BLOG Digitalt Selvforsvar

Pernille Tranberg:

Dataetisk rådgiver

Abonner på nyt om Digitalt Selvforsvar i dit personlige nyhedsbrev.


0   7

Dataetik på Læringsfestivalen

Hvis du kommer på Læringsfestivalen 6.-7. marts med i tusindvis af andre lærere, er der masser af muligheder for at høre og lære om dataetik og digitalt selvforsvar

0   6

Vi bliver profileret på nye sofistikerede måder

Har du hørt om device fingerprinting? Det er en indsamling af data til profilering af dig og mig og meget mere avanceret end cookies. Hør hvad du kan gøre.

0   3

Sikre chat og 'skype' apps nemme at bruge

Langt de fleste danskere - inklusive børn - bruger Facebook Messenger og Skype. Begge værktøjer lever af vores data, uden at vi helt forstår hvordan. Der er gode, gratis alternativer, som giver dig fuld kontrol over egne data. Ring for gratis foredrag på din skole.

0   6

Hvis du ikke vil have Facebook lytter med, sluk din mikrofon

Har du nogensinde oplevet, at du har talt med nogen om noget, og så senere fået en reklame for det, uden at du har søgt på det på nettet eller været inde på en hjemmeside om emnet? Det er der flere og flere, der gør, og en del apps lytter også med på dine samtaler i den fysiske verden. Her er hvad du kan gøre ved det.

0   5

Få billigere hotel ved at ændre din lokation

En VPN-tjeneste er ikke kun god, når du går på et åbent gratis wifi og dermed krypterer trafikken mellem det wi-fi og din gadget. Den kan også hjælpe dig med at få billigere priser, for priserne er forskellige afhængig af, hvad et website ved om dig.

0   4

Det er ikke kun børnelokkere der har andre navne online

Man kan godt lære børn at bruge et andet navn end deres eget og dermed beskytte deres rigtige navn, indtil de forstår hvad det vil sige at være et offentligt menneske.

2   5

Privatliv er kontrol over egne data

Når man spørger børn og unge, om de interesserer sig for privacy, kan man få det indtryk, at det gør de ikke. Men spørger man dem om de ønsker at kontrollere, hvem der ved hvad om dem hvornår er der ingen tvivl. Lærerstandens Brandforsikring støtter nye folkeskoleforedrag om digitalt selvforsvar og digital identitet.

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.213 andre er allerede tilmeldt
VIL DU OGSÅ BLOGGE?

Har du også lyst til at skrive om dit fag, dine erfaringer eller holdninger på folkeskolen.dk? Der er plads til flere, så følg linket og kontakt os.

ANSØG OM EN BLOG HER