BLOG Dagbog fra lærerlivet i en coronatid

SKRIBENTER

Abonner på nyt om Dagbog fra lærerlivet i en coronatid i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   5

Den privatpraktiserende lærer i en coronatid

Normalt skriver jeg mest om undervisningen, men denne gang kommer jeg ind på det kollegiale fællesskab og det afsavn jeg føler.

0   11

Coronaangsten kommer og går

Efter sommerferien skiftede jeg mit arbejde på en folkeskole ud med livet som efterskolelærer, og i går sagde jeg god juleferie til 136 unge mennesker på efterskolen - vel vidende, at vi ikke aner, hvornår vi vender tilbage efter jul igen, og om vi skal tilbage til den, for mig, frygtede onlineundervisning.

0   4

Erfaringer med coronaskolen

Med de små elever lavede jeg high-5 maskiner, da de kom tilbage til skolen. Det er en paphånd på en pind. Det vakte stor begejstring i 2. klasse, når de nu ikke måtte røre ved hinanden. Bagefter fandt de på alverdens forskellige 'handshakes' med dem.

1   1

På mandag kommer mine elever tilbage!

Og det har jeg glædet mig helt vildt til. Jeg har skrevet om og talt med alle, der gad høre på det, at jeg var bekymret for mange af de store elever, som var alene hjemme i mange timer hver dag.

0   22

En lærers bekendelser

Barn: Nej far! Du må ikke gå med ind på skolen! Far: Det gør alle de andre forældre også... Barn: Men det må du altså ikke! Far: Nå men, jeg går lige med herind og siger farvel... Barn: Det må du ikke, du skal sige farvel udenfor!

0   5

Metaltrætheden sætter ind

Det er lang tid siden jeg har fået skrevet i min coronadagbog. Det er nok fordi jeg efterhånden er ved at være rigtig godt træt af fjernundervisning. Jeg drives meget af samtalen og mødet med mine elever og det er bare ikke det samme over skærmen.

0   22

Søvnløshed og "Hvornår kommer vi i skole igen?"

To emner prægede dagens onlineundervisning: Et bekymrende stort antal elever havde svært ved at falde i søvn om aftenen. Nogle sov først ved 3-tiden om natten og spørgsmålet om hvornår de mon fik lov at komme i rigtig skole igen.

0   2

Det bliver godt igen

Samarbejde og koordinering er en nødvendighed.

0   5

Dagbog fra coronaskolen dag 16

I dag er svær. Der er kommet utrolig mange udmeldinger, både fra min egen ledelse på arbejdet og fra mine børns skole.

0   10

Genåbning

Eller ‘Ud og hjem igen‘

0   1

Dagbog fra coronaskolen dag 14

Gæk gæk gæk/ Mine elever er blevet væk/ De er alle blevet hjemme/ Vi må bare ikke glemme/ At logge ind og sige hej på chatten/ Så vi ikke bliver bange om natten/ Om vi først kan ses til Maj/ Så bliver det godt at sige hej

0   8

Dagbog fra Coronaskolen dag 13

Nogle gange, så er de problemer man støder på under nødundervisningen helt lavpraktiske.

0   4

Coronaskolen dag 12

Fordele ved nødundervisning hjemmefra: 1) Man kan spise frokost på terrassen 2) Man kan spise kage til frokost, uden kollegerne kigger underligt 3) Man kan have sutsko på hele dagen

4   0

Møde med AMR

Dive’n’talk

0   1

Dagbog fra Coronaskolen dag 11

Man skulle tro, at der var ved at være styr på logind og adgang til portalerne i denne uge tre af coronaskolen, men dagens udfordring har været, at minuddannelse var totalt nede. Heldigvis havde jeg planlagt en masse undervisning, som ikke foregik på portaler.

0   3

Grønlandsk perlesyning og E-møder

Dagene ligner hinanden til forveksling og lysten til helt almindelig hverdag er støt stigende. Men der er lyspunkter.

2   3

Dagbog fra coronaskolen 8

Min coronaskole ligger stille i dag, for nu har jeg endeligt måttet kapitulere og melde mig syg.

0   4

Skolebestyrelsesmøde i nye rammer

Dagens skolebestyrelsesmøde på Hellebækskolen blev et e-møde hjemme i stuen.

0   3

Dagbog fra Coronaskolen dag 7

Undervisningen online er blevet yderligere udfordret af, at jeg er blevet syg. Der er ikke mange kræfter til at få det hele til at hænge sammen.