry - en trin for trin guide

Blackout poetry - en guide + den nørdede teori bag.  Uanset om du skal undervise et kort forløb i 4.-5.klasse eller om du skal dykke helt ned og nørde med et valgfagshold, så kan du hente inspiration her.

0   28

Er din årlige MUS spild af tid? MUS og kompetenceudvikling, når man er kaos-lærer.

Måske er det din første medarbejderudviklingssamtale, måske har du prøvet det hvert år de sidste 20 år. Måske har du oplevet at få mange ønsker og forventninger opfyldt gennem årene, og måske er du bare blevet skuffet år efter år. Nu er det tid til at afstemme dine forventninger og gøre det klart for dig selv, hvad du ønsker dig.

0   16

Tillid og ledelsesret til KL...

Jeg forstår ikke, at vores repræsentanter i kommissionen kan sige, at man på skolerne ikke oplever det som et problem, at der ikke er loft over timetallet.

0   12

Snemænd og pastelkridt

Materialekenskab i billedkunst er lige så vigtigt som at kende sit værktøj i håndværk og design, og mine elever elsker at lære nye materialer at kende.

0   2

Endelig!! Den nye prøvevejlendning til billedkunst

Læs om sammenhængen mellem prøven, faget og folkeskolens formål. Varme fra trykken, klar til læsning.

0   5

Når det skal gå hurtigt i billedkunst

Nogen gange skal man bare lave noget enkelt, hurtigt og lige til at gå til. Når jeg står i de situationer, så er det ofte fordi, at det ikke giver mening at starte op på noget nyt. I dag var en af de dage.

0   10

Evaluering af en leder

Mine 10 råd til relationstyrkende opmærksomspunkter, som er en fast del af min klasseledelse.

5   35

Lad os snakke om noget der giver mening for OS, tak!

Jeg underviser i billedkunst i indskolingen og på mellemtrinnet og der er så mange ting jeg gerne vil nørde med mine kolleger, når vi endelig skal mødes i fagteams. Men næææ nej....vi skal snakke om professionel dømmekraft, læringsplatform og sammenhængskraft.

0   2

Vi når det nok : når årsplanen begynder at skride

Vi kan ikke altid nå det hele, men vi kan komme et rigtig langt stykke af vejen. Hvis bare vi har fokus på elevernes flow og fordybelse, giver dem oplevelser og erfaringer i billedkunst, så kan vi sagtens hjælpe dem i mål.

0   2

Billedkunst : Hvem elsker ikke gratis materiale?

Jeg ELSKER at blive inspireret og endnu mere, når jeg kan dele materialer med andre lærere. Jeg ELSKER også at modtage og prøve nye materialer, og jeg ELSKER at få lov til at være med i testgrupper og dele min erfaring.

0   4

Den helt store billedkunstfremlæggelse: Maskeparade

To 4.klasser i Næstved, fra henholdsvis Kobberbakkeskolen afd. Sydby og Ellebækskolen afd. Kalbyris, har samarbejdet i en uge, for at lave fantastiske insekt masker og kostumer. Deruovder har de lært om drama og rytme. En helt fantastik oplevelse som børnekulturhuset har stablet på benene i anledning af Kulturnatten 2019.

0   6

Når billedkunst rammer og gør ondt

Billedkunst er et kommunikationsfag. Det er et fag, hvor eleverne lærer at kommunikere til og om deres omverden, samtidig med, at de lærer at analysere det de selv er modtagere af. Man kan arbejde med lette, humoristiske og smukke emner, men de tunge emner, dem som gør ondt, de kan rykke noget i eleverne.

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.484 andre er allerede tilmeldt