BLOG Den Danske Sprogkreds

Lise Bostrup:

Formand for Den Danske Sprogkreds

Abonner på nyt om Den Danske Sprogkreds i dit personlige nyhedsbrev.


0   7

Er vores sprogforskning okay?

Lille kritisk rapport fra Dansk Sprognævns konference om "importord" den 7. november.

0   8

Er Højskolesangbogen én sangbog?

Når jeg fortæller folk om mit projekt med at lave en sangbog med sange om det danske sprog, bliver jeg hele tiden mødt med spørgsmålet: ”Jamen, står de ikke i Højskolesangbogen alle sammen?”

0   17

Afløsningsordet "bil"

Et afløsningsord er et ord, som er skabt med det formål at berige et sprog med et ord, der anses for at være bedre end et eksisterende. Det er altså en del af det, der med et lidt umoderne ord kaldes sprogrøgt.

0   5

Sign up til vores newsletter

Danglish igen igen

0   11

Hvorfor hedder flod i flertal ikke flødder?

I 2015 skrev den chilenske forfatter Gonzalo Varga et digt om sine udfordringer med at tilegne sig det danske sprog. Henrik Borg Jensen og Lise Bostrup fra Den Danske Sprogkreds har bearbejdet det, så det kan synges på Kai Rosenbergs gamle sang om Spørge-Jørgen fra 1938. Børnebogen Spørge-Jørgen var illustreret af Storm P.

0   8

S'erne i fødselsdagslagkagen

En ny brevkasse om dansk sprog fortæller om moralske konsekvenser ved brugen af det såkaldte fuge-s.

0   11

Dansk sprog som brand

Danske firmaer vælger i dag i høj grad engelske navne, når de skal brande sig, men der findes også eksempler på udenlandske firmaer, der markedsfører sig med danske navne.

0   12

Sange om det danske sprog

Koret Volvox optrådte i dag med Den Danske Sprogkreds på Københavns Kulturhavn med et udvalg af sange om det danske sprog.

0   22

En stråmand i fødselsdagsgave

Dansk Sprognævns direktør, Sabine Kirchmeier, gav Den Danske Sprogkreds en fin stråmand i fødselsdagsgave

0   20

Faste udtryk

Det regner med katte og hunde i London, men med skomagerdrenge i Læderstræde

0   29

Det danske sprog er en svær en

I 2015 skrev den chilenske forfatter Gonzalo Varga et digt om sine udfordringer med at tilegne sig det danske sprog. Dansklærerne Henrik Borg Jensen og Lise Bostrup fra Den Danske Sprogkreds har bearbejdet det, så det kan synges på Kai Rosenbergs gamle sang om Spørge-Jørgen fra 1938.

0   35

Hvem røgter det danske sprog i dag?

Ordet "sprogrøgt" er gået ganske af mode. Ideen om at man skal passe og udvikle sit sprog er skubbet til side til fordel for en romantisk forestilling om, at sprog udvikler sig selv.

0   35

Sommerkursus i dansk

Unge mennesker fra 27 forskellige lande deltager hvert år på sommerkurser i Danmark for at forbedre deres danskkundskaber.

1   30

Hvis er dets?

Brugen af kollektiv genitiv griber om sig og skaber uventede former

1   27

Veduhabångnmæ?

Ved kassen i Netto spildes tiden ikke med unødvendige stavelser

0   31

Danske medier blæser på Retskrivningsordbogen

Hedder det Sankt Hans-aften, Sankt Hans aften eller sankthansaften? Retskrivningsordbogen siger et, medierne siger noget andet.

1   45

Danmarks Radio gør op med Dansk Sprognævns Robin Hood-politik

Fra midten af 1980erne har vi haft en besynderlig sprogpolitik i Danmark. Erik Hansen, der var formand for Dansk Sprognævn fra 1985 til 2002, iscenesatte sig selv som en moderne Robin Hood, der sammen med sine lystige svende ønskede at tage magten fra de privilegerede og give de svagere sprogbrugere frihed til at formulere sig, som de ville.

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.151 andre er allerede tilmeldt