BLOG Børn med autisme

Yvonne Olsen:

Lærer og autismerådgiver

Abonner på nyt om Børn med autisme i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

3   5

Hvordan TEACCH ?

I 1997 udgav Theo Peeters bogen: Autisme- fra teoretisk forståelse til pædagogisk praksis. I samme periode rejste danske visionære ledere og lærere til North Carolina,  USA, for at lære om TEACCH* systemet. De tog systemet med hjem, tilpassede det til danske forhold, og blev autismepædagogiske fyrtårne i Danmark.

1   8

Mangfoldighed

Kunne elevernes interesser, og særlige evner få en mere fremtrædende rolle i folkeskolen og i afgangsprøven?

0   9

Lysten til sex

Eleverne i klassen har autisme, og derfor er det dejligt konkret og forudsigeligt, når “Sex og samfund” har besluttet at fokusere på seksualundervisning i uge 6. Der er naturligvis emner og spørgsmål om krop og sex, som dukker op med jævne mellemrum igennem skoleåret, men i uge 6, har vi et planlagt forløb, med tid til fordybelse.

2   74

Piger med autisme

25% af alle med autisme, er piger. De diagnosticeres ofte sent, dvs. i 12-13 årsalderen. De har igennem et helt liv, holdt sammen på sig selv, og følt sig udenfor. Deres mistrivsel er foregået i stilhed.

2   19

Grund- & situationsstress

Invitér et menneske med autisme, som kan fortælle om sit liv.

0   11

HUSK de 10 h ér

Jeg fik en mail fra en mor: ”Min dreng har autisme og skal lave en engelskopgave om Winston Churchill. Han er rigtig dygtig til at tale og skrive engelsk, men det er umuligt for ham, at komme i gang med opgaven. Hvordan kan jeg hjælpe ham?”

0   10

Velkommen i fællesskabet - i skolen

Jeg tror faktisk, at Anna glæder sig til at komme i skole, fortæller Annas mor begejstret. Det har hun aldrig gjort før!

0   10

De eksekutive...Hvad for noget?

Unge med autisme, ADHD og høj IQ oplever sig som dumme og får ikke en ungdomsuddannelse, når vi glemmer, at støtte dem i, at bruge de eksekutive funktioner.

0   8

International Autismedag

Tirsdag d. 02.04.2019 er det International Autismedag. Lad os hylde neurodiversiteten, det at vores hjerner er forskellige.

0   10

Mennesker er ikke varer

Det kan opleves, som om det er varer vi arbejder med og ikke mennesker.

0   3

Atypical

Vi møder alle et medmenneske med autisme, vi undres og forstår ikke altid hinanden, men viden fremmer forståelsen. Vi kan tilegne os viden på mange niveauer, Atypical er ligetil for alle.

1   16

Længe leve inklusionen!

I efteråret har Folkeskolen.dk haft fokus på inklusion. Pædagoger, lærere, forældre og elever beskrives på skift, som problemet, når inklusionen mislykkes. Men er det sådan?

6   83

Karls mor er sårbar

Forældre til et barn med en diagnose, har en sårbarhed, som vi der arbejder professionelt på skolerne skal tænke på, når vi kommunikerer med dem.

3   80

Skæld ud virker ikke!

Hvilket menneske han holde til at blive irettesat, skældt ud og følt sig uretfærdigt behandlet i flere år? Det kræver en stærk lille dreng at være Kasper, hvis han skal gennemleve 10 år i folkeskolen, uden at hans selvværd tager skade.

0   6

Verdensmål og autisme

Undervisning i FN´s verdensmål for bæredygtig udvikling, er også for børn med autisme. I uge 37 har hele Danmark ekstra fokus på verdensmålene.

0   16

Adams dimission

I den offentlige debat hører vi igen og igen, at børn med skolevægring skal tvinges i skole. Vi skal stille krav, true eller straffe familien, når barnet ikke kommer i skole. Det er både etisk forkert, og pædagogisk dumt.

22   22

To lærere i 1. klasse eller et barn med autisme?

Lad os sikre autismefaglige skoler til alle børn med autisme.

0   10

Fødselsdag er også undervisning

Børn med autisme lærer ikke automatisk social forståelse, men vil gerne være sociale. Det skal vi lære dem i folkeskolen.

4   19

Alt for mange børn med ADHD får en dårlig skolegang

Børn med ADHD der ikke er udredt, dømmes ofte som uopdragne. Den mangelfulde udredning betyder, at mange unge med ADHD ikke starter på en ungdomsuddannelse, og kæmper sig igennem en folkeskole med et dårligt selvværd.

0   7

Psykoedukation

Vi har brug for de skæve og krøllede hjerner, der bidrager til ny viden og en udvikling, som vores almindelige hjerner ikke evner, at tænke. Vi skal dyrke og styrke forskelligheden, den gør vores samfund stærkt.

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.279 andre er allerede tilmeldt