BLOG DSA - Dansk Som meget Andet end sprog

Merete Løvgreen:

Lærer, konsulent, udvikler og indehaver af forlaget Sproggren

Abonner på nyt om DSA - Dansk Som meget Andet end sprog i dit personlige nyhedsbrev.


0   4

Grundled eller håndled?

Når en elev eller kursist snildt kan identificere udsagns- og grundled i en sætning, men ikke aner, hvad et håndled er, har vi så fejlet? Hvordan finder vi balancen, så de både kan få et arbejde og bevare deres værdighed hos lægen, når de skal forklare deres symptomer?

0   4

Måske er du den eneste dansker?

Vores elever og kursister vil så gerne snakke med os og øve sig på det svære sprog. Men hvor går grænsen mellem samtale og undervisning? Hvor meget kan vi tillade os at rette undervejs uden at smadre motivationen?

2   12

Forkyndelse eller fællesskab

De seneste dage har Gribskolen i Græsted vakt en del opsigt og affødt mange kommentarer på grund af deres valg om at aflyse årets julegudstjeneste. Det gøres af hensyn til de tosprogede elever på skolen, men behøver det virkelig være så sort/hvidt og julerødt?

0   3

Julebanko med bevægelse

Bankospil er som regel ret populært. For dem, der har svært ved at sidde stille kan det imidlertid være en hård nyser, og det har Sproggren nu en løsning på.

0   4

Gratis kort og julegodt

Julen kan for mange elever være svær at forstå rent sprogligt. Kendte ord bruges på nye måder, og mange udtryk kræver en kæmpe forforståelse. Her er derfor lidt gratis julematerialegodter til jer.

1   5

Flersprogedes forcer

Er det godt eller skidt at have flere sprog? Det har forskning fra USA et bud på, mens man på en skole i Svendborg har erstattet de nationale tests med sprogportrætter.

0   6

Spørg endelig

Når det gælder flygtningebørns vilkår og hverdag i nærområdernes flygtningelejre, kan det være svært at svare fyldestgørende på spørgsmål fra vores elever. Det kan en helt ny undervisningsportal nu hjælpe med.