BLOG Folkeskolens billedkunstrådgiver

Sarah Urgaard:

Lærer, faglig rådgiver og meningsdanner

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   4

Billedkunst: mini pasteups

Vi har arbejdet med den danske gadekunstner Kissmama, og har nu nået 3. fase, hvor vi har lavet mini pasteups af Kissmama inspireret personligheder med statements.

0   3

Streetart med Kissmama på 6.årgang

Streetart er et fast tema på min årsplan. Jeg varierer altid indhold og kunster, og nu er det endelig blevet tid til Streetart kunstneren Kissmama og hendes fede, ironiske pasteups.

0   16

Velkommen tilbage

Om få dage åbner skolerne dørene op efter en velfortjent sommerferie. Det gør uden de snærende coronabånd, men med god og sund fornuft med det vi har lært om hensyn og hygiejne. Lad os have fokus på at skabe positive og trygge rum for vores elever. Brug mine gratis opslag til at skabe et positivt rum.

1   9

Idéer til din årsplan i billedkunst

Lige om lidt skal vi til det igen. Måske er du allerede gået i gang. Årsplanerne skal udarbejdes eller der skal i hvert fald laves en foreløbig grovskitse. Se med her, og få indspark til næset årsplan i billedkunst.

0   12

Sorte negle i billedkunst

Vi har arbejdet med sort ostevoks, og med i købet kommer de sorte negle og de klistret fingre.

0   7

Endelig er vi tilbage i billedkunstlokalet

Det er med stor glæde, at vi ENDELIG kan bruge vores faglokale. Fordybelse, frustration og fantasi kom i spil, da vi i dag tog hul på skoleårets sidste billedkunstforløb.

0   7

Billedkunst: Hug med arme og ben...

... For nu skal vi bare trygt og sikkert igennem de næste par måneder, så vi lærere kan komme på en veltjent sommerferie.

3   5

Guldalder Wannabes anno 2021

Vi arbejder lige nu i den hybride skole, som består både af virtuel og fysisk undervisning. Det udfordrer endnu engang vores planlægning, didaktik og indholdet. Min 5.klasse har arbejdet med Guldalderen, den ene uge i den virtuelle undervisningen og ugen efter i den fysiske.

0   13

Billedkunst i den hybride skole - Pixelart

Nu skal vi nok ENDNU engang gøre os klar til at sadle om i folkeskolen. Sidste udmelding er, at vi 'kan' få børnene i skole alle dage, men skiftevis en uge indendørs og en uge udendørs. Nu afventer vi pænt BSUs beslutning. Det betyder også, at vi for 117. gang, skal ændre måden vi underviser på, didaktikken, indholdet, krav og forventninger, det hele kastes op i luften, og lander nye vilkårlige steder. Også i billedkunst.

0   3

Billedkunst: Foldehuse og indretning

Før mine elever blev sendt på påskeferie, foldede vi sammen 3D huse. Efterfølgende fik de til opgave at indrette huse og videofilm en housetour.

0   6

Billedkunst i den virtuelle skole - Perspektivnavne

I denne uges udgave af "Billedkunst i den virtuelle skole" foreslår jeg, at man arbejder tværfagligt med matematik. 5.klasse har tegnet perspektivtegninger med deres navne som motiv.

2   7

Billedkunst i den virtuelle skole - Symmetri i farver

Nu begynder idéerne til, hvad man kan lave hjemmefra, uden en masse materialer, altså snart at halte en smule. Vi holder ud lidt endnu, og jeg sender endnu en simpel opgave gennem skærmen i den virtuelle undervisning.

0   3

Billedkunst i den virtuelle skole #5

UgeSex 2021: tværfagligt arbejde med billedkunst. I denne uge har 5.klasse arbejdet med kønsnormer, kønsforventninger, normer generelt, LGBT+ miljøet og personer. I billedkunst tager vi fat på kønsforvetninger og fordomme.

0   7

Billedkunst i den virtuelle skole #4

Når man konserverer, så putter man noget på glas eller dåse, hælder et beskyttede lag væske over, og på den måde holder det sig friskt, så vi kan tage det frem og nyde det langt ud i fremtiden. Syltede kirsebær, agurker, ferskner og meget mere. Hvad med kærlighed, godt helbred, kram og solskin? Kunne det ikke være dejligt at nyde, når du en dag står og mangler? Forløbet sender eleverne ud i den abstrakte forestilling om alt det uhåndgribelige, som ikke kan købes for penge. Og samtidig kan man diskutere, hvad der er kunst.

1   6

Billedkunst i den virtuelle skole #3

Idé # 3 til billedkunst i den virtuelle skole. Denne gang handler det om em kombinationen af HD og billedkunst i den virtuelle skole. De har designet og lavet en mockup af først en stol, og senere møbler, som passer til. I billedkunst skal de lave en person/figur, som kan interagere med deres møbel.

0   6

Billedkunst i den virtuelle skole #2

Idé # 2 til billedkunst i den virtuelle skole. Denne gang handler det om den klassiske billedanalyse. Eleverne vælger deres egen favorit, som analyseres i en Google slide skabelon, inden den fremlægges virtuelt i grupper af 2, 4 eller for hele klassen.

1   12

Billedkunst i den virtuelle skole #1

Nu er vi her igen. Den virtuelle skoleklokke har ringet ind. Denne gang skal mange undervise i alle fag og i fuldt skema. Det kan udfordre især de praktisk musiske fag, men der er også potentialer. Jeg laver en række indlæg med overskriften "billedkunst i den virtuelle skole", det først handler om fabeldyr.

0   10

Krea i den virtuelle undervisning

Nu er vi her igen. Coronaskolen er åben, men det er ikke som i foråret. Nogle elever undervises i fuldt skema også i de praktisk-musiske.

0   2

Juledøre, en amerikansk tradition i de danske skoler

De amerikanske skoler har længe lavet juledøre og udsmykningskonkurrencer. Nu har den tradition fundet vej til Danmark.

0   6

Når der går juleklip i billedkunst

I år må mine elever undvære. De får jul ind på så mange andre tidspunkter, at jeg næsten tror, at de bliver jule-mætte, og gerne vil lave noget helt andet, bare engang imellem. Det bliver så i billedkunst.  Lige nu arbejder vi med streetart; grafitti.

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.725 andre er allerede tilmeldt