BLOG Folkeskoleforældre

SKRIBENTER
Cecilia Lucia Fava :

Formand i foreningen Folkeskoleforældre

Charlotte Birk Bruun:

Specialpædagogisk konsulent, Cand.pæd.phil

Anette Lind:

Redaktør Tidsskriftet Specialpædagogik, Næstformand i foreningen Folkeskoleforældre, Cand. pæd. i pædagogisk psykologi, underviser

Christian Wadskov:

Systemadministrator og Bestyrelsesmedlem i Folkeskoleforældre

Maud Pedersen:

Tegnende fritænker

Abonner på nyt om Folkeskoleforældre i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

13   55

Den danske fuske-folkeskole

Stor er forargelsen, over en skole i Aarhus angiveligt har fusket, for at skaffe bedre karakterer til elevernes afgangsprøver. Og det skal undersøges. Der vil sikkert blive udpeget ansvarlige, om muligt. Men spørgsmålet er, hvem eller hvad der egentlig bærer ansvaret?

3   33

Bundkarakter til flid, fedt og snyd

Flid. Flidskarakter. Gøre sig umage. Gøre en indsats. Hvor kom det lige fra? Fra forskere? Fagprofessionelle? Forældre? Elever? Embedsmænd? Hvad er meningen?

3   46

Frysende Frederik tilbage i skole

”Det er bedre end ingenting” … siges der. Men er det bedre end ingenting at lade elever deltage i ”udeskole” fem-seks timer dagligt – i fem grader? Man skulle tro, det var en artikel fra Rokokoposten!

105   39

Når skolen gør ondt

Som forælder står vi alle med bævende hjerter og stolte smil til vores børns første skoledag. Vi ved alle, at skolen betyder en masse, og vi ved også, at nogle børn virkelig slår sig på den. Alle håber vi, at lige netop vores barn går fri af mobning og mistrivsel. Vi vil gøre alt for at vores børn trives. Og vi går langt, og tåler meget, for vores børns skyld. Nogle gange er vi bare magtesløse.

3   58

Skolerne skal tilbage i Corona-mode

På et tidspunkt blev der talt meget om hammeren og dansen. Vi skulle slå hårdt ned. Derfor lukningen af Danmark. Og så skulle vi danse bagefter med test, masker og afstand for at holde virus i ave. Men der er altså ikke meget dans over det, der foregår i den danske folkeskole pt.

0   23

Er det farligt for børn at vaske hænder?

Siden de første skoler åbnede i onsdags har vi set billeder af små børns tyndslidte håndrygge. Der deles gode råd om helende cremer og andre lindrende fif, og forældre er fuldt forståeligt bekymrede, da den røde hud er en helt konkret og synlig konsekvens af hyppige håndvask og spritten af.

2   64

Kære Børne- og undervisningsminister

Tak for den desværre alt for korte drøftelse af de igangværende skoleåbninger i P1 DEBAT i går, torsdag. Jeg synes programmet fik rundet flere interessante problemstillinger, men jeg brænder dog inde med flere spørgsmål, jeg ikke fik mulighed for at stille dig. Derfor dette åbne brev.

10   559

Hvordan kom vi fra: “Vis samfundssind og #stayhome” til: “Stop jeres egoistiske forældre-flæberi og send jeres børn i skole!” i løbet af et øjeblik?

Mine store forundring opstår, når vi tilsyneladende nu står i en situation, hvor dé forældre, der af forskellige årsager (frygt, usikkerhed, tvivl eller blot ren og skær mulighed) ønsker at fortsætte nødundervisningen hjemme, bliver udråbt til egoistiske, utaknemmelige speltmødre m/k, der ikke udviser samfundssind, ansvarsbevidsthed og solidaritet med de forældre, der har haft deres børn i nødpasning indtil nu.

5   18

Tanker om den kommende tid for børn, forældre og medarbejdere på vores skoler

Efter pressemødet i går, hvor Mette Frederiksen bl.a. bekendtgjorde, at skolegangen for elever i tidlig SFO til og med 5. klasse samt for alle elever i specialtilbud gradvist skal påbegyndes igen fra d. 15. april, har vi været i kontakt med flere forældre, der giver udtryk for usikkerhed, utryghed og mistillid til den forestående situation. Vi videreformidler her en række af de bekymringer vi har mødt og vores refleksioner over situationen.

1   60

I går var det sikkerheden først, i morgen er det børnene først!

Det skaber angst og utryghed og det er helt relevant. Der er ingen virkelighed at spejle sig i, for hverken forældre eller fagfolk i dag. Giv plads og taletid !

2   28

Hvis det her kommer til at vare i mere end to uger...

Så er vi nødt til, at gribe fat i folkeskolens formålsparagraf og fagenes formål, og tolke det ind i en ny kontekst. Man kan ikke lave, det man plejer at lave henne i folkeskolen, hjemme i sofaen, via et digitalt signal.

0   61

Skolen og undervisning skal ikke være en markeds- og gøglerplads

Folkeskolen angår os alle. Læring er en del af livet. Ingen mennesker kan ikke-lære. Spørgsmålet er, hvad de lærer. I livet. Af livet. Jeg synes, at vi skal overlade "undervisning" til skolen og dem, der har forstand på det.

34   1177

Vi er nødt til at sænke ambitionsniveauet!

Kære lærere, medforældre, skoleledere, skolechefer, virksomhedsledere og undervisningsminister og statsminister. Vi er nødt til at sænke ambitionsniveauet, ellers kollapser vi alle her under Corona-krisen.

0   12

Favnfulde

Nye ord og begreber på det der sker i virkeligheden. Væk med ubrugelige og umenneskeliggørende begreber.

4   94

Fra Folkeskoleforældre: Kære Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil

Velkommen til. Du træder ikke ind på et for dig nyt område, men med en ny rolle. Som ansvarlig for vores børn og undervisning, endda en utrolig vigtig rolle. Med direkte betydning for over en million af vores borgere. Med indirekte betydning for hele Danmark. For nutiden og fremtiden. Vi er sikre på, at du har gode intentioner. Foreningen Folkeskoleforældre, der er stiftet i 2014 og har knap 2.000 medlemmer, vil gerne bidrage til, at de intentioner kan bruges til det gode. For vores børns skyld. For barndommen kan ikke gøres om.

0   12

Forældreoprøret ulmer

Småbørnsforældre er gået på gaderne. Folkeskoleforældre har fået nye kort på hånden med §9. Valgets temaer kan pludselig blive børns vilkår.

0   20

Den der ejer sproget, styrer!!

Sproget og ytringsfriheden er i vælten. En lærer fra Odense og en kontanthjælpsmodtager fra Sydhavnen kæmper og bekæmper de lukkede magtrum med ord. Dette er historien om, hvad der kan ske, når man råber røvhuller!

1   48

Historier fra en anden tid – og hvad vi byder vores børn i dag

Jeg tænker tilbage på min egen barndom. Fortidens fortællinger viser os, hvilket børneliv der var i forhold til nutidens børneliv. Der er sket en foruroligende udvikling. Og det gør ondt at være vidne til, hvad vi byder vores børn i dag.

1   23

Farvel til Folkeskolereformen og goddag til Forandring

Vi begynder efterhånden at kunne konstatere, at Folkeskolereformen ikke fungerer. Selv dem der ihærdigt har forsvaret den, og stået bag den siden 2013, er begyndt at være kritiske.

5   30

Folkeskoleforældre om Folkeskoleudspillet: Overordnet

Flere aktører har været ude og kritisere eller støtte regeringens udspil til hvad der kaldes for en ”justering” af folkeskolereformen. Foreningen Folkeskoleforældre vil bidrage i debatten med kommentarer til hvert initiativ.