BLOG EI Verdenskongres 2019, Bangkok

SKRIBENTER
Jeanette Sjøberg:

Lærer, debattør og tidligere hovedstyrelsesmedlem i DLF

Anders Liltorp:

Kredsformand og Hovedstyrelsesmedlem

Abonner på nyt om EI Verdenskongres 2019, Bangkok i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   13

Sidste nyt fra Bangkok

"...It´s time to take the lead in the defense of teacher’s mental health. It’s time to fight for our colleagues and fight against the elements that erode the foundation of good schools and education systems. To fight for our ideals. No teachers should ever experience to lose themselves or their values and never at the expense of their mental health..."

1   13

Stop privatiseringsbølgen

Liberias lærere er under frontalt angreb fra både regering og stor uddannelseskoncern.

1   9

En god kongres er slut

Den 8. kongres i Education International styrker det internationale arbejde og styrker Danmarks Lærerforenings muligheder.

0   3

Quality education for all

Education International tager FN’s verdensmål alvorligt

0   8

Global modstand mod privatisering og kommercialisering af uddannelse

På Education Internationals kongres har vi givet hinanden håndslag på at fortsætte og udvikle kampen mod privatisering og forringelse af uddannelser - både i udviklingslande og i vores egen del af verden. Billedet viser et panel hvor jeg deltog sammen med repræsentanter fra lærerforeninger fra Uruguay, Philippinerne, Kenya og USA

1   2

Fra talerstolen: Nej tak til standarder

Lærere og deres faglige organisation bør altid være aktivt og direkte involverede i udviklingen af et lands skole- og uddannelsespolitik. Det kæmper vi for hjemme – det kæmper vi for ude. Universelle pædagogiske uddannelsesstandarder og koncepter hører ikke hjemme i en nordisk skoletradition. Vi vil ikke have dem, selv om andre kan ønske dem af forskellige årsager. Vi vil ikke anerkende dem, for de passer ikke ind i en dansk kontekst.

0   10

Solidaritet

Samarbejdet med andre lærerorganisationer gør en forskel

0   25

Nyt fra verdens største lærerværelse

Når der er lærere fra alle verdenshjørner er det nærliggende at tro, vi vil have vidt forskellige dagsordener og at det vil være nærmest umuligt at finde fællesnævnere. Men jeg må bare konstatere, at sådan er det ikke. Arbejdsmiljø, kollektive aftaler om arbejdstid og løn, presset på skolevæsenet – både økonomisk og indholdsmæssigt, privatiseringen i og omkring skolen, den vigende respekt for lærerne og skoleledernes autonomi, autoritet og status. Alt det og meget mere er fælles.

0   10

Taking the lead for democracy

Jeg talte på kongressen om vigtigheden af at vores elever undervises og lever i et demokratisk miljø hver dag. Det var til støtte for en af resolutionerne her på EIs verdenskongres. Se talen her - som naturligvis er på engelsk. (Og der er en lille opfordring til sidst om at vi ikke bliver alt for detaljerede i vores beslutninger på kongressen. Der skal kunne prioriteres i løbet af de 4 år der skal gå til næste kongres.)

0   14

Fælles front mod kommercialisering og privatisering af uddannelse

Læringsportalers og digitale læringsplatformes indtog i DK blev i dag sat ind i en større europæisk kontekst.

0   20

EI-kongres i Bangkok

Hvorfor mødes lærerorganisationer fra hele verden i disse dage i Bangkok?

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)