BLOG Folkeskoleforældre

SKRIBENTER
Cecilia Lucia Fava :

Formand i foreningen Folkeskoleforældre

Charlotte Birk Bruun:

Specialpædagogisk konsulent, Cand.pæd.phil og Bestyrelsesmedlem i Folkeskoleforældre

Anette Lind:

Lærer, Cand. pæd. i pædagogisk psykologi og næstformand i foreningen Folkeskoleforældre

Christian Wadskov:

Systemadministrator og Bestyrelsesmedlem i Folkeskoleforældre

Maud Pedersen:

Tegnende fritænker

Abonner på nyt om Folkeskoleforældre i dit personlige nyhedsbrev.


0   10

I have a DREAM

Engang var et stærkt retorisk greb, brugt af en mand med noget på hjertet. I dag er DREAM en fremskrivningsmodel, der beskriver en måske forestående fremtid.

3   18

Det Moderniserede Demokrati

Synlig Politisk Ledelse 2.0 er de nye Demokratiseringsstrategier, udarbejdet efter Moderniseringsstyrelsens gennemprøvede metoder.

0   17

Blachman og 8.klasse

Hvordan får man frie og sprællevende ideer ud af dejlige almindelige elever i 8. klasse

0   8

Tilbage til Fagligheden

Tilbage til fremtiden; hvor Faglighed er substansen i skolens væsen. Og hold fast i den. De lærere der kan dette, pga lang erfaring med dna-dybt kendskab til eget fag samt skolens formål, har stadig fat i den lange ende.

0   17

De besværlige elever

Elever, forældre og lærere bliver syge af at at disrupte KL og Moderniseringsstyrelsens metaplaner.

24   34

Elevplanen er blevet til en uoverskuelig jungle af mål

Læringsplatformene får skabt nogle underlige logikker, hvor selve det, at man kan gøre noget, fx overføre målene fra lærernes årsplan til elevplanen, bliver til, at det er hvad man gør. Men mindre kan altså også gøre det, og det er ikke altid, at automatik giver mening eller letter processen.

3   57

Er det offentlige ramt af en data-og digitaliseringsrus?

Data- og digitaliseringsskeletterne vælter ud af skabet i denne tid, hvor Politiken har sat fokus på ulovligheder i forbindelse med den nationale trivselsmåling, kommunale målinger og offentlige aktørers samarbejde om undersøgelser. Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at vi oplever offentlig omgang med private data, som både er ulovlig og etisk problematisk.

1   35

Gælder persondatalovgivningen ikke for folkeskolen?

I den aktuelle debat om trivselsmålinger og de udeladte oplysninger om, at målingerne ikke er anonyme, rejser der sig andre spørgsmål: Nemlig det overordnede, om persondatalovgivningen ikke gælder for folkeskolen generelt? Og om grundlaget for nationale test er i overensstemmelse med lovgivningen?

1   32

Godt nytår fra foreningen Folkeskoleforældre

Kære medlemmer i foreningen samt alle I andre, der (også) interesserer jer for skole, børneliv, undervisning, pædagogik - kort sagt, vores børns nutid og fremtid. Vi ønsker jer alle et rigtig godt nytår...

0   21

Glædelig jul fra Folkeskoleforældre

Foreningen Folkeskoleforældre ønsker alle en glædelig jul. Med julens komme følger der ønskesedler med. Vi har lavet en ønskeseddel på vegne af vores børn og os som forældre.

11   20

Den helende lærer

Lad os sætte kunst og kultur i centrum. Kunst og kulturudtryk med en børneflok, kan noget særligt. Kunst og andre kulturudtryk, virker på et meget dybere plan, end vi for længe har turdet tale om. Men det ligger til dette fagområde, at skabe helende sammenhænge.

0   11

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Folkeskolens formål (folkeskoleloven)

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om folkeskolens formål (folkeskoleloven). Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

0   19

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Skoleledelse og skolebestyrelse

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om skoleledelse og skolebestyrelse. Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

0   18

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Projektitis og prioriteter

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om Projektitis og prioriteter. Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

0   11

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Social arv og folkeskolen

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om social arv og folkeskolen. Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

0   9

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Samarbejde mellem skole og hjem

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om samarbejde mellem skole og hjem. Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

0   15

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Et godt undervisningsmiljø

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om et godt undervisningsmiljø. Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

0   16

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Digitalisering

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om digitalisering. Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

0   10

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Nationale test

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om nationale test. Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

0   11

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Høj faglighed

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om høj faglighed. Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.