BLOG eTwinning

SKRIBENTER
Tine Lund:

Lærer

Marie Louise Petersen:

Lærer og eTwinning-ambassadør

Lisbeth Kodal:

Pædagogisk konsulent - lærer

Birgitte Herrmann:

Underviser og læringsvejleder

Abonner på nyt om eTwinning i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   7

Pral – er det egentlig ok?

Ja da. På Sønderris (Auraskolen) har man en hel væg med lutter pral. Her møder man et hav af certifikater, verdenskort og store bogstaver, som angiver, at skolen i den grad har ”udsyn”; Aura – a window to the world.

0   7

Craft og eTwinning på Auraskolen

CRAFT-konkurrence; Fruit City - students create the sustainable housing of the future.

0   6

Nordic Craft et eTwinning-projekt

Creating Really Advanced Future Thinkers. Tværfagligt, nordisk projekt omhandlende innovation for skoleelever.

0   9

Milano – ny viden, ny forskning, nyt netværk

Med eTwinning er mulighederne endeløse, og platformen er en hjælp til at strukturere det interkulturelle møde i et sikkert miljø. eTwinning understøtter livslang læring.

0   1

eTwinning, et lærer- og ledelsesperspektiv

Der er netop lavet to film om eTwinning, de giver et kort indblik i arbejdet med eTwinning, både i forhold til det konkrete projektarbejde og set fra et lærer- og ledelsesperspektiv. I dette korte blogindlæg er der fokus på filmen ”eTwinning, et lærer- og ledelsesperspektiv”.

1   5

Med eTwinning bliver verden mit klasselokale

Corona lukker skoler - eTwinning åbner og lukker verden helt ind i klasselokalet. Derfor - eTwinning er virkelig fedt!

0   18

Knock knock knock

Klassens elever kommer løbende og åbner havedøren for to mærkeligt udseende mystiske personer, der banker på…

0   9

Hvordan skal danske elever ’etwinne’ kreativt med elever på tyske skoler på tysk

Lærere fra Danmark og lærere fra Schleswig -Holstein planlagde samarbejdsprojekter for eleverne på tredages eTwinning seminar på Sankelmark

0   16

Kan danske elever ’etwinne’ kreativt med elever på tyske skoler på tysk?

Et tredages fysisk seminar med 17 deltagere fra Danmark og Schleswig-Holstein planlagt af eTwinning DK (STIL) og eTwinning Schleswig-Holstein hang i en tynd tråd pga. corona - men onsdag fik alle grønt lys for at mødes i Sankelmark dagen efter.

0   11

eTwinning på årsplanen

På skoler med linjeopdelt overbygning har eleverne aktivt valgt en linje de brænder for, eks. science, idræt eller global. Valget af linje er et udtryk for interesse og fagligt fokus, hvilket stiller krav til hvordan undervisningen planlægges. Hvordan kan eTwinning bidrage til undervisningen i en linjeopdelt overbygning?

1   3

Jeg har fået nye internationale venner, hvilket jeg er supertaknemlig for

The Use of Technology in Education (an eTwinning project)

0   11

Mød fransk feminist og "footballeuse pro" på eTwinning

Kom til gratis online-foredrag med Nicole ABAR, tidligere professionel fodboldspiller i Frankrig. Hele livet har hun kæmpet mod kønsstereotyper og for ligestilling i sportsverdenen og i skolen. Sammen med andre frankofone lærere fra hele Europa kan du møde Nicole Abar og stille spørgsmål og kommentere i chatten!

0   6

Efter Corona - hvad så?

Hvordan kan vi bruge vores nyerhvervede færdigheder med online aktiviteter, når vi er tilbage i skolen?

0   4

Nordic-CRAFT

37 deltagere fra de nordiske lande, arbejdede den 3-5 marts 2020 med Nordic-CRAFT. Deltagerne bestod af både erfarne og nye brugere af eTwinning og Nordic-CRAFT. Hvilket skabte dynamik og nysgerrighed i arbejdsprocessen.

0   2

Lad eleverne tage del i Twinspace

Det er i Twinspace projektet udfolder sig og føres ud i livet. Projekter er ofte udtænkt og planlagt af lærere, men eleverne skal være med til at forme indholdet. Hvilket også var tilfældet i projektet ”Staying Healthy”. Men hvad sker der, når ca. 180 elever i en projektuge arbejder i Twinspace på samme tid?

0   11

Fra ide til projekt

Hvordan kan et eTwinningprojekt planlægges og føres ud i livet? Der er mange muligheder, dette er blot én af måderne det kan gøres på. I en serie af mindre blogindlæg kan I følge processen i projektet ”Staying healthy”.

1   5

Teknologi og skole - kan du forudsige fremtiden?

Indtryk og tanker i forbindelse med besøg på den store it-messe Bett Show 2020 i London. Jeg er netop hjemvendt fra endnu en inspirerende Bett Showoplevelse og forsøger nu at sætte de mange indtryk i en meningsfuld kontekst i mit hoved.

1   8

Internationalisering og virksomhedssamarbejde med en smag af lakrids

Der findes mange opskrifter på, hvordan man laver undervisning, der styrker elevernes læring, motivation og trivsel. På den internationale samarbejdsplatform eTwinning er der uanede muligheder for at sammensætte et projektforløb, så det passer til din klasse.

3   19

2020

Det evigt tilbagevendende mantra ved nytårstid: Hvad skal mit nytårs-fortsæt være i år?

0   3

HADTALE skal hackes - lær hvordan i et internationalt miljø

Hacking Online Hate er ét af mange gratis online-kurser, som eTwinning-portalen udbyder. Kurset giver viden om hadtale på sociale medier, og hvordan man lærer sine elever til at imødegå den