BLOG Den Kreative Afdeling

Kirsten Trøllund Boye:

Kreativ pædagog og kunstunderviser

Abonner på nyt om Den Kreative Afdeling i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

3   13

At skabe - for sig selv

Hvad gør den fysiske afstand, som børnene skal have nu pga. corona, ved barnets kreative proces?

0   4

Kreative ideer med naturen

Der er to rigtig gode grunde til at lave kreative projekter i og med naturen.

1   2

Fastdefineret grænse for børn og kunst?

De sidste uger har jeg skrevet på et indlæg til Kristelig Dagblad om at vise børn voldsom kunst. Men jeg er bestemt ikke blevet færdig med at undersøge det, og jeg er nysgerrig for at høre jeres holdninger som billedkunstlærere.

0   2

Hvem bestemmer egentlig, hvad der er mest kreativt?

Det tænker jeg tit over, når jeg planlægger og evaluerer kreative workshops. Jeg sigter nemlig efter at skabe rammer, der stimulerer til mest mulig kreativitet, men hvad er det egentlig?

6   11

5 jule-ark, der stimulerer barnets fantasi

Jeg har designet 5 gratis juleark, som kan bruges til julehygge i skolen for børn i indskoling og på mellemtrin.

0   1

Tips til at komme nemt igang med teknologi i undervisningen

Podcast #3 Om teknologi, kreativitet og børn:  I tredje afsnit taler vi om at lære børn og unge teknologi på kreative måder. Vi har interviewet Sophie Hovdekrop fra Kodesmart. Anden del af interviewet kan du høre her.

0   1

Opfind det nye Ludo

Nytænk reglerne for klassiske spil og udvikl barnets evne til at tænke nyt på en sjov og legende måde.

1   6

Ny podcast om Kreativitet og Børn

Podcastrækken ‘Det Kreative Barn’ belyser forskellige vinkler af at udvikle børn og unges kreativitet. Podcasten rummer både praktiske ideer og erfaringer, teori og interviews.

2   2

Kreativ hjemmeopgave i billedkunst

Saml ting, der kan lave mærker på et stykke papir. Hvem kan finde flest forskellige?

0   3

”Mit åndehul er, når jeg tegner”

Sådan lød det, da Billedkunstens Dag blev markeret på Ulstrup Bibliotek onsdag d. 14. marts.

0   2

Tør du lave eksperimenter uden at vide hvad det ender med?

I januar udfordrede jeg en gruppe SFO-pædagoger til at starte en kreativ proces ved at sanse og eksperimentere med materialer. Den øvelse vil jeg gerne dele med jer, da den også fungerer til børn.

0   2

Juleværkstedet på godt og ondt

I december går det store juleværksted igang. Børnene vil gerne have hjælp til at lave gaver til deres familie og allerhelst i smug, så familien bliver overraskede juleaften.

0   6

En kunstlærers bekendelser

I skal ikke lave noget på kunstholdet, som I plejer.

0   8

Pas på tegningen!

Tegning er en effektiv måde for eleven at udtrykke sig på: Papir og blyant er tilgængeligt de fleste steder, og det blanke papir rummer utallige måder at blive tegnet på. Det helt blanke papir kan også virke hæmmende, for hvad skal eleven tegne, og endnu værre: Hvordan skal eleven tegne?

0   3

Sæt fart på kunsten

Nogle børn elsker at fordybe sig med at male og falder helt ind i fantasiens og håndværkets verden – nogle børn synes, at det går for langsomt og er for kedeligt! De deltager ikke i de frivillige kreative værksteder i skolefritidsordningen. De vælger hellere noget andet end værksted, når der er projektdage i skolen. Nogle pædagoger og lærere udtrykker, at det er svært at lave kreative aktiviteter, som drenge vil deltage i.

0   6

Lorte-kunst

Lav installationer på skolens toiletter

1   3

Kreativitet med børn?

“Maler du meget?” er et af de hyppigste spørgsmål, jeg får, når jeg fortæller, at jeg arbejder med at udvikle børns kreative kompetencer. Det illustrerer at mange forbinder kreative aktiviteter med børn med at male (og tegne for den sags skyld). Det er også et af de håndværk, som jeg bruger, men der er meget mere i det end at male, når jeg laver kreative processer med børn. I indlægget vil jeg derfor brede feltet ud, og undersøge hvad det betyder at være kreativ sammen med børn.

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt